woensdag 21 augustus 2013

Bedrijfs kleding!!!

Nu we toch aan ons lustrum beginnen, moest er ook een sponsor gevonden worden.
Dit was nog even zoeken maar Decoratie bedrijf Appel & van Rooijen werd benaderd en hadden hier wel oren na.
Zij wisten mooie Hoodies te vinden in een mooie olijf groene kleur.
Tekst van dit blog erop en een link naar de nieuwe website www.fishwhisperer.nl waar allerlei  wetens waardigheden op staan en het niet alleen over vissen gaat.
We komen nu al dicht bij ons vis uitje nog 3.5 week te gaan, gisteren toch voor de zekerheid de koffer maar vast ingepakt. Ik moest even kijken of ik dit jaar zonder de handbagage op reis kan.
Maar dit zal nog moeilijk worden misschien nog de rest spullen in een rugzak proppen dat is wat gemakkelijker als een rijdende handbagage tas of hoe zo'n apparaat ook mag heten.
Maar nu eerst even de presentatie van onze kledij die we in Ierland gaan dragen en promoten.

Dit is trouwens Jos zijn Hoodie, op die van mij staat Captain The Shake!
Dan nog voor ieder een Tshirt zie er toch gelikt uit of niet soms!
Let wel de website is nog in opbouw maar dat zal in de loop der tijden wel een feest worden om erop te kijken.
Tot zover dit nieuws!!!

Op naar een volgend avontuur!
En zoals buurman en buurman zeggen A JE TO!

maandag 12 augustus 2013

Weer eens materiaalpech!

Gisteren toch weer naar de waterkant gereden.
Dit was al in de planning, even een paar uurtjes snoeken met Rogier.
Rond 15.00 uur stond hij voor de deur, even de spullen bij hem in de auto en we konden gaan rijden.
Ik besloot te kiezen voor het zelfde stuk water, toch om Rogier nog even wat meer snoek aan zijn hengel te laten voelen. Ik had zelf wat aasjes mee genomen die hij een beetje kon uitproberen, en een spin hengel die bij mij toch weinig aan de bak komt. Deze spin hengel kan net iets meer gewicht hebben als het oude beestje dat hij bij zich heeft. We waren snel op de plaats van bestemming en de hengels konden de auto uit. Bij ging eerst de Slither er aan één of ander rubber geval doet een beetje horror aan die naam. Afgelopen week heb ik hem ook al een keer gebruikt en er een misser op gehad en ook niet meer dan dat. Rogier had nog iets meer tijd nodig om zijn hengel te prepareren want de molen moest worden omgezet naar mijn hengel. Ik deed ondertussen al de nodige worpen met de Slither. Hier op dit stuk staan de waterplanten hoog dus dit zou een uitermate goed aasje moeten zijn, je kunt hem mooi door de waterplanten heen vissen zonder elke keer van die slierten van waterplanten mee het water uit te trekken.
Na een worp of wat was de Slither aan vervanging toe het bevestigings  oog was los gekomen uit het rubber, en was niet meer terug te plaatsen, Materiaalpech dus maar dit valt nog mee, we doen er gewoon weer een Buster aan. Dan na een paar worpen duikt er een snoekje op en deze schampt net de dreggen van de Buster. Rogier is intussen ook van de partij en doet ook zijn worpen, maar na een worp of 6 is het gebeurd de molen van Rogier draait een beetje schokkerig binnen ook de lijn lust heel erg. Ik vraag hem nog of hij soms veel met spinners heeft gevist, dat daar de lussen door ontstaan in de lijn. Hij doet nog een worp hij rolt de lijn ook beroerd op alles op één punt van de molen. de. de spoel van de molen hoort op en neer te gaan bij het binnen draaien van de lijn maar dit werkt niet meer . Ik kijk nog even of ik er wat mee kan maar, dit is grote materiaalpech, de molen heeft zijn langste tijd wel gehad. Rogier besluit de molen even te demonteren en na te kijken.
In de tussen tijd ga ik we verder met vissen ik besluit even een paar worpen aan de overkant van de weg te doen. Twee vierkante meter heb ik om te vissen de rest is zwaar begroeid, één worp plaats ik tegen wat waterplanten aan , wat gelijk een geweldige kolk op levert gelijk duit er een snoek op de Buster. Het beestje is wild en heeft er zin in probeert van alles om zich te bevrijden van die vervelende Buster. Maar tevergeefs wild springend uit het water probeert deze rakker zich te ontdoen van dit stuk kunstaas, maar niets helpt. Na een mooie dril mag deze rakker van 67 cm in de pan.

Rogier krijgt zijn molen niet meer gerepareerd, we besluiten een ander stuk op te zoeken zodat Rogier een paar worpen kan doen met mijn Jerbait hengel. Misschien is jerkbaiten wat voor hem hij is nu toe aan nieuw materiaal zowel hengel als molen. Maar dan de vraag of hij veel gaat vissen of weinig, en hier over raken we lang in gesprek. Na een goed uur heeft hij een beslissing genomen hij gaat voor een spinhengel met molen, de spinhengel neemt hij van mij over en een molen haalt hij nieuw. Zo blijft het voor hem nog een beetje betaalbaar. De lijn van de oude molen kan hij op laten spoelen op de nieuwe , een paar aasjes erbij en hij kan weer vissen.
Ik zie hem wel weer verschijnen materiaalpech is nooit leuk, ik besluit in het vervolg toch maar weer twee hengels en reel mee te nemen. Je ziet er hoeft maar dit te gebeuren en je kunt eigenlijk weer naar huis.. Reserve spullen mee nemen is nooit overbodige luxe!!

OP naar een volgend avontuur!!

zaterdag 10 augustus 2013

Langzaam aan!!!

Het snoek vissen ligt voor mij een beetje op zijn gat.
Mondjes maat ga ik nog een enkele keer dit minimaal 1 x per week!
We moeten straks toch wel volop zin hebben als we in Ierland zijn, maar dat komt wel voor elkaar denk ik .
Het is nu nog vijf weken te gaan, en zo heel langzaam ben ik de spullen een beetje aan het verzamelen, en zoals ik al eerder schreef de kunstaas dozen zijn al ingepakt.
Zo heb ik vandaag maar eens de hengels alvast in de koker gedaan dit meer als test.
Ik heb ze ingerold in T Shirts en kijken of ze dan nog met gemak in de koker konden, en dat ging goed. Dus naderhand de hengels weer uit de koker en weer opnieuw ingerold maar dan beter als de eerste keer. Daarna nog twee onderbroeken erop en de onthaak handschoen, en dat paste er ook nog bij. Zo heb ik dat al goed voor elkaar. Zo heb ik al meer onderbroeken bij me als het jaar ervoor, want de gehele week met korsten tussen je bilspleet lopen is ook niet alles.
Dan als ik we weggaan heb ik er ook nog een aan dat is dan drie onderbroeken, wat een luxe!!.
Gisteren had ik tijd genoeg om dit alles te overdenken, ik moest voor het werk wat stoelen halen in het plaatsje Veen ergens in Noord Brabant. Nou en dat was me wat rond 11.30 vertrok ik uit Zeist en na een 20 minuten stond ik al muurvast in een file van 14 kilometer lang en dat precies in de staart.
Omkeren kon toen al niet meer soms stond ik gewoon een kwartier stil afwisselend naar tien minuten.
Wat een drama, natuurlijk geen brood drinken of andere dingen mee genomen.
Dan begin je ook nog te merken dat je wel zin krijgt in een sigaret, dat komt dan door de verveling en de stress want er was nog een klusje wat ik op het werk op had willen knappen dit viel dus volkomen in het water. Dan mar na denken over Ierland! En of e duvel er mee speelt komt er familie van Jos voorbij gereden aan de andere kant van de vangrail. Jos laat zij spullen voor de vakantie brengen per vrachtauto. En dan tegen mij zeggen dat ik niet zoveel spullen mee moet nemen. Maar wel onder tussen broer Leen de opdracht geven zijn spullen al vast per vrachtauto op te laten halen. En daar zitten hengels kunstaas molens en dergelijke niet eens bij.

En zo zetten we de reis heel traag voort het is inmiddels 13.30 als ik op dit punt ben, de verveling zit
er goed in ik heb een honger klop, en ik moet nodig plassen. Even later net kort achter mij ik zit dan op de brug bij Gorinchem moet er nog even een auto wisselen van baan 1 naar baan twee en die duikt tegen een motor aan die tussen de file door kruipt. Dus achter mij ontstond ook weer een fikse op stopping om dat ze de het papier werk midden op de weg moesten afhandelen. Wat een dag wat een dag. Eindelijk rond 14.15 kom ik op de plaats des onheils waar de file was ontstaan olie op de weg!
Daar moest de gehele berm worden afgegraven om een kleine milieu ramp te voorkomen!
Nadat ik dit stuk had gepasseerd kon het gaspedaal weer worden ingetrapt, en kon ik de weg weer vervolgen. Rond 14.45 was ik op de plaats der bestemming en konden de stoelen worden ingeladen.
Eindelijk richting huis/werk stoelen afleveren en dan is het inmiddels weer 16.30 als ik klaar ben.
Geen pauze niets tussen door vlug op de snorfiets en weer naar huis!
Dus de ideeën die ik gisteren had opgedaan kon ik mooi vandaag in de praktijk even toe passen en het kan. De hengels staan nu klaar reels zijn opgespoeld met nieuwe lijn op één na nu nog één molen op spoelen. Zo schieten we tenminste op na dit gebeuren nog even Rogier een sms getuurd of die morgen middag nog even zin heeft om mee te gaan vissen. En die stuurde gelijk alweer een sms terug morgen dus nog even snoeken met Rogier.

Op naar morgen!
 

maandag 5 augustus 2013

Leerling!

Het is op dit moment echt te warm om te snoeken, de temperatuur blijft maar klimmen.
Een echte afname van de warmte hoeven we even niet te verwachten, zo is het vrijdag en het weekend kan volop beginnen maar vissen zit er even niet in echt te warm!! Bij thuiskomst vanaf het werk staat de thermometer op 35,9 graden PfffffffffffT  wanneer gaat de warmte iets minder worden.
Op het werk is er weer een oude bekende komen werken het gaat om Rogier, deze is voor stage een jaartje naar Finland geweest de mazzelaar. Ik wist het wel als ik daar heen kon vissen, vissen en nog eens vissen. Het is het land van de duizend meren, en de Kerstman in het Fins, Joulupukin Paja.
De naam Finland heeft de betekenis van, veen land en is zo genoemd vanwege de talrijke hoogvenen.
Ook de Finse benaming voor land, Suomi heeft deze betekenis.
Maar nu even genoeg hier over er zit daar in ieder geval zat vis en ook veel snoek, en die zijn daar erg mooi van kleur. Nu is Rogier dus weer terug van weg geweest en vroeg aan mij of ik nog wel eens ging vissen. Dat kon ik dus wel beamen, hij had wel eens zin om met mij mee te gaan en weer even weg wijs gemaakt te worden in de vissers wereld. Nu wilde hij vrijdag al maar mij net even iets te warm dus. Na dat ik de mobile te voorschijn had gehaald bleek dat Rogier  vrijdag middag verschillende keren al had gebeld. Dus  heb ik hem in de avond maar even een sms gestuurd of de zaterdag middag goed was de temperatuur zal dan ongeveer een graad of tien lager zijn en er zou redelijk wat wind staan dus eigenlijk wel een ideaal plaatje. De water temperatuur is dan eigenlijk nog niet uit de gevaren zone, maar laten we het proberen. Dus de afspraak werd gemaakt Rogier zou rond een uur of drie bij mij zijn en we gaan dan met mijn auto verder. Met één auto rijden is dan net even makkelijker, beter te verplaatsen! Ik zocht wat water op waar ik zeker van ben dat daar nog wel eens een snoekje kan liggen. Dit is makkelijker als je een leerling bij je hebt. Nu is het zo dat Rogier vroeger nog wel een heeft gevist dus werpen gaat hem denk ik nog wel gemakkelijk af dit verleer je niet zo één twee drie. Bij het water aan gekomen laat Rogier zijn hengel gerij zien maar dit is nu meer zo up to date dus alles kan bijna wel in de prullen bak, beter een museum in want er zitten wel wat spulletjes bij die daar heen kunnen. De hengel is ook niet echt geschikt misschien voor het werpen voor een spinner maar dan houd het ook op. Dit geeft verder niet, met elke hengel is wel een visje te vangen als je maar op de juiste plek bent. Even later tovert Rogier nog een Rode Screaming Devil  uit zijn pukkel (schoudertas) ook deze is nog uit wereld oorlog nummer twee hij is van zijn opa geweest.
Dit soort spulletjes horen thuis op je vis kamer of schuurtje! Ik zou er niet meer mee vissen zonde van die spulletjes hij had ook nog een Rapala plugje van een jaar of 30 oud. Maar we gaan verder de SD(screaming devil) is het aasjes wat zeker moet gaan werken, deze heeft hij afgelopen week gevonden, meer uit het water gevist samen met een boom stronk. Dit geluk heb ik nou bijna nooit en dat terwijl ik vaak zat langs het water loop. Meestal gooi ik er zelf wel ergens één in een boom.
Rogier moet er nog even wat dreggen aan doen dan is hij er klaar voor.
Terwijl hij de dreggen erop doet en veel vragen op mij af vuurt. Heb ik er al een paar worpen op zitten. Er zit bij mij vlak voor mijn voeten in een hoek een plakkaat drap in het water. Hier voor langs laat ik de Buster even in het zakken en gelijk duikt er een kleine rakkert van 45cm op de Buster.
De eerste is gelukkig weer binnen Rogier staat vol verbazing te kijken, dit was ook wel weer heel vlot!
We doen hier op dit stukje nog enkele worpen, en gaan dan verder aan de overkant van de weg.
Het water is behoorlijk begroeid met waterplanten wat het vissen behoorlijk bemoeilijkt.
Maar door vissen is het devies de waterplanten daar zitten liggen ze tussen voor of naast.
Rogier vraagt mij nog waaraan ik kan zien of er eventueel snoek zit na een korte uitleg eb wijzen naar steekt hij hier weer iets van op.
Ik wijs hem nog een plek aan waar hij maar eens moet gooien, ik hoef niet zo nodig een snoek te vangen dat komt vanzelf wel weer. Rogier plaatst zijn worp op de aangewezen plaats, maar beland net iets op een paar rietstengels, en klein rukje aan de lijn doet de SD belanden in het water en gelijktijdig duikt er een mooie rakkert op zijn SD. Eerst denkt hij dat er waterplanten aan zitten maar, heeft al vlot door dat dit vis is. De leerling heeft geleerd verdere uitleg is niet nodig, alhoewel vragen heeft hij genoeg en dat met betrekking op aas en hengels molens en reel.
Daar moet geld in worden geinvesteerd, een beetje uitleg is voldoende even goed de forums afstruinen daar is genoeg te halen.
Intussen is de rakkert op de kant even meten 73 cm een foto en terug in het water deze rakkert.
WE pakken hierna nog even een ander stuk maar dit levert niets meer op en zo komt er ook een einde aan deze korte middag vissen.
We doen dit nog wel een keer over misschien dat Mike The Pike er dan ook weer bij is.
Dan de zondag zou dit een rustdag gaan worden Rogier had nog in de middag willen vissen.
Maar ik moet ook een beetje rekening houden met het thuis front, en er wordt dus niet gevist(ook niet helemaal waar).
Door de warmte hebben we besloten lekker even langs de rijn te gaan kijken de hond mee, zwembroek mee, en de hengel natuurlijk.. Dit is weer een moment om lekker met de zwembroek aan met de hengel het water in te lopen en toch nog wat worpen te doen en dit keer op Snoekbaars of Baars.
Na toch wel heel wat worpen en het verspelen van verschillende shadjes vind ik het genoeg . Ga nog even een paar slagen zwemmen en dan even lekker van het uitzicht genieten. Ook krijgen we nog even visite!
Daantje de hond vind dit helemaal niets een paar van die koeien die dom naar haar zitten te kijken wild blaffend probeert ze die te verjagen maar dit leidt tot niets.
Dan komt hier ook weer een einde aan de dag, en is et weekend al bijna weer voorbij gevlogen.
Ik ga de spullen maar vast eens klaar zetten voor Ierland dit weer is niets en even een maandje pauze is ook niet gek.
De reels kunnen opgespoeld worden met nieuwe lijn, kunstaas dozen zijn al gepakt en volgepropt het blijft bij twee dozen. Meer dan genoeg hebben we hier aan enkele sleep aasjes en de rest werp spul.
We houden rust zodat we met zeer veel zin en passie het Ierse water weer onveilig kunnen maken.

Op naar een volgend avontuur!!

Vogels kijken.

Ik.heb weer wat gefotografeerd de laatste tijd. Hier het resultaat. Veel kijk plezier. ...