zondag 30 december 2012

Nog even voor 2013!!!

Vanochtend toch nog even een stukje struinen, het kan nog net voor het eind van het jaar.
Oudjaarsdag moet er nog gewerkt worden en een Nieuwjaars snoek zit er niet want er moeten weer de nodige handjes geschud worden dus, moest er vanochtend maar een snoekje gevangen worden.
De weergoden waren mij gezind een mooi straf windje en een enkele bui en dat is net het weer waar ik zo gek op ben. Voor de juiste stek hoefde ik niet al te ver te rijden en ik kon dan goed twee en  een half uur werpen, en dit moet toch voldoende zijn om er een rakkertje uit te hengelen. Bij het water aangekomen kreeg ik de eerst flinke regenbui al over mij heen, het water was in tegenstelling van afgelopen Vrijdag mooi helder dus als er een snoek zin had om de Buster te pakken zou ik hem mooi zien aan komen en niet verast worden. Het werpen kan beginnen voor het eerste stuk kon ik mooi alle tijd nemen en goed uit vissen! Deze stek is verdeeld in verschillende stukken dat af en toe wordt onderbroken door een weg en dan wordt het water weer verbonden met duikers die daar onder door lopen, en dat zijn de hotspots voor vandaag. Ik ben hier nu al verschillende keren geweest en wordt steeds weer verast door verschillende snoeken die een aanbeet uitlokken, maar de kans om de aanbeten te verzilveren lukt niet erg. Dus om dan een paar keer de zelfde stek af te vissen kan de moeite waard zijn om een snoekje te pakken. Wel is dan weer de kans groot dat je toch ook weer een zelfde snoek aan de haak krijgt, maar dit nemen we dan maar voor lief, snoek is snoek en of het dan een enkele keer de zelfde is dat hoort er dan maar bij. Nadat ik het eerste stuk heb gehad en op het eind daar van nog even grondig langs de daarbij behorende duiker goed afwerp, levert mij dit  toch nog een mooie aanbeet op. Alleen de rakkert laat gelijk de Buster weer schieten, zonde, zonde mopper ik, iets beter had ik op moeten letten ik zat tijdens het binnen tikken van de buster alweer met de volgende worp in gedachten. Dit zijn momenten dat je meer zit te kijken waar je de volgende worp doet en richt je net niet je ogen op de Buster maar op die volgende plek. het was toch een rakker van dik over de 70 cm en tegen de 80 cm aan. Dan doe ik nog een paar pogingen om hem in de pan te krijgen maar zonder resultaat. Dan maar aan de andere kant van de duiker kijken of hier wat zit.
Hier komt tijdens het werpen nog een klein ventje kijken, die ik enkele weken geleden ook al tegen kwam hij dacht toen dat ik de een of andere bioloog was, dit omdat ik de snoek aan het meten was en op de foto had gezet. Het ventje zal ook het eerste uur nog wel met mij op lopen. Na een worp of vier komt dan de eerste rakkert in de pan 54 cm.
De man achter mij vond dit toch nog wel een joekel van een snoek( ik weet wel beter er zit nog genoeg van een stuk groter formaat). Het ventje wat met mij mee loopt heeft de grootste verhalen over voorens van wel een halve meter snoeken zo groot als walvissen, de verhalen zijn bij hem nog sterker als twee weken geleden!! Al die vissen heeft hij aan een bamboe hengel gevangen op zich knap werk als het de waarheid betreft, misschien moet ik bij hem in de leer! We struinen stug door todat ik weer bij een hoekje aan kom en dat ook eindigt bij een duiker . Dit zijn net weer de stukken waar je iets kan verwachten, en zo gebeurd het ook de eerste worp geeft al een volger en die volger blijft volgen ook na worp tien maar een echte aanval zet hij niet in de "Pipo de Clown'' ik laat hem verder met rust, ik laat me niet in de zeik nemen! ik kom je straks wel halen en dan krijg je met de Buster te maken! Dan weer aan de andere kant van de duiker ook daar moet wat liggen te wachten alleen blijft het bij een flinke kolk en meter of tien vanaf het stuk waar ik was begonnen met werpen. Dan maar kijken of hij als nog zin heeft in een verse Buster, maar wat ik ook doe hij laat zich niet zien. Dan maar weer naar het volgende stuk dit werp ik helemaal uit ook hier niets dan nog maar weer flink werpen bij de duiker op het eind er van. Hier duikt er endelijk weer één vol op de Buster en 67cm komt in de pan en kan gelijk worden bruin gebakken in de Croma.
Dan begint de tijd te dringen het ventje loopt nog steeds mee, druk pratend, het gaat mij het ene oor in het andere oor weer uit! Ik loop nu door een stuk waar ik weg zak in de klei tot aan de rand van de laarzen en het ventje volgt gestaagd op zijn nieuwe gympen en zondagse spijkerbroek. Tot bijna aan zijn knieën zak hij in de klei maar blijft mij volgen. Kijk hier heb ik dan weer schik in dat soort dingen maakt een dag al weer goed ook al vang je niet veel, zijn moeder zal er wel weer blij mee zijn dat hij lekker onder de klei thuis komt. Dit zijn de kleine struiners in de dop! De nieuwe visser voor de toekomst. En net dat ik een worp doe schiet de Buster vlak langs de neus van het kleine ventje die hierna achter over kiekelt met zij reet in de klei nu zit hij helemaal onder de smurrie. Boos waarschuw ik hem nog dat hij niet zo dicht bij me moet lopen, de ene keer staat hij hier dan weer daar en dit is dan zijn beloning een broek stijf van de klei. Op een gegeven moment weet je echt niet meer waar hij loopt, na dit gebeuren gaat hij toch maar naar huis. Ik werp nog een paar laatste stukjes uit, en ga dan nog even naar de stukken waar ik de volger en de losser had, maar die laten zich niet meer zien. En zo komt er weer een einde aan een kort maar vruchtbaar ochtendje werpen.
Ik ben weer tevreden met wat ik heb, maar nu moet er toch nog weer eens gekeken gaan worden of er dit bijna aflopende seizoen nog een keer een metersnoek (rakker) gevangen kan gaan worden.
Dit moet ik maar eens gaan proberen op wat groter water met de Bellyboat daar moet ook weer eens lucht in geblazen worden, een nieuwe waadpak is er voor besteld en dan gaan we maar weer eens te water.

Dus op naar een volgend avontuur!!

En trouwe lezers van dit Blog een Prettig en Gelukkig nieuw aankomend jaar 2013!!

vrijdag 28 december 2012

Snert weer!!!

Ik kon er vandaag weer eens op uit, nadat ik deze week nauw kontact heb gehad met Mike wordt er afgesproken vandaag samen maar weer eens te gaan struinen.
Zo werd er gisteren avond afgesproken dat ik om 9.00 uur vrijdag ochtend vandaag dus bij hem zou zijn. Maar hij deed nog wel even de melding met de vraag of ik hem voor dat ik hem op zou pikken om hem wakker te Bellen of sms'en  en zo ging rond 7.50 uur het eerste smsje het luchtruim in maar geen respons. Daarna nog eens bellen maar geen gehoor, en zo gingen er tientallen smsjes het lucht ruim in maar geen sms terug. Nu weet ik Mike is een zeer maar dan ook zeer vaste slaper !!Daarna nog eens twintig keer bellen. Hierna nog even bij hem langs gereden en weer bellen maar Mike de Pike was niet uit zijn bed te krijgen, nu durfde ik ook niet aan te bellen want om nu de gehele familie Mike ThePike wakker te maken dat deed ik maar niet.
Dus nog maar een smsje het luchtruim in dat ik al richting het water was. Na een klein uurtje belde onze schone slaapster dan eindelijk met de mededeling dat hij zich verslapen had (net of ik dat niet wist). Maar er werd nog even onduidelijk afgesproken of hij wel of niet zou komen, en net weer op de volgende stek aangekomen omdat de vorige stek niets had opgeleverd belde Mike vanaf die vorige stek waar of ik was. Na dit korte gesperk dat ik daar en daar was op ons altijd raak stekje wat al een aantal jaren niet meer ons altijd raak stekje is kwam hij dan na 15 minuten aan kakken. Van af hier pakte wij mijn auto om maar een betere stek op te zoeken. Op de nieuwe stek aangekomen was het eindelijk binnen tien minuten raak, en mocht ik de eerst rakkert van de dag in de pan doen 59 cm.
Het werd ook wel eens tijd dat dit rakkertje in de pan kwam want al ruim twee uur vissen en dan helmaal niets van vis zien laat de moed toch wel een beetje zakken.
De rakkert wordt snel terug gezet, en ik ga gelijk eens kijken of er wat te vangen is gelijk tegen over de terug geplaatste snoek. Dan is het nog geen vijf minuten verder of er volgt een rakkertje de Buster.
Deze rakker denkt er leuk mee te gaan spelen elke tik die de Buster doet bewegen, volgt hij nauw- lettend. Na dat hij dit een keer of zes heeft gedaan moet hij toch eens toe happen nog één keer geef ik de Buster een tik en bammes hangen. En wat ik dacht dat hij rond de 45 cm was blijkt hij toch iets groter te zijn en het meetlint blijft steken op 69 cm. En zo kan deze rakkert bijgeschreven worden in het grote snoekenboek, en in de pan er mee!
Mike heeft in de tussen tijd nog een misser, dan besluit hij een stukje af te werpen waar ik net enkele worpen heb gedaan, en daar is het eindelijk raak voor Mike 3 snoeken in nog geen tien minuten geeft ons weer een beetje hoop. De rakkert van Mike meet 66 cm.
Ik ben blij dat hij ook een snoekje mee pakt want hij moet wel een beetje gemotiveerd blijven.
Na een dik half uur heeft Mike nog weer een volger hierna besluiten we maar weer terug te gaan en aan de andere kant van de weg een snoekje te haken. Hier moet echt alles uit de kast worden gehaald om nog een glimp van een snoek te zien, dit lukt Mike en de stand voor vandaag staat weer gelijk te stellen.
Mike hengelt er nog een mooie tweede snoek uit van 57 cm.
Dan begint het eindelijk weer eens te regen of we dat nog niet genoeg gezien hebben! Mike blijft een beetje plakken op zijn stek en terwijl ik al weer bij de auto ben zie ik Mike rukken en trekken aan zijn lijn, hij moet weer eens een aasje in de boom werpen zijn geliefde SD Koi kleur moet hij troosteloos achterlaten. Het is weer tijd om een andere stek te bezoeken daar aangekomen regent het pijpestelen, maar we laten ons niet weerhouden om flink wat worpen te doen. Het water ziet er hier niet al te best uit weer een choco kleur, en dat is niet best veel te veel water is er de laatste dagen naar beneden gekomen. En dat doet men de sluizen open zetten anders krijgen ze natte voeten in de polder maar ze vergeten wel, dat wij vissers daar last van hebben en het water in die choco kleur doet veranderen.
We geven het hier ook maar op, bij de plaatselijke patat friet boer nemen we ieder een versnapering en de nodige pauze zodat we goed gemutst weer naar de volgende stek kunnen van de  pijpestelen regen begint nu ook de wind lekker aan te wakkeren en op de volgende stek niets van snoek te bekennen. En op naar de volgend stek, hier beloof ik Mike dat er nog wel een snoekje is te vangen.
Dit moet ik hem wel beloven want als ik dat niet doe wil hij vast en zeker of zeker en vast weer naar huis, zeker nu het zo regent. Maar deze stek moeten we na 45 minuten ook weer met een lege koekepan verlaten het enigste wat we gehad hebben is ieder een aanbeet en daar bleef het bij. Volgende stek hier beloof ik Mike zowat koeien met goudenhorens dit is de stek waar ik enkele weken een 93,er heb gevangen en vertel Mike dat hij nu zeker ruim een meter is geworden(kijk zo motiveer je jongens om door te vissen). Hier moeten we in het verlengde van de sloot werpen vol tegen de harde wind en regen en de plek waar deze dikke dame moet liggen kunnen we net niet tegen deze wind in bereiken.
Het weer lijkt wel steeds slechter en slechter te worden , het begint nu ook nog te schemeren Mike heeft nog wel een aanbeet maar niet de bloofde koe met goudenhorens.
We gaan weer op weg naar huis ik lever Mike bij zijn auto af en we nemen afscheid.
En naar huis dan maar weer, na een kwartier belt Mike weer op zijn auto doet het niet, terug gaan is voor mij geen optie ik zit net op een stuk waar omkeren geen optie is. Mike gaat zijn best doen om de ANWB te laten komen. We zullen wel horen hoe het afloopt , en zo gebeurd het ook tijdens het klaar maken van de maaltijd aardappels spercieboontjes met een kipkarbonade belt Mike dat hij ook weer thuis is aangekomen. De dynamo van de auto blijkt niet zijn werk meer te doen, en dit bericht moet hij nog wel even aan zijn vader doorgeven dus er zwaait nog wat voor hem denk ik, maar dat hoor ik nog wel een keer.
En zo komt er weer een einde aan een moeizaam maar een lekker dagje vissen.

Op naar een volgend avontuur!!

zondag 23 december 2012

De Buster !!!!!!!!!!!!!!

We gaan eens een kunstaasje onder de loep nemen, en dat wordt natuurlijk de Buster I ondanks dat ik hem altijd aan de speld heb hangen weet idereen natuurlijk dat ik er graag mee vis.
Maar wat weegt een Buster en hoe zwemt hij dat is bij velen nog een onbekend iets.
Ze zijn er in verschillende kleuren en dat zijn er nogal wat voor een ieder wat wils dus keuze genoeg.
Het is wel zo dat ze behoorlijk aan de prijs zijn en het is vaak afwachten dat er eens een koopje in de winkel ligt. Kwetsbaar zijn ze eigenlijk ook wel 2x goed tegen een brug gooien geeft vaak al lekkage in de boddy maar, dan werkt hij nog wel hij gaat dan wel een stuk dieper zwemmen en je moet iets meer je best doen om hem goed binnen te vissen.
We beginnen maar eens met de specificaties van de Buster I:
Lengte Buster is: 150 mm .Gewicht :75 gram.
De te bereiken zwem diepte: van 0,5 tot 4 meter diep.
Dan is er ook nog de Buster Shallow Runner deze is ligter van gewicht 64,5 gram. De zwem diepte is beperkt deze gaat tot 1 meter diep dus in ondiepe polderslootjes is dit een heel goed aasje.
En wees niet bang dat kleine snoek hem niet willen vaak vang je nog snoek die net iets groter is als de Buster zelf.. Ik vis er zelf graag mee, het is een topvanger. Wisselen doe ik hem bijna nooit tenzij ik er één verspeel dan komt er gewoon een ander kleurtje aan de spelt! Dus echt een topper voor een hele dag vissen en ook geen verspilling van tijd om je aasje te wisselen.
Hier dan de de zwem eigenshappen van de Buster Jerk!
Hierbij ook nog de melding dat dit aasje is voorzien van een paar stalen kogels wat onderwater ook duidelijk te horen is en de snoek net nog iets meer triggert om dit aasje te pakken. Ik weet er zijn zat aajes die net zo goed zijn maar toch het is voor mij een perfect aasje. En zeg nou zelf als je er nu zelf één op je bord zou hebben met uitjes erbij zou je een Buster toch zelf bijna nog op eten ook!
Het is toch eigenlijk helemaal niet gek dat een snoek er zo gek van is! Zelfs volwassen mensen en kleine kinderen die ik aan de waterkant tegen kom denken dat het echt vis is!
Ik zou zo zeggen probeer ze zelf maar eens uit!

Wat ik binen kort nog eens uit ga vogelen of ik hem wat dieper in het water kan krijgen vanuit de bellyboat, en dan met een stukje lood extra op de onderlijn. Of dit gaat lukken komt zeker nog wel een keer te lezen op dit blog!
 

zaterdag 22 december 2012

De donkere dagen voor kerst!

Gisteren kreeg ik een sms van Mike The Pike, of we nog eens een keer gingen hengelen.
Ik stond er zowaar van te kijken de laatste paar keer dat ik vroeg of hij kon had hij elke keer wel weer iets anders te doen. Dus werd er snel even een tijd afgesprokken, ik had zelf niet echt de bedoeling om deze zaterdag te gaan vissen! Maar een middagje snoeken met Mike moeten we maar niet overslaan.
Dus werd er afgesproken dat ik hem rond 13.00 uur thuis op zou pikken, zo gezegd zo gedaan.
De hele ochtend was het droog dus nu maar hopen dat het de middag het zelfde weer beeld zou zijn, maar net dat ik met de rugzak naar buiten loop begint het weer te regen, of de duvel er mee speelt.
Dus toch maar weer naar binnen en het regenpak maar weer mee. Hierna snel Mike even oppikken, en terwijl we op weg zijn naar stek X veranderen we van stek X naar stek B en keren de auto maar om. Of dit de goede beslissing zal zijn zien we wel als we op stek X aankomen. Stek X daar zijn we al een jaar of twee niet meer geweest, dat komt omdat het water een beetje op chocomel leek.
Na een kort ritje aangekomen op plek X was daar eigenlijk aan de water kleur niet veel veranderd Het was nu chocomel light qua kleur en dat voorspelt niet veel., het moet maar om nu nog weer naar stek B te verhuizen kost zeker een 45 minuten rijden en dan houden we nog maar een goede tweetal uurtjes over om te vissen. De regen zet inmiddels goed door, en we werpen de aasjes  zorgvuldig uit .
Na nog geen tien minuten is het voor mij raak, Mike kijkt verwonderd op als ik hem roep dat er al zo snel een snoek in de pan komt. Na een korte dril mag deze slanke rakkert op de kant.
Het beestje ziet er niet al te best uit best wel mager en vaal van kleur, in de bek nog een dik gezwel dus vlug een foto en terug in het water, hopen dat die de winter wel door komt.

We gaan gestaagd weer verder, dit was weer erg snel deze vangst en dat belooft meestal niets goeds zoals ik in vorige verhalen wel eens heb geschreven, maar we zullen wel zien.
Even later staat Mike druk een kantje af te werpen meestal is dit bij hem een teken dat er iets voor dat kantje in beweging is. Maar het brengt na verschillende worpen toch niets in de pan. Een stuk verder heeft Mike de Pike weer een volger, ook deze laat zich verder niet meer zien, ik denk dat het komt door de bruine drap waar wij in vissen. De snoeken moeten nu het aas volgen op de trillingen want zien kunnen ze het volgens mij amper. We zoeken weer even een ander stuk op Mike moet intussen eeen nieuwe onderlijn aan de lijn knopen. Ik begin vast met werpen en nog geen vijf minuten doe ik er over om weer een snoekje te pakken en 61 cm komt in de pan.
Bij de eerste snoek kon ik nog zonder regenjas vissen maar het gaat nu echt los, wat en prut weer het enigste geluk dat we hebben dat hier het water mooi helder is.
Een kwartier later heb ik nog een volger van het formaat dubbele Haring, die zich hierna nog een keer laat zien maar de Buster toch een maatje te groot vond. Mike laat het hier ook afweten met het vangen van snoek, dus gaan we weer een paar straten verder. Dan komen we weer op een stuk water wat weer een kleur heeft van chocolademelk extra bruin, op dit stuk krijg ik nog een volger, maar het enige wat ik daar ook van zie is een flinke kolk en ga er vanuit dat het ook wel een snoek van redelijk formaat was ik kan werpen wat ik wil maar deze rakker laat zich niet meer zien!
We werpen nog wat stukken af maar besluiten na een klein uur maar weer richting huis te gaan.
Het enige wat we kunnen doen op de terug weg de vangsten terug te halen die we hier ooit in het verleden hebben gehad. Terug komen doen we hier nog wel een keer er zit snoek genoeg, maar dan moet toch het water wel beter van kleur zijn als nu.
Het begint ook al weer donker te worden het zijn ook terecht de donkere dagen voor Kerst!
Vandaag geen recept ik had het eten al op voordat het op de foto kon het was chinese tomatensoep, en broodjes met vissticks!

Op naar een volgend avontuur en dat is a.s vrijdag al weer!

zondag 16 december 2012

Wel even zoeken!!

Het was weer even nodig om een paar uurtjes te gaan snoeken, ik loop zo ver achter met de vangsten van vorig seizoen dat er wel een paar snoekjes bij mogen.
Had ik vorig seizoen nog aardig wat dagen dat ik er 7 of 8 stuks uit kon hengelen, zo moet ik het de laatste maanden steeds met 2 tot 4 vissen doen en dat terwijl er toch de nodige kilometers struinen voor worden afgelegd. Maar je kunt ook niet alles hebben elke keer, vissen blijft tenslotte vissen, ondanks de tegen vallende resultaten ben ik toch blij met elke snoek die er in de pan komt.
Vandaag moest ik zo nodig ook weer een Buster in de boom parkeren, en dan maar even kijken of ik hem er met de kunstaas redder weer uit kon pulken. Dit had ik beter niet kunnen doen eerst moest ik het touw geheel uit de knoop halen, en nadat ik dat had gedaan kon het redden van de Buster volgen.
Maar na een worp of tien met de redder bleef ook deze lekker in de boom vast zitten, en na veel rukken aan het touw moest deze natuurlijk weer eens breken, en plons weg kunstaas redder, die zelf niet meer gered kon worden. Dan kun je nog wel een paar keer roepen"' Duizend Bommen En Granaten" maar of dat dan helpt denk ik ook niet had ik maar niet zo stom moeten zijn.
Na zeker anderhalf uur een woonwijk onveilig te hebben gemaakt verliet ik deze maar er was totaal geen snoek te vinden terug bij de auto kom ik nog twee vissers van het roofvisforum tegen die wel een paar snoekjes in de pan hadden gekregen.
Dit allemaal op de stekken die ik al had gehad, conclusie dat ik daar toch niet echt mijn best had gedaan. De jongens zaten trouwens met blinkkers te vissen, misschien moet ik dit ook maar weer eens gaan doen, die snoeken daar zullen de Buster zo onderhand  wel een beetje kennen.
Ik ging dus maar naar de stek van afgelopen Vrijdag kijken of ik de vissen die ik daar had gelost er nog uit kon krijgen. Hier was het na 15 minuten al vis in de pan de eerst 67 cm op de Buster.
Na een goed 10 minuten verder kwam nummer twee in de pan en dat doet goed vooral als je al enkele uurtjes bezig bent52 cm.
Hierna was het weer afgelopen en de tijd begon te dringen het begon al aardig donker te worden .
Even later komen er nog twee jongens bij mij staan, en vragen of ik soms Ed Stoop van vis tv ben.
Ik moest toch even vertelen dat ik dat niet was. Maar de jongens vonden wel dat ik beter kon vissen, en dit terwijl ik in het bijzijn van hun totaal geen vis heb gevangen, kun je zien dat ik toch wel een aardig potje kan vissen! Na nog een tijdje te zijn door gegaan was het al weer donker toen ik bij de auto aan kwam, volkomen uitgeblust was ik blij dat ik weer in de auto zat.
Het was vandaag toch wel even zoeken om een visje in de pan te krijgen!
Zo zie je maar weer snoeken is zoeken je krijgt ze niet zomaar in de pan.

De maaltijd van vandaag wordt gewoon macaroni.
Benodigheden :
Een pondje rundergehakt,  400 gram Italiaanse groente.
Beetje Sambal Manis, scheutje ketjap.
Twee teentjes knoflook uitgeperst.
250 gram spekreepjes
500 gram macaroni, en een pakje  macaroni mix.
Zet een grote pan met water op het vuur breng dit aan de kook.
In tussen heb je het gehakt rul gebakken in olijf olie, of een beetje boter.
Doe dan de macaroni mix met 150 dl water bij het gehakt een goede theelepel Sambal manis erbij ketjap er door, ook nog wat knoflook.
Dan de macaroni in het water en weer aan de kook brengen.
Dan de Italiaanse groente bij het gehakt mengsel op hoog vuur even goed door elkaar scheppen.
Na vijf minuten de macaroni afgieten en met kooud water even afspoelen. dan het gehakt met groente door de macaroni scheppen en klaar, eventueel serveren met geraspte kaas.
Smakelijk eten!!
Een snelle en makkelijke maaltijd voor na het vissen.



Op naar een volgend avontuur!!

vrijdag 14 december 2012

Op zoek naar open water!!

Even bedenken wat we morgen Vrijdag 14/12 2012 gaan doen, dit met de inkomende vorst periode.
Gaan we met de jerkbait hengel aan de slag of wordt het de doodaas hengel, wat vast staat dat beide hengels de auto ingaan. En dus kijken wat de beste mogelijkheden bied het wordt wel zoeken geblazen waar we een hengeltje uit gaan gooien! Tijdens het naar het werk rijden en elders boodschappen doen zie je al dat het grootste gedeelte van het water is dicht gevroren dus de mogelijkheden zijn eigenlijk beperkt, misschien moeten we het eens gaan proberen in de grachten van Utrecht. Maar dan aan de andere kant wordt het dan in Utrecht weer een probleem met de auto kwijt raken zonder dat er geld betaald moet worden voor het parkeren. En daar ligt hem nu net de kneep 4,00 Euro betalen voor een uurtje parkeren is nogal niet wat als je dat dan de gehele dag doet
Kun je voor het bedrag twee nieuwe Busters kopen! Dus wordt de opdracht morgen ;  1 waar is open water om nog een hengeltje uit te gooien ; 2 welke methode Jerkbait of doodaas ;3 waar kunnen we gratis de auto neerzetten op de goede stekken. Reken maar dat dit en moelijke opdracht gaat worden hier gaat weer veel tijd in zitten en er moet veel rond gereden worden. Maar de optimist die ik ben het moet voor elkaar komen. Ik denk wel dat de voorkeur in de doodaas hengel gaat liggen, gisteren heb ik maar een zak sardines gehaald zodat ik zeker weet dat dit op voorraad is. Ik denk ook niet dat ik een dag later bij de plaatselijke visboer had moeten zijn dan had ik denk ik mis gegrepen, en dus naast het net gevist! In ieder geval alles is klaar wat ik mee neem nu nog de goede stek zien te vinden.

De koptekst kan voor vandaag eigenlijk wel anders ik dacht even voort te borduren op bovenstaande tekst maar voor vandaag de Vrijdag liep alles toch anders dan de bedoeling was.
Ik begon vandaag al met een valse start, iedere visser kent dat wel, een soort van, met het verkeerde been uit je bed stappen maar dan net even anders. Van dat verkeerde been sloeg niet op mijn humeur maar meer dat alles niet gaat zoals je wilt en er dan wel een slecht humeur aan over zo kunnen houden!
Nou en dat was dus vandaag het geval, het begon al zo dat ik eigenlijk, al een uur langer op bed bleef dan de bedoeling was, dan krijg je het ritueel spullen bij elkaar rapen wat eigenlijk gisteren avond de bedoeling was, eigenlijk stonden de hengels wel klaar.
Maar er moet brood worden klaar gemaakt blikjes cola moeten mee, thermos kan heet water voor een bakje soep of thee sardines moeten uit de vriezer worden gehaald schepnet moet worden opgezocht en ga zo maar door. Dan is het tijd om te vertreken, nog even op de heen reis een pakje sigaretten halen, en daar begint het al. Bij het afrekenen moet er natuurlijk weer eens kassa storing zijn wat weer een vertraging oplevert van een 10 minuten en dan, niet je geduld erbij verliezen!
Dan kan ik eindelijk vertrekken, maar nog niet koud het dorp uit merk ik dat ik mijn stoel niet heb mee genomen. Dat is bij een doodaas sessie wel nodig, je moet dan toch al snel een uurtje of wat kunnen zitten. Maar we laten de stoel de stoel maar voor wat hij is, todat ik er ook nog achter kom dat ik de hengel steun ben vergeten maar ook de hengelsteun laten we maar voor wat het is daar verzinnen we ook wel weer wat op. We laten ons niet uit het veld slaan door dat ik twee dingen vergeet. Bij het verder rijden en het op steken van en sigaret, draai ik het auto raam maar eens open om de boel een beetje te luchten, kom ik er achter dat ik toch wel een beetje kou op het hoofd krijg en zie in de achteruit kijk spiegel dat ik geen pet op heb. Nu is de maat vol, zonder pet opstap met dit weer dat kan niet en willen we niet, vlug wordt bij het komen de stoplicht de auto gekeerd en naar huis gereden, een stoel en hengel steun vergeten kan nog, maar op stroop tocht gaan zonder pet is uit den boze en doen we niet.
Na dat ik alles thuis weer verzameld heb kan ik eindelijk weer verder dit alles kost weer de nodige tijd, onderweg heb je natuurlijk ook weer de nodige trutten voor je zitten. Meestal als een dag zo begint vang ik meestal mijn visjes wel dus het geeft wel moed. Normaal als alles gladjes verloopt is het andere koek, en vallen de vangsten tegen dus dit wordt wat vandaag ik heb er veel zin in.
Na een slecht begin dan eindelijk de bestemming bereikt de spullen kunnen de auto uit en worden geinstalleerd het het doodaas vissen kan beginnen. Zodra het doodaas visje op zijn voorlopige plek ligt, wordt er eerst maar eens een sneetje brood gegeten en een cup a soup achter over geslagen sigaret erbij en lekker afwachten. Na een klein uurtje verder besluit ik voor de vijfde keer het aasvisje maar te verplaatsen. Ik heb een mooi stekkie in gedachten en de worp er naar toe ook, een flinke uithaal moet zorgen dat het visje goed op de plek komt. Tijdens deze flinke uithaal is het pats knats " Duizen Bommen Gloeiende Granaten en Alle Olie Bollen Nog Aan Toe" de hengel breekt in twee stukken(eigenlijk drie ) draad breuk er ook nog bij en dat is eigenlijk het ergste. Daar drijft de dobber met visje en dat is niet de bedoeling het zal gebeuren dat er een snoek aan komt en zich niet verlost van de dreggen. Helaas kan ik de afstand met de jerkbait hengel(deze heb ik intussen maar uit de auto gehaald om mee verder te vissen) niet overbruggen om de dobber het water uit te hengelen.
Dan gaan we maar jerkbaiten, ik laat mij niet zomaar uit het veld hengelen door hengelbreuk.
Op deze doodaas stek heb ik geen vertrouwen met de jerkbait hengel dus wordt er naar een nieuwe stek gezocht, en daar op de nieuwe stek blijf ik een uurtje zonder resultaat. We gaan weer verkassen op zoek naar open water want dat is de nieuwe opdracht dit kan even zoeken worden maar moet voor elkaar komen. Na een goed half uur rijden heb ik dan nieuw en gedeeltelijk open water gevonden en kan ik weer verder de kleine stukjes water die open zijn  benut ik de eerste worp die binnen wordt gedraaid doet mij een snoek op merken die vlak tegen de peiler van een kleine brug ligt.
Ik doe nog maar en paar worpen langs de snoek af maar die verblikt of verbloost niet, laat ook duidelijk zien geen zin in een voorbij zwemmende Buster te hebben en zoek rustig en ander plekje op. Dan gaan we maar en een stuk lopen, niet alles ligt hier open het zijn echt af en toe maar een paar stukken, en niet al die stukken daar ligt snoek. Het is echt meters afleggen na een 45 minuten heb ik op een stuk van een meter bij een meter eindelijk de eerste volger, en deze rakker had ik niet zien aankomen nog een worp maar ook deze snoek heeft verder geen zin in de Buster. Dan weer een tiental meter verder een ijsvrij stuk nu wat groter weer een worp fel duikt er een snoek over de Buster, en schiet weer terug onder het ijs. Nog maar een worp en nog maar één, dan komt de rakkert als een speer onder het ijs vandaan schieten vol op de Buster en hangen die snoek en in de pan 60 cm kan in het snoeken boek worden bijgeschreven.
Tijdens het onthaken rats ik nog even met mijn duim langs een hoektand van deze rakkert wat een hevige bloeding op levert het bloed gutst uit mijn duim. Dan heb je weer de ellende geen pleisters niets in de tas te hebben, zeker de volgende keer weer mee nemen. We gaan weeer op zoek naar een ander ijsvrij stukje water weer worden er tientallen meters afgelegd de open stukken liggen niet voor het op rapen. Eindelijk weer een open stukje en bij de eerste worp schiet er weer een rakkert onder het ijs vandaan richting de Buster en tikt hem net iets aan, volgende worp er gelijk achteraan. Niets doet de rakkert er toe bewegen om de Buster nog een keer aan te vallen nog maar een worp. Deze worp doet de dunne ijslag over de rest van het water bewegen, en als nog komt ook de rakkert in beweging in duikt volop de Buster 54 cm deze rakkert wilde helaas niet op de foto, maar wel in de pan! Hierna kom ik op mijn weg hele stukken water tegen die ijsvrij zijn maar er komt geen snoek meer in de pan. Dan moet ik een hele woonwijk door lopen. een wandeling van 20 minuten om weer een stukje water in het vizier te krijgen. Dan weer op een nieuw stuk een paar worpen, en er duikt weer een rakkert op de Buster maar laat deze na flink kop schudden weer los. Het geeft best wel wat actie, en de actie zit hem precies op die kleine stukjes die ijsvrij zijn. Dan weer naar een ander open stuk hier wat worpen maar niets dan weer terug naar de losser, maar laat zich niet meer verleiden tot een aanbeet. Dan weer terug naar de vorige stek, één worp is genoeg om een snoek gek te krijgen om de Buster te pakken en kan in de pan 57 cm.
Na deze vangst, heb ik nog twee lossers en een volger dan moet ik weer een 3 tal kilometers lopen om de auto te bereiken en dat wordt nog en hele toer. Ik denk een stuk af te snijden en ga via een sportpark de ingang had ik zo gevonden maar de uitgang is andere koek zal wel het zelfde zijn als de ingang zoals het meestal is. Ik heb geen zin om terug te gaan en zie wel hoe ik van dit terrein af kom, er zijn wel wat slootjes rondom dit complex dus die pik ik mooi even mee. Uiteindelijk kan ik net langs een over het waterhangend hek van dit sportcomplex af en ga via een bouwkavel weer richting de auto. Lopend over de bouwkavel zak ik nog lekker tot bijna mijn knieen in de blubber, lekker dit soort dagen waarop alles mee zit. Na ploegen en ploetteren kom ik eindelijk weer op de weg met kilo's klei aan de laarzen die er amper af te krijgen is. Dan na 25 minuten eindelijk weer bij de auto eerst even een bakkie thee en een sigaret ik ben net terug en het water valt met bakken uit de lucht net op tijd bij de auto ik had ook geen sloot extra moeten af vissen. Nu maar weer richting huis op de terug reis nog even mijn reel ophalen bij Sanders Hengelsport, eindelijk weer terug van reparatie.
Ondanks deze moeizame dag was het toch lekker om weer even aan het water te zijn.

Vandaag de makkelijke maaltijd!
Deze maaltijd gaat sneller als die van 24 Kitchen.
Wat heb je nodig; een blikopener, en een blik erwtensoep met worst op warmen en klaar is Kees!
Normaal maak ik ze zelf maar na een lange zware dag snoeken gaan we hier niet moelijk over doen.
Met dit weer heb je een lekker bak soep wel verdiend, Eet smakelijk!


Op naar een volgend avontuur!

zondag 9 december 2012

Stom, stom, stom!!!

De gedachten gingen er naar uit om dit weekend maar eens flink te gaan vissen, maar de invallende vorst moest natuurlijk weer roet in het eten gooien.
Afgelopen donderdag had ik ook nog en paar uurtjes over, er waren toen al aardig wat stukken dichtgevroren en de snoek was op de stukken waar het open lag niet te vinden, dus deze sessie was een verloren zaak. En dan ga je maar eens plannen maken voor het weekend. Vrijdag wel een hoop sneeuw, maar de vorst zette niet echt door, dus de hoop werd gevestigd op de zaterdag of de zondag. Op vrijdagavond werden de weerberichten goed in de gaten gehouden en de Pelleboers moesten natuurlijk weer roet in het eten gooien door een flinke dosis vorst op te geven, tot wel -15 graden vorst. Dus op stap gaan met de jerkbait hengel kon ik wel op mijn buik schrijven.
Maar als ze zulke temperaturen opgeven kun je er gerust -10 graden vanaf doen, ze zitten er namelijk altijd ruim naast. Vrijdagavond rond 23.00 uur dooide het nog flink bij ons en dan weet je eigenlijk al dat ze die min 15 graden echt niet gaan halen. Dus misschien valt de schade mee. De zaterdag was het achteraf te druk om er op uit te gaan en de min 5 graden vorst die er bij ons zo'n beetje was gooide ook het visuitje met de jerkbait hengel in het water, dus plan B werd in gang gezet voor als ik zondag eventueel nog zou gaan en dan met doodaas. Aan het einde van de middag werd er  nog even vlug naar de plaatselijke hengelsport leverancier gereden om nog een tweetal dobbers te halen en twee stuks stalen onderlijn, die ik niet meer had. De rest, lood, had ik nog wel. Laat op de avond werd alles nog even geprepareerd voor de zondag. Zondag was het dan de bedoeling om op pad te gaan, maar eerst moesten er nog genoeg huishoudelijke taken verricht worden. Vrouwlief is druk aan het werk, dus de was doen, stofzuigen en stoffen nam ik dan maar op mij en wat er daarna aan tijd over was kon besteed worden aan de visserij. Nu was het in de ochtend toch prut weer, maar kon er in de middag lekker gevist gaan worden. Na de huishoudelijke taken deed ik nog even een dutje om fris en met goede moed naar de waterkant te vertrekken, de hengel werd gepakt en de camera ging in de tas. Nu nog even de aasvisjes uit de vriezer halen en ik kon gaan, maar bij het openen van de vriezer geen aasvis!! "Duizend Graten Zonder Vïs", wat is dit nu weer. Ik wist toch zeker dat ik nog een zakje had.
Dan maar boven in de vriezer kijken, maar na daar alle vrieslades te hebben doorzocht vond ik ook niets.
Dit is "Stom, Stom,Stom", daar ga je dan met je goeie gedrag; er maar zo vanuit gaan dat je iets op voorraad heb. Ik heb ze zeker een keer weggegooid met de grote vriezerschoonmaak, of één van de jongens heeft ze een keer opgegeten, Dat kan ook nog, bij mij thuis lusten ze alles als de koelkast leeg is!  Dan toch maar een ander plan en dat is de Jerkbait hengel. Je moet toch wat als je nog net twee uurtjes over hebt om te vissen, toevallig kwam ik er donderdag achter dat ik toch nog drie Busters ergens had liggen, maar vandaag wordt er een Buster shallow aan de speld geknoopt. Dus op stap maar met de Jerkbaithengel, gewapend met de Buster shallow. Deze Buster loopt iets ondieper als de gewone Buster, en dat komt vandaag goed van pas, daar er op ondiep water gevist gaat worden dicht in de buurt.
Na een kort ritje van een minuut of 10 en na de auto in een elitewijk te hebben geparkeerd kon ik gaan vissen. Een kleine twee uur had ik tot mijn beschikking, dus er moest nog wel een rakkertje aan de haak geslagen kunnen worden. De eerste worpen vinden plaats rondom een mooi bruggetje waar af en toe wel wat ligt. Een twintigtal worpen gaan te water, maar leveren niets op. Dan maar de rest van de wetering af struinen. Echt opgestapeld ligt de snoek hier nooit, maar als je geluk hebt kun je af en toe wel wat leuks verwachten. Na een kwartier vissen had ik de eerst volger, en een volger is vis, maar nog niet in de pan, de deksel staat dan net op een kier en de boter zit er nog niet in! Dan nog maar een paar worpen, weer niets. Ik moet en zal dit rakkertje hebben, hij dook zo mooi over de ondiep lopende Buster heen wat al een spektakel op zich is. Na nog een worp is het weer Bammes en raak. Mooi duikt het rakkertje op de Buster die hoog in het water liep en dat geeft mooie actie. Fel gaat het kleine kreng te keer, na een kort maar mooi gevecht kan dit snoekje in de pan met boter: 60cm en lekker dik voor zijn lengte.
We gaan weer gestaagd verder, op naar misschien wel een volgende. De eerste hondendrollen blijven ook weer eens aan de zolen van de laarzen hangen en dat geeft altijd een kleine scheldpartij: "'##@#**^ ^%##$ @&&%%$$'', maar we laten ons niet verdrijven door wat hondenpoep. Na nog geen 10 minuten volgt er weer een aanbeet, deze keer een stuk feller dan de vorige. Als een speer probeert deze rakker de andere kant van de wetering te bereiken om daar tussen de takken te verdwijnen, maar deze kantvisser weet deze actie van de rakker te verijdelen en stuurt hem zo naar de kant. Vlot wordt de rakker met de kieuw greep op de kant gehaald en even meten: 73 cm kan zo ook weer in de pan met boter.
En zo gaan we weer verder. Het kan nog net; een klein uurtje. Na een tiental meters krijg ik nog een volger, maar deze rakker laat zich na verschillende worpen niet meer verleiden tot een aanbeet.
Doorlopen dan maar weer, maar de mooiste stukjes van deze wetering geven geen teken van snoek, waar ik het wel had verwacht! Na weer een ruim half uur verder heb ik weer een volger, ook deze geeft na een aantal worpen niet meer thuis, dus gaan wij ook zelf maar richting huis, het begint nu echt donker te worden.
Bij de auto aangekomen in de elitebuurt zet er net nog even een deftige dame mijn auto geheel klem.
Net dat ik de achterklep open doe om de hengel en tas in de auto te doen stap ze uit, en vraagt op een geïrriteerde toon of de auto iets achteruit moet. Ik antwoord dat het wel handig zou zijn, en krijg het antwoord: "Moet je hem hier maar niet neerzetten." Ik had dit al een beetje verwacht, ze denken daar echt dat de openbare parkeerplaatsen daar ook hun eigendom zijn. Ik laat het hier maar bij en ga er geen ophef van maken. Ik stuur de auto de weg op. Laat maar waaien, nivelleren is al een probleem voor ze, en laten ze de parkeerplaats ook maar in hun R............t steken!
We gaan naar huis een hapje eten koken.

Vandaag is het recept eenvoudig, maar ook zeker goed voor een Hollandse visser!!
Broccoli met een gehaktschnitzel, aardappels en vierkazensaus.
Kook de aardappels met een beetje zout. Als die aan de kook zijn een 15 minuten zachtjes door laten koken dan de broccoli op het vuur. Deze door laten koken tot de broccoli net een beetje gaar is; de gehaktschnitzels bakken, en een vierkazensausje van Knorr met wat melk aan de kook brengen. Daar nog wat geitenkaas in en parmezaan en gewone Hollandse kaas en klaar is Kees.
Deze maaltijd zit boordevol vitamientjes; goed voor deze winterse maanden. Ook kun je hier een Hollandse snoek mee verleiden die denkt met een Italiaanse visser te maken heeft, die kunnen toch niet vissen!!
Smakelijk eten!

Op naar een volgend avontuur !!!!

Vogels kijken.

Ik.heb weer wat gefotografeerd de laatste tijd. Hier het resultaat. Veel kijk plezier. ...