maandag 28 oktober 2013

Als Rovers Jagen!!

Het was me het dagje weer wel, dit zal ik wel vaker benoemd hebben maar het was echt me het dagje wel.
Op het werk druk, druk, druk, maar gelukkig was het een korte werk dag 4 uurtjes en dan als een speer naar het water.
En ik ging als een speer ik had wind in de rug en dat kan met windkracht 8!
Af en toe wel wat last van de zijwind die mij ook het gevoel gaf dat de auto bijna als een speer gelanceerd werd, ondanks dat de wind flink tegen de auto beukte kwam ik al snel op de plaats van bestemming. Dit is het weer type wat voor mij vaker mag voorkomen als ik vrij heb.
Het liefst had ik de hele dag vrij gehad maar dat is tegenwoordig bijna niet meer mogelijk!
En als het zulk weer is zal het weinig in het weekend vallen behalve gisteren maar toen kon ik niet vissen, ook al had ik dat wel willen doen.
Maar op de bestemming aangekomen was het snel hengel uit de auto tas op de schouders en lopen maar. Deze stek neem ik niet in zijn geheel anders moet ik echt te ver terug lopen om de auto weer aan het einde van de middag op te pikken! Dus ik doe hem in delen afvissen en dan de stukken die ik het mooiste vind. Het eerst stuk was het al raak, dit in de vorm dat mijn pet van de kop af waaide, ik kon gelijk weer 30 meter de verkeerde kant op lopen om hem op te halen. Het was goed uit kijken tijdens deze actie want er reden nogal wat auto's die ik tijdens deze pet reddingsoperatie ook nog moest ontwijken.
Die pet hoort bij mij het is een soort tweede vel en die raak ik niet graag kwijt. De pet had ik eindelijk weer op de kop na wat hachelijke momenten en kon weer verder vissen! Na een paar worpen is het raak, weer de pet van de kop nu de wetering in en dit keer niet zover een meter of 20 maar!
Het voordeel had ik dat hij niet zonk en kon hem na een worp of vier weer het water uit vissen, en zo kon mijn pet in de pan!
Verder dan maar weer na een minuut of 10 de eerste losser, dit geeft moed ik weet dat ze los zijn!
Dan nog geen 5 minuten verder de eerst op de kant, geen foto het regende op dat moment en het ging om een kleine rakkert van rond de 40 cm.
Ik loop nog even door maar besluit toch de naar de auto te gaan en een stuk verder op te kijken.
We praten dan over 30 minuten vissen, op het nieuwe stuk is het ineens oorlog ik pluk er weer een kleine rakkert uit van rond de 40 cm.
Hierna weer een losser, kort er op mag er weer 1 in de pan 64 cm.
Hierna weer een losser shit, shit, shit gonst het over het water, maar het is niet anders, na nog een worp of twee, Bammes weer raak snoek nummer 4 kan in de pan 65 cm.
Dan weer een worp op bijna de zelf de plek een soort van vliegende snoek, de Buster blijft iets boven het water hangen in een tak en er duikt zelfs dan nog een rakkert op, deze lost vlak voor de kant.
Hoe is het mogelijk , zou je denken maar dit weer leent zich hier goed voor dit zijn de dagen waar van er voor mij tien in een week mogen zitten.
Ik wist dat dit zo'n perfecte dag zou worden, dit zijn dagen die ik ergens in een boekje heb staan weer type alles erop en er aan. En ook toen ving ik goed ook weer in deze omgeving.
Mike had ik nog gevraagd om mee te gaan maar hij moest eerst naar de dokter, later belde hij op dat hij toch niet kwam.
Zonde, zonde, zonde hier had hij vandaag weer wat vis in de pan kunnen krijgen.
Het is niet anders ik ga weer verder los en stukje verder weer een snoek.
Ja als Rovers jagen deze kop tekst had ik al in mijn hoofd toen ik van het werk weg reed zo zeker was ik van mijn zaak.
Dit lees je wel eens in boeken als rovers jagen, daar kun je bij weg dromen alleen vandaag is het weer eens de waarheid als een koe, de rovers jagen echt.
De rakkers zijn klein maar vind nog steeds elk formaat rakker een plezier om te vangen, en zeker met welk geweld ze vandaag op de Buster duiken prachtig ik geniet hiervan. Natuurlijk een mooie dikke dame op het menu zal ook niet misstaan maar tot nu toe ben ik in mijn sas!
Af en toe worden bijna de benen onder de kont weg geblazen, en moet me even schrap zetten waaien doet het flink. Mensen die voor bij rijden zullen mij wel voor gek verklaren, en terecht welke gek riskeert het om een boom of iets dergelijks op zijn hoofd te krijgen.
Maar we vissen door ik krijg nog verschillende missers totaal 5 stuks over deze middag.
Over de lossers niet te praten ik kom zeker op de 10 stuks kunnen er best nog wel twee of drie meer zijn geweest ik raakte de tel kwijt, dan komt eindelijk snoek nummer 5 op de kant goed 50 cm.
Ik pak nog een ander stuk mee waar ik zeker nog wel verschillend aanbeten mag verwachten!
Hier houd ik het achteraf maar voor gezien na 20 minuten hengelen, helemaal niets, en dat valt me vies tegen en had ik hier op de stek der stekken niet verwacht!
Het water is donker van kleur, het zal daar wel door komen, dat ik geen aanbeet kreeg.
Dan loopt het tegen 15.30 en eigenlijk heb ik het wel gehad ben inmiddels deels nat geworden.
Ik was zo slim om mijn regenbroek niet aan te doen en ook geen laarzen aan te doen.
Niet zo slim maar ik gunde er mijzelf de tijd niet voor, zo'n zin had ik om te vissen.
Dan onderweg naar huis besluit ik toch nog en stukje mee te pakken het ligt op de route en het kan nog.
Hier doe ik eerst wat worpen in een zeer smal stuk, wat niets op levert, dan gaat het over in een soort vierkant vak doe een mooie verre worp een meter of anderhalf uit de kant, en dan is het Bonk en verder niets.
Dan weer een flats op het water links van mij, dan daar maar verschillende worpen.
Dan een worp midden in het vak gedeelte en tussen verschillende eenden die als een raket het water uit vliegen.
Dan is het Bonk, Bonk en een gespartel van jewelste, het gonst door mijn hoofd dit is de kers op de taart, kat in het bakkie deze kers daar zat ik op te wachten want vanmiddag was dit niet onmogelijk.
Na een ferme dril mag deze dikke dame op de kant ik leg de snoek even in het gras om te meten.
De rolmaat wordt er langs gelegd , 92,93, 94 maar nog lang ben ik niet uit gemeten ik weet zeker deze gaat de meter halen, dan is klats, flats, plons weg snoek tijdens het meet proces weet de dikke rakker zich het water in te werken net op het moment dat de rolmaat zijn werk moest doen.
Hij blijft voor mij steken op die 94 cm, terwijl het zeker een stuk meer was "VETTE SHIT, SHIT,SHIT" roep ik uit en doe dit nog wel een paar keer tijdens de rest van de worpen die ik er na doe.
Ik ga dit maar weer veranderen in "Duizend Bommen En Granaten" in het vervolg!
Dan komen er hevige regen buien over mij heen zo erg dat mijn broek binnen nog geen minuut door weekt is het water kruipt door mijn jas of als het niets is, ik ga naar huis het is inmiddels 16.10.
Op naar huis ik had nog wel door willen gaan maar er moet weer eten op tafel komen!
Dit zijn die dagen zuidwester storm en wat regen houd ze in de gaten de perfecte visdagen!


Op naar een volgend avontuur en A JE TO!!!

zondag 27 oktober 2013

Zwaar!

Regen, wind en wisselende temperaturen dat krijg ik de laatste tijd voor mijn kiezen.
Het is moeilijk om aan de vis te komen!
Ik heb het gevoel dat sinds ik op vrijdag middag  vrij ben bijna geen reet meer vang op mijn vrije middag! En dit terwijl ik dacht mijn kansen te verspreiden door een hele dag in de twee weken te spreiden in elke week een halve dag vrij.
Dus echt moeilijk en zwaar om aan vis te komen gelukkig vorige week dan een uit schieter van 6 stuks, maar zou je er van moeten overleven ga je dit niet redden.
Vorige week zondag met Mike 1 snoek, afgelopen vrijdag ook nog weer een paar uur langs het water geweest wel wat wind verder stralend weer. Maar dan moet je het doen met nul snoeken en dat voor een middagje struinen zeer, zeer slecht. Nu loop ik nog steeds niet achter bij seizoen 2011/ 2012 maar toen zaten er leuke uitschieters van vangsten bij.
Het leven is dus zwaar ik heb nu verschillende stekken uitgeprobeerd waar ik normaal niet te vaak of helemaal bijna niet meer kom. En deze stekken zijn nog sterker achteruit gegaan als eerst.
Bijna geen snoek meer te vinden.
Gisteren had ik weer eens zo'n stek waar eerst best nog wel een snoekje of wat te vangen was maar nu twee uur struinen en twee snoeken tegen komen van formaat is slecht.
Er hadden op zijn minst een paar kleine rakkers hun snuit moeten laten zien.
We zullen het er mee moeten doen, voor vandaag gaven ze ook weer prut op maar voor een roofvisser moet dit het ideale weer zijn.
Maar dan moet je wel tijd hebben en dat had ik niet maar terug naar gisteren!
Gisteren had ik geen visdag gepland maar zoon Roderick moest nar een modelbouw beurs, en of ik hem wilde brengen.
Ach dat doen we dan, de vrouw moest nog wat voor bereidingen treffen, voor een klus.
Zo kon ik Roderick mooi naar de beurs brengen wat midden in een gebied ligt waar toch wat water te vinden is.
Dit ligt op een stuk waar Mike The Pike vorige week niet wilde vissen.
Nu is dat stuk dus niet echt geweldig meer maar ik dacht wie niet waagt wie niet wint.
Roderick werd afgezet bij de beurs en ik kon nog even een uurtje of anderhalf hengelen.
Na eerst wat stukjes te hebben bezocht waar te veel groen in het water lag in de vorm van slijmerig alg. Moest weer een ander stuk gevonden worden, het stuk waar Mike dus niet wilde vissen.
Daar aangekomen, kon er weer eens geworpen worden, gelijk zag ik al een schim van een snoek onder een stel takken aan de overkant van de sloot verdwijnen. Dus daar deed ik nog enkele worpen de Buster  kletste mooi onder de takken maar geen reactie van de daar onder verstopte snoek.
Dan eerst maar naar een aan de overkant van de weg gelegen stuk water. Daar was het begin stuk vol met blad, en dat zijn meestal wel stukken waar enige actie te verwachten is. Snoeken liggen dan net vaak op de rand van blad en schoon water te schuilen wachtend op prooivis die daar komen zoeken naar voedsel. De eerste worp geen reactie, ook worp twee niets, of toch bij het uit het water tillen van de Buster doet ongeveer een halve minuut later een flinke kolk ontstaan. Toch actie!
Het kan ook een karper of brasem zijn, die geschrokken is, ik heb geen glimp gezien van vis maar ga er echt wel van uit dat de kolk van enge vis soort is.
Dan toch nog maar een worp, gelijk bij het neer komen van de Buster ontstaat er een explosie en vol duikt er een mooie rakker op van dik over de 70 cm mooi wordt de Buster gepakt de snoek, en de Buster zit goed gehaakt kat in het bakkie!
Dan verdwijnt de snoek in een plag van waterplanten en ander organische afval.
Kat in het bakkie is nu niet meer zo zeker de rakkert kan ik nu niet met de hengel sturen om hem uit de plag met vuil te krijgen.
Dit geeft vaak problemen zulk soort situaties, en de waarheid komt aan het licht de snoek weet zich los te werken en ik blijf achter met een Buster en daar aan alleen nog maar een flinke pluk waterplanten.
Dan ga ik maar weer verder, ik kan me steeds makkelijker over lossers heen zetten, het gebeurt nu eenmaal en er is verder niets aan te doen dit zijn een soort leer momenten, en goed voor een volgende keer situatie! Dan na dat ik op dit stuk alleen maar eenden tegen kom die schrikken van het neer komen op het water van de Buster en zoveel kabaal maken op het water ga ik dit stuk water maar verlaten en terug naar het eerste stuk.
Daar duurt het lang er zit echt niet zoveel snoek meer of ze hebben gewoon geen zin, maar ik houd het bij het eerste.
Na dik goed een half uur werpen zie ik na weer een worp onder een stel takken weer esn schim van een snoek er als een speer vandoor gaan.
Jammer ik doe nog enkele worpen op die bewuste plek, en weer geen actie dan maar twee worpen naar links, hierna volgt weer een explosie die rakkert is toch niet zover weg gevlucht als ik dacht.
Dit keer heeft hij de Buster vol in de muil en er is geen ontsnappen meer aan. Na een flinke dril mag deze rakkert in de pan 84 cm.
Het werd ook wel weer eens tijd, het zal op het moment wel liggen aan het wisselende weer dan weer regen dan weer zon en temperaturen die je nu eigenlijk niet meer hoort te hebben.
Ik vis nog een 40 minuten door maar kom helemaal niets meer tegen, en besluit hierna maar naar huis te gaan.

Op naar een volgend avontuur en A JE TO!

zondag 20 oktober 2013

Polder privé stek!

De zaterdag middag!
Mooi even de polder in, dit kon mooi om da de vrouw daar ergens een schilder klus had.
Kon ik mooie inde daar aangrenzende wetering wat worpen gaan doen.
Daar heb ik  nu mooi een nieuwe vergunning voor gekregen die beperkt wordt uitgegeven.
Op deze stek zit genoeg vis dus ook voor het nieuwe seizoen een keer op voren vissen is dan mooi meegenomen.
Snoek zit er ook in overvloed nu alleen nog vangen, de vorige sessie was nog twee weken geleden met Jos.
En toen waren de vangsten redelijk, dus nu nog maar eens een poging wagen in dit mooie polder gebied.
Het weer was er in ieder geval erg goed voor ligt bewolkt en de temperatuur een graad of 18, en dat voor bijna eind oktober mooi toch.
We gaan van start, na ongeveer 15 minuten vissen was de eerst losser al weer een feit, losser kan ik het eigenlijk niet noemen laten we het op een aanbeet houden. De tweede worp doet de zelfde snoek nog een keer reageren maar meer dan dat is er verder niet bij. Ik ga weer verder dan is het 5 minuten verder en de eerst kleine rakkert van 54 cm kan in de pan, vlak voor de kant uit het niets pakte deze de Buster.
We gaan weer verder, het is lekker ontspannen vissen zo op deze zaterdag middag niets moet alles mag geen haast! Wat er verder in de pan komt zien we wel, na deze rakkert weer een aanbeet ook deze snoek laat niets meer van zich zien na wat worpen. Dus door lopen maar weer en de worpen scheren het water over er wordt hier geen stukje van de wetering overgeslagen. Een aantal jaren geleden was het hier oorlog op het water ik wist er toen 9 snoeken te strikken 12 tot 13 lossers en nog eens zo'n aantal aan volgers. Dus vandaar dat ik alles secuur af vis.
Rakkert nummer 4 duikt op de Buster deze 52 cm heeft totaal geen moeite gehad met de Buster vol in de Muil.
Een vriendelijke boer maakt de foto samen met zijn vinger mag deze rakker op het blog.
Ik krijg gelijk de uitnodiging dat als ik weer in de buurt ben, achter bij hem op het land te vissen.
Mag dan zelfs de auto een eind het land op rijden zodat ik niet al te ver hoef te lopen! Wat wil je nog meer vriendelijke mensen hier! Dit aanbod wijs ik zeker niet af elk stukje water extra is mooi mee genomen.
Na weer een 30 minuten veder weer een rakkertje in de pan 46 cm maar deze glijd uit mijn handen en komt niet op de foto. Onder tussen weer een losser het kan niet op ik heb er vandaag echt heel veel zin in en echt geen haast. Dat was wel eens anders elke keer net voor het eten, dan ontstaat er een bepaalde werk druk!
dan is het na 20 minuten weer raak weer wordt de Buster vol gepakt ook weer vanuit het niets duikt er een rakker op deze 56 cm, niet echt groot deze snoeken maar actie genoeg de echt rakkers wachten op wat ruiger weer denk ik.

Na deze rakkert weer een losser, dan kom ik weer op het stuk van de eerste losser doe er nog wat worpen en weer duikt deze erover en tikt de Buster net aan en dat gebeurt na worp twee ook nog een keer, nu kan ik duidelijk zien dat dit toch om een redelijk formaat snoek gaat dus zonde.
Ik ga even naar een ander stuk daar is het een drukte van je welste, op verschillende plaatsen jagende snoek volop actie,.
Hier hoeven ze de muil maar open te doen en de aasvis wordt gemakkelijk naar binnen gewerkt.
Het wordt nog een opgave om er één te pakken.
Dit deel wordt af gevist zonder resultaat en ga weer werpend terug naar het begin.
ook daar weer actie op het water. dan op een doodlopend stukje, dit had ik de eerst keer half afgeworpen, en gelijk duikt er een mooie rakkert op de Buster, deze komt na een wild robbertje stoeien in de pan 70 cm, ook deze glibbert tijdens het foto maken het water in.
Nog maar wat worpen nu onder een brug bijna 2 meter van de eerder gevangen rakkert. Geen actie nog 3 worpen en dan hangen weer een rakkert vol op de Buster als een speer gaat deze door het water
en na een robbertje stoeien ook in de pan 71 cm.
Daarna weer naar de eerste losser na enkele worpen duikt deze weer op de Buster en weer net gehaakt en weer niet in de pan ik laat het verder voor wat het is 6 snoeken in de pan ik teken er voor.
Plus de nodige lossers/ aanbeten ook 6 stuks lekker dagje.
Dan kijken wat de vrouw er van gemaakt heeft ze moest een eerder geschilderd kunst
werk even bij werken.
Dan vlug even helpen de schilderspullen in de auto doen, en weer naar huis.

Dan vandaag ook even langs het water geweest samen met Mike The Pike.
Wat een straf dagje vergeleken met gisteren, Mike had een nieuwe stek ontdekt, een stek waar ik een jaar of twee geleden al eens was geweest, eigenlijk een te ondiep gevulde stek met water planten.
En daar was ik toen gauw klaar mee, Mike geloofde natuurlijk weer eens niet dat ik daar al eens geweest was. Maar nadat ik precies wist waar ik de auto kwijt kon moest  hij toch eigenlijk wel toegeven dat mijn verhaal klopte als een bus.
Na ongeveer 15 minuten kreeg ik op een ander stuk de eerste snoek in de pan 74 cm.
 Hierna gingen we de rest maar eens afstruinen wat echt een drama eerste klas was het was niet te doen dwars door de bushbush, en het water te ondiep en niet te bevissen wat resulteerde in een lange, lange  wandeling. Hier door kwamen we bijna uitgedroogd en ondervoed van weer bij de auto aan.
Op naar een nieuwe ontdekking een haven, dit stuk kwam mij bekend voor van verhalen op het forum.
Een stek waar niet gevist mocht worden, dus ik vroeg Mike of hij de vis App, eens aan wilde doen.
En mijn vermoeden wordt bevestigd, niet vissen onbekend  gebied.
Handig deze app, gelukkig heb ik hem volgende week ook op mijn nieuwe mobile, Mike wilde nog wel door maar ik heb geen zin in een bekeuring van totaal dan 270,00 euro.
Dus op naar weer een ander stuk en zo rijden we vandaag meer dam we vissen!
Ook daar weer een bord van een andere vereniging, maar hier blijkt onze vergunning volgens de app ook van toepassing.
Na 20 minuten heeft Mike hier ook gen vertrouwen in en wil hier weg het duurt hem te lang voor een aanbeet. Ik wil nog wel door weet uit eerdere ervaring dat e wel snoek zit.
Dus we gaan ook hier maar weer weg en naar meer vertrouwd water.
Hier heeft Mike geluk en mag ook een snoek in de pan verwelkomen 64 cm.
Hij krijgt ineens Rex Hunt trekjes en begint de snoek te tong zoenen.
                                  Getverderie!

Het zal wel van blijdschap zijn want het is al weer een maandje of twee geleden dat hij zijn laatste snoek had gevangen.
Deze snoek is ook een beetje van mij, hij is gevangen met mijn hengel dus ik eis de helft van deze snoek op.
Daarna ieder nog een aanbeet, en een volger of twee, en dat was het dan ook weer voor de zondag middag.


Op naar een volgend avontuur en A JE TO!

vrijdag 18 oktober 2013

Wat een visser kan gebeuren!

Wat neem ik mee tijdens het vissen, en wat kan er dan gebeuren!

Mijn Buster en blikje cola, sigaretten, wc papier Onthaaktang die dan weer mijn Blikje cola voor de zoveelste keer lek prikt in mijn rug zak. En ik er van de cola lekkage een natte en bruine streep op mijn achterwerk van mijn witte camobroek weer aan overhoud. En dan weer die bruine streep met het wc papier mee probeer weg te poetsen.
Of heb ik gewoon in mijn broek gescheten!

Eventjes!

Hé, Hé klaar met het werk!
Na een druk maar lekker dagje werk, nog even langs de waterkant al is dit niet in de polder, dat maakt niet uit.
Als je maar even de drukte van je af kan werpen.
Het zijn van die oplaad momenten, die je nodig hebt met een drukke baan.
Gewoon even langs het water zoals een ander liever gelijk zijn benen op de tafel gooit en tv gaat kijken, en daar zijn rust in vind.
Of gelijk achter de computer zijn Games speelt, of zijn muziekje download.
Het is maar een krap klein uurtje, het ligt er nog niet eens tegen aan maar de voldoening is er uit te halen even lekker smijten Bustertje aan de spelt en gooien maar.
Ja de Buster zit weer aan de spelt, de BBZ heeft zijn staart verloren, zit er al weer op vast geplakt en deze komt morgen misschien weer aan zwemmen toe.
Nu heb ik pas op het forum een Beet Buster gekocht rood met een bruine rug, en de tekst Beet erop.( Nu zit ik dit na te lezen, een paar jaar later 06-01-2017 waar is deze Beet Buster gebleven?)
Nu vlug naar het water alleen dit was weer drama! Bagger werkzaamheden, of anders misschien wel herstel werkzaamheden, de pontons lagen al klaar om te water te worden gelaten. Stukje verder op een Bevriende Karper visser, zie je ik heb ze wel! Deze laat ik vandaag lekker rustig verder vissen, ik heb te weinig tijd. Dan maar een ander stukje water op zoeken in Zeist, waar ik toevallig  wel mag vissen!
Dit stuk is niet sterk maar dat kan ook komen omdat ik er te weinig vis en te weinig kans geef.
Op dan naar dat stuk, daar aangekomen poepbruin van kleur, komt zeker en vast door de zware regenval van de laatste tijd.
Ik laat toch de Buster aan de speld de "BEET BUSTER" ook al zal hij qua kleur te niet doen in dit poep kleurige water waar ik toch al niet zo'n fan van ben. Ik heb ook geen zin om te wisselen, en vraag er waarschijnlijk om niet veel te vangen.
Aan de slag verschillende worpen doen de Buster op het water ploffen, en is echt bijna niet te volgen alleen de lijn doet mij zien waar het Bustertje ongeveer zijn werk doet.
Na 15 tot 20 minuten komt er in eens actie, vlak voor de kant duikt er ineens een wit grijze schim omhoog, meer valt er niet uit op te maken. Maar voor mij is dit zeker dit is snoek, maar net tikt hij de Buster aan en voelt de haak weg , is dit rakkertje. Nog een aantal worpen gaan weer het water in. Geen reactie, en actie.
Doorlopen dan maar ik haal je straks nog wel weer op!
Dat door lopen en veder vissen levert mij niets meer op, wisselen van aas doe ik ook niet geen zin in en heeft ook geen nut.
Dan weer terug naar de auto en onderweg even kijken of de rakkert er nu wel zin in heeft
Twee worpen doe ik op de bewuste plek en het is raak, vol wordt de Rood gekleurde gepakt en een korte dril doet deze rakker op de kant komen 65 cm.

Dan is het op naar huis we gaan aan de zuurkool met spekjes en een slaburger, nog nooit gegeten kijken of dat lekker is.
Dan de donderdag middag, na enkele uren te hebben gestruind, 3 lossers van redelijk formaat.
Een BBZ zijn staart laten verliezen, op een giga gevangen snoek van 41 cm.
Zeker en vast een broertje of zusje van deze rakkert!

Op naar een volgend avontuur en A JE TO!

dinsdag 15 oktober 2013

Zo we hebben maar mooi gewonnen!

Het was zover vandaag, de dag van de waarheid winnen we wel of winnen we niet!
De terechtzitting was vandaag, spannend nee! (lees het verhaal Kniertje de vis wordt duur betaalt)
Ik was eigenlijk wel zo zeker van mijn zaak dat ik zou winnen, maar je weet het nooit.
Spannend was het toch wel, zou ik op tijd komen de ochtend spits zit altijd wel tegen, Mike The Pike moest nog opgehaald worden. Daar is hem nu altijd het knelpunt is hij wakker of niet.
Rond 7.20 uur toch even een belletje naar Mike, de voicemail nog maar een keer bellen.
En ja Mike neemt de telefoon op hij is al wakker, dit mag dan ook wel eens genoemd worden.
Zo rond 7.30 de auto in, de papieren nog even controleren of we deze nodig hebben weet ik niet.
Even checken waar en welk adres en rijden maar, voor dat ik bij Mike de straat in rijd bel ik hem maar even dat ik er al ben meestal duurt het dan nog wel een 15 minuten voordat hij buiten staat.
En dit klopte ook, nu was het 10 minuten maar het geeft niet ik vier al vast feest!
Dit heet zeker zijn van je zaak!
We hebben er een getuige bij dan sta je sterk in je schoenen, bij Mike is ook geen spoortje spanning te bekennen alleen bij het verkeers oponthoud. Zo rond 8.40 komen we pas aan op de plaats van bestemming 50 minuten rijden. Normaal doe je dat stukje in 20 minuten!
Maar we komen heelhuids aan en dan kunnen we dit gebouw binnen.
Dan naar binnen wat een drama eerste klas, het lijkt Schiphol wel een file van mensen het is al een drama om je papieren te laten zien.
Het is veel te krap gemaakt bij de ingang controle band. Tussen de balie van melden en het controle gedeelte, zit twee meter en dan met een horde mensen. Je moet bijna over elkaar klimmen om binnen te komen. Maar het lukt, na een minuut of 5 hebben we de controle gehad met horten en stoten.
Natuurlijk ging bij mij het detectie poortje weer twee keer af, eerst mijn naambordje van het werk toen weer mijn schoenen, precies Schiphol.
Dan vind Mike het koffie apparaat, we nemen het er van die hebben we ook al binnen gratis chocomel en koffie gratis en voor niets. Zouden we moeten betalen dan moeten we de koffie van het bedrag op tellen. Winnen we hebben we winst zo moet je eigenlijk maar zien, dus we gaan voor de winst. Precies 9.00 uur zit ik voor de Rechtert griffier er naast, maar moet je een griffier nog zo noemen! Je kunt het beter een Digitallier noemen, nieuw woord voor woordenboek.
Er is geen griffel en krijt meer te zien, dus dit is al meer dan een eeuw achterhaald.
De officier van justitie aan de linker kant, en de poppenkast kan gaan beginnen.
De Rechtert doet eerst haar verhaal, dan de Officier van Justitie. En dan mag ik de boel verbeteren waar ik wil maar zij willen, niet ze hebben hun verhaal wel klaar. Dit blijkt je mag een getuige mee nemen maar niet gebruiken, dit is een beetje eenzijdig  Niet! Maar we komen er wel, de Rechtert is het er wel mee eens dat het boekje van de lijst met viswateren een boekje is waar je de bomen in het bos niet meer te vinden is. Ik geef toe dat ik na op internet te hebben gespeurd fout zat om daar te vissen. Maar dit is achteraf, iedereen vist er en wordt gecontroleerd(Politie) en mag door vissen.
Dat is mijn verhaal dan kom ik samen met Mike vissen. Ome Kees komt langs en ik moet betalen, althans Mike en ik samen maar zo werkt het niet dit is de fout van ome Kees. Een bekeuring kun je niet delen door twee. De Rechtert geeft mij daar gelijk in ook de officier, maar vissen op een verboden plek is fout en blijft fout. Zo wordt bepaald en zo digitaliseert de digitallier.
Ome Kees zo werd gesteld had ons toch beter eerst een waarschuwing kunnen geven,  dat was redelijker geweest zo wordt bepaalt. De zaak wordt afgedaan twee jaar voorwaardelijk, de bekeuring
hoeft niet betaald te worden. Ga ik binnen die twee jaar weer de fout in is het 270,00 euro.( morgen weer naar en verboden plek)
Mike wordt niet gehoord dus ook niet geloofd, waarschijnlijk heeft Kees de ware toedracht dus niet verteld en heeft ze wat op de mouw gespeld!
De Overwinning is ons maar wel een beetje met een zwart randje, na afloop nog een bakkie choco nog meer winst.
Hierna Mike terug gebracht naar huis, en ik weer aan het werk.

Op naar een volgend avontuur en A JE TO!

Hier hou ik nu van!


Na een drukke dag op het werk had ik nog een overuurtje staan, en kon mooi vanmiddag iets eerder naar huis. Ik had de hoop er op gevestigd dat het de middag wel droog weer zal geven.
Maar tijdens het naar huis rijden, weer die regen!
Nu had ik mijn laarzen ook nog vergeten in de auto te leggen, dus dan sowieso naar huis.
En het vissen, dan het vissen maar laten! Al die nattigheid helemaal niets aan ik ben dat natte gedoe een beetje zat. Nadat ik thuis was aangekomen de beentjes eerst eens op de bank, daarna misschien even kijken of ik en spinner kan bouwen. Maar zo rond 16.00 klaarde het weer een beetje op, en had toch eigenlijk wel zin om wat worpen te doen.
Eigenlijk is dit soort weer wel het weer type waar ik van hou dat druilerige weer. Alleen dan moet je wel goede kleding hebben, en dat is bij mij nu net het geval dat dit nu niet zo is.
Maar ik ging aan de slag, en zocht een watertje dicht in de buurt uit, zoveel tijd had ik nu ook weer niet!
Ik dacht dichtbij, nu moest ik toch weer een nutteloos stuk lopen, omdat het deel wat ik af wilde lopen niet goed bereikbaar was in verband met een weg afsluiting aldaar.
Dus er wordt een stuk meegenomen wat ik als nutteloos zie. En Nutteloos was het, verschillende worpen worden er in sneltrein vaart gedaan, zodat ik snel als die trein is het goede stuk bereikt werd.
En op dat goede stuk, levert het mij na 2 worpen al gelijk en leuke rakkert op van 71 cm deze gevangen op mijn favoriete aasje van het moment, ja nu denken jullie de Buster!
Ik ben een beetje van mijn geloof afgevallen, ik gebruik momenteel veel de BBZ Junior Fast Sink.
Afgewisseld met een Buster.
Het voordeel van de BBZ JR is dat je hem eigenlijk in alle lagen wel goed binnen kan vissen, en daarbij leuke actie heeft, en kan wat beter de waterplanten ontwijken als met de Buster.
Maar zoals ik al zij de eerste vis is in de pan en dat na 10 minuten werpen!
We gaan verder de regen miezert lekker naar beneden dit is het weer waar ik van hou de temperatuur is goed wat wil je nog meer, en je wordt niet zo snel nat.
Na nog eens goed 5 minuten komt rakkert nummer twee alweer in de pan deze keer een rakkert van 61 cm.

Nu miezert de regen wat sneller naar beneden en goede hoofd bedekking is dan nodig zo blijft mijn kale bolletje wat droger!
We gaan weer verder na 10 minuten en losser die zich heel snel weet te ontdoen van de BBZ JR.
het gaat eigenlijk wel weer lekker zo snel door vissen en dan ook nog wat vis in de pan krijgen hier hou ik zo van.
Nu duurt het toch wel weer wat langer voor dat ik een aanbeet krijg en er is ongeveer een uur verstreken, dat is het moment dat rakkert nummer 3 in de pan komt 75 cm.
Hierna weer een keer een losser en een volger!
Dan wordt er een paar keer gebeld hier hou ik dan niet van!

Dit zijn van die nutteloze onderbrekingen, en momenten waarop je een mobile wel in de plee kan gooien .
Maar dat doen we dan maar niet want we kunnen er foto's mee maken en daar is mijn mobile goed in.
Voor de rest blijft het stil en ik heb de tijd er op zitten de één kleine twee uur vissen 3 snoeken in de pan 2 lossers en een volger, echt niet gek.
Ik denk dat de goede tijd er nu aan komt die regen moeten we dan maar voor lief nemen het is tenslotte Herfst! De zomer voorbij zullen we maar zeggen.
De plicht roept weer er moet weer eten op tafel komen.

Op naar een volgend avontuur en A JE TO!

zondag 13 oktober 2013

Troosteloos weer!

Het weer zit eens niet mee, wat een drama!
Om er nu eens lekker op uit te gaan dat doe je nu niet echt voor je plezier.
Het mag wel ietsje minder zullen we maar zeggen, afgelopen vrijdag zag de ochtend er redelijk goed uit. De middag had ik vrij maar al bij het wegrijden naar de eerste vis stek viel de regen al flink naar beneden. Op zich perfect weer, maar bij de eerste stek aangekomen zakte bij mij de moed al in de schoenen. Na dat ze twee weken geleden al de waterkanten aan het schoonmaken waren zou je denken dat dit nu wel achter de rug was. maar niets was minder waar! Nu waren vrijdag middag de hopen met vuil van de kanten aan het wegschrapen, ook weer zoiets. Waarom vandaag  op mijn vrijaf middag! Kunnen ze dar nou eens geen rekening mee houden. Altijd als ik iets in de planning hebben gooien de kanten schrapers roet in het eten. Ik begon toch maar met werpen op de stukken die ze net een uur daar voor hadden schoon gemaakt, eigenlijk  heb je dan al het gevoel dat het niet veel zou worden. Maar weer terug naar huis gaan heeft geen zin dan ben je al helemaal voor niets geweest.
Na enkele worpen op het eerst stuk krijg ik toch de eerste aanbeet losjes was de aanbeet maar een behoorlijke dikke snoeken rug was het eind resultaat wat ik te zien kreeg. Nog wat worpen dan maar, deze dikkerd had de haken al gevoeld en had er geen zin meer in om mijn swimbait nog een keer te pakken.
Helaas dan maar weer een ander stuk op zoeken, daar na een goed 20 minuten werpen niets dan rottigheid mijn pas goed ingespoten jas met een zogenaamd waterdichte vloeistof bleek niet te helpen.
Zo langzaam aan merkte ik dat de armen al weer nat werden en bovenop mijn rug waren ook de eerste tekenen van nattigheid al te bespeuren. En sinds dat ik uit Ierland terug ben heb ik iets tegen natte kledij gekregen. Dit weer vond ik nooit echt erg maar nu begin ik er echt een grote hekel aan te krijgen.
Op naar vis stek nummer drie iets dieper de polder in mooie stukken met kleine bruggetjes zijn daar te vinden. Maar ook hier waren de kanten schrapers al geweest overal vuil in het water. Het schoonmaken van de sloten wordt nu steeds over een langere tijd uit gesmeerd. Maar we hopen er maar het beste van, en zo dat het volgende week is afgerond deze schoonmaak periode!
Volgende week vrijdag middag wil ik toch zeker weer de polder in.
Op stek nummer drie moesten er toch wel wat te vangen zijn, het gevoel van snoek is er, dit ondanks dat ik hier nooit echt veel actie heb gehad. maar echt veel tijd heb ik in dit stuk ook nooit echt gestoken. Na dik 30 minuten werpen eindelijk een losser van een goede 60 cm, alleen een vetpot is dit niet. Ik ben wel bezig met de missie van die 250 snoeken voor dit seizoen, maar dit wil ik wel behalen met veel nieuwe onbekende stukken en stukken waar ik weinig ben geweest anders zou het wel te makkelijk worden. Om te zegen dat ik er nog veel hoop op heb dat deze missie zal slagen dat is nu wel met 50 % gedaald maar missie is missie en we maken hem af. Nog steeds loop ik op schema met twee seizoenen geleden toen had ik 201 snoeken dus het kan nog steeds mits de winter geen roet in het eten gaat gooien.
Ik had er alleen de laatste weken iets meer van verwacht er zijn al aardig wat sessies geweest dat er geen graat in de pan is gekomen, terwijl ik er toch op gehoopt had. Ook heb ik nog geen visdagen gehad dat ik boven de 4 of 5 snoeken uit ben gekomen wat mij al zwaar tegen valt. Dus moet er toch ook wat meer in het weekend gevist moeten worden. De 1o meter snoeken sessie daar moet ik zo onderhand ook maar eens mee gaan beginnen, 10 stuks vangen is geen gemakkelijke opgave en zeker niet vanaf de kant. Ik ga zo onderhand maar eens in kaart brengen welke stekken ik daar voor ga gebruiken. We gaan maar weer verder de polder in maar waar ik ook kom ze zij vuil bij de waterkanten aan het weghalen! Ik ben het zat het is inmiddels al weer 16.00 uur en ik bgin al aardig de nattigheid door de regen kleding te voelen, tijd om volgende maand maar eens een nieuwe regen jas uit Amerika over te laten komen Gore Tex kleding dit keer dan maar!  Hier in Nederland is dat soort kleding schreeuwend duur 4 tot 500 euro voor een beetje jas ben je zo kwijt terwijl het in Amerika de helft kost. en dan ook nog opmaat gemaakt voor ons stoere vissers.
Op naar huis en even een douche pakken!
Nu had ik zaterdag nog een verjaardag ook ergens in de polder ook daar nog wat worpen gedaan in het aangrenzende water, ook geen enkele aanbeet al was dit wel een zeer korte sessie van een 2o minuten dus dat was ook niet gek, en tijdens een verjaardag vissen dat kan dan ook eigenlijk weer niet. Misschien maandag middag nog een paar worpen doen ben dan een uurtje eerder vrij en dan kan ik mooi nog goed 2 uurtjes werpen misschien dat dit nog wat vis in de pan brengt.
Dinsdag is het eindelijk zover ik moet voor komen bij de rechtbank voor de behaalde bekeuring ergens in februari! eens kijken of we hier een overwinning kunnen behalen al is het maar op de fouten van de BOA Kees.
Nu ben ik maar een lekkere maaltijd aan het bereiden een soort Shepherd's Meal of Fiherman's Meal
Aardappeltjes met worteltjes lekker uit de oven met lekkere provinciaalse kruiden er over.
En lamsbout van de barbecue!

Recept:
Neem enkele kleine aardappels was deze goed met schil er nog om heen.
Snijd deze in stukjes partjes enkele wortels ook in kleine stukjes dan in een bak olijfolie er over wees er niet te zuinig mee zeezout er over.
Provinciaalse kruiden wat takjes groen zie foto.
Dan lekker in een oven op 180 graden.
intussen ligt de lamsbout al op het vuur in het midden onder de lamsbout wel een folie bakje zodat de bout niet verbrand.
De lamsbout in een gesloten barbecue lekker latten garen hij mag rosé.
De lamsbout smeer je in met een papje van zeven tenen knoflook, twee blikjes ansjovis wat oregano erbij basilicum dit maak je tot een papje in en vijzel met nog wat peper en een flinke scheut olijfolie .
Dan smeer je de lamsbout daar mee in ook de holte mee nemen waar het bot heeft gezeten!
Dan lekker laten garen onder enkele keren draaien op de barbecue af bij het draaien besprenkelen met olijf olie.
Smakelijk eten!
Dit is een echte maaltijd voor dit weer.
Op naar een volgend avontuur en  A JE TO!

zondag 6 oktober 2013

Polder Privé water!

Wat een weertje weer vandaag!
Eigenlijk te mooi om te snoeken, te laf weer zouden we maar zeggen.
Maar vandaag had ik afgesproken met Jos. Eerst even een bakkie doen bij onze schoonmoeder en dan gaan vissen bij het naastgelegen privé water.
Echt privé nu ook weer niet, er worden maar een beperkt aantal vergunningen verleend; rond de  20 stuks.
Dus snel een andere visser tegenkomen zul je niet zo snel.
En wat een rust; lekker de weide wereld in!
Nu vissen we daar niet vaak, maar vandaag even weer een paar worpen doen, ondanks dat het niet echt snoekweer is of wel?
Er is vaak niets over te zeggen, de sloten waren daar afgelopen week opgeschoond, ook geen echt goed teken.
Maar na het nuttigen van koffie en cola dus maar een paar worpen doen.
De eerste twee worpen waren gelijk raak bij mij. Er dook gretig een mooie rakkert van goed in de 70 cm op mijn nieuw aangekocht BBZ JR Fast Sink. Helaas loste deze ook weer vlot, net gehaakt aan 1 dreg Jos stond net een shaggie te draaien en vond dit wel erg vlot.
En ik had alweer dat rottige bijgeloof gevoel in mijn hoofd, maar nam mij voor mij hierdoor niet te laten afleiden. Dus worp 3 ging te water en weer duikt er een snoek van goed in de 70 cm op de BBZ JR. Ik schrok hier zelf van en de lijn viel iets slap en dit was genoeg, zodat de rakker zich hier van kon bevrijden. Helaas het is niet anders, maar zoveel actie in 5 minuten tijd kom je niet vaak tegen.
We gingen maar weer verder. Na goed 10 minuten kwam de eerste snoek van de dag in de pan voor mij, Helaas wist hij zich tijdens het camera pakken weer het water in te werken, dus deze rakkert van 73 cm kwam niet op de foto. Een kleine 5 minuten hierna was Jos aan de beurt en zijn eerste snoek van het seizoen is een feit: 71 cm.
Jos durft nog steeds geen snoek goed vast te houden, dus deze rakkert mocht met mij op de foto.

Hierna lopen we wat verder het land in. Ik los intussen snoek nummer 3 en heb ook nog twee volgers.
Even later komen er nog 3 kleine kleutertjes bij ons kijken. Deze drie kleine kleutertjes die zaten aan een hek. Niet boven op een hek, maar aan een hek. Eén ervan vroeg nog aan mij: "Staat er stroom op het hek?" Ik ben dan altijd eerlijk, kort ervoor vertelde ik Jos nog dat we vroeger net deden of we tegen een hek gingen plassen waar stroom op stond. Er was altijd wel een nieuw vriendje bij die het geintje niet snapte en kreeg dan stroom door zijn plasbuis. Maar verder ik ben meestal wel eerlijk, alleen vandaag niet. Er stond stroom op het hek, en ik zei tegen het kleine ventje van niet, maar ze waren zo lastig net zoals veel kleine ventjes. Drie stuks waren er op aan het leunen en tja, dan is er meestal een de klos" AJJIJJIJ AAUUUWW" de vonken vlogen er vanaf, de kleine peuter sprong gelijk een meter of 5 het weiland in en ik nog vragen of er echt stroom op staat. Maar de peuters volhardend als ze zijn waren de eerste tijd niet bij ons weg te slaan. En er is er altijd één die het beter weet.
Zijn opa vindt dit geen goed snoekweer het moet stormen en regenen en kouder zijn, zijn opa vist altijd met kunstaas waar schelpen aan zitten?
Zijn  opa heeft ook altijd gelijk!  Tuurlijk heeft zijn opa gelijk, het moet stormen en regenen en wat nog meer. Jos en ik dachten gelijk: Andy moet zijn opa zijn. Het joch leek wel veel op Andy, maar dat kan toch eigenlijk ook weer niet, want Andy komt niet uit deze streek.
Nadat we dit weer hadden meegemaakt gingen we weer even wat drinken bij onze schoonma.  Jos een kom soep en saucijzenbroodje en voor mij een glas cola.
Nog even iets van de waterhuishouding plegen en dan weer verder. Wat en luxe positie heb je dan eigenlijk he. Op de nieuwe stek was het weer raak voor mij, een kleine rakkert van rond de 40 cm pakt de BBZ. Tijdens het uit het water halen van de kleine donder moet deze er natuurlijk afvallen en de haak schiet nog even in één der vingers. Jos vindt dit natuurlijk weer eens komisch.
Weer een klein stukje verder pak ik nog weer een snoekje van in de 60 cm.
Hierna pakt Jos nog een kleine rakkert van rond de 40 cm, maar wil er niet mee op de foto!
Dan weer een losser voor mij en naderhand weer een rakkert op de kant ook rond de 60 cm.

Dan weer een rakkertje van rond de 50 cm, die gaat gelijk maar retour het water in, want we hebben haast.
Hier en daar nog een volger en in totaal 13 vissen gezien en dat is echt niet slecht voor een kleine 3 uurtjes vissen.
Het was echt een gezellig dagje. We konden even bespreken hoe en wat we doen in Ierland volgend jaar. We hebben alweer geboekt en even de tactiek door spreken!
Toch wat vaker dit water bezoeken, er zit snoek genoeg.

Op naar een volgend avontuur!
A JE TO !

vrijdag 4 oktober 2013

Polder snoek!

Zo dit is dan de eerst vrije middag na mijn vakantie, en daar moeten we van profiteren en de waterkant maar weer eens opzoeken.
Het weer is bijna perfect te noemen, goede temperatuur je kunt bijna in je T shirt lopen.
Stevig briesje er bij wat wil je nog meer. En dat meer is de polder in gaan en, dan kan de jacht op de poldersnoek beginnen. Maar voor dat we aan dit deel beginnen nog even een kleine Up To Date van dinsdag en donderdag, Dinsdag was niets nog niet eens een volger. En Donderdag bracht na een kleine sessie van 30 minuten snoek in de pan en wel een van 40 cm.
 De kleine rakkert was bijna net zo groot als mijn Buster!
Zo dit was de Up To Date we gaan de polder in!
De polder kan mooi zijn op dit soort dagen de wind is goed alhoewel goed zuidoost, of zuidwest hier ben ik de draad een beetje mee kwijt.
Maar snoek zou vandaag toch in de pan moeten en kunnen komen!
Tijdens de rit naar de polder moest ik natuurlijk weer verkeerd rijden, dit komt omdat ik de stek weer eens van de andere kant aan kom rijden. Dus na een om ritje toch nog bereikt en het feest kan beginnen. Na krap 5 minuten vissen duikt er net voor de kan een mooie dikke rakkert vol over de Buster. Dus nog een poging of vier maar, geen dikke rakkert meer te zien. Maar de eerste snoek heeft zich gemeld en dat geeft hoop. De hoop zakt weer weg want het bijgeloof steekt weer de kop op zo snel een dikke rakkert geeft meestal loze vis in de pan. ik begin maar eens af en toe wat plaatjes te schieten.
Want na dik anderhalf uur vissen en dan dit soort stekjes tegen te komen die echt schreeuwen dat er snoek zit zakt de moed er al flink in. Hoe kan het bestaan dat hier geen reactie van een snoek mogelijk is.

Hier weer zo'n stuk mooie planten bedden net tegen een pilaar van deze brug aan daar hoort snoek te zitten.
Na enkele worpen zie ik hier toch een flinke kolk maar dat was toen mijn kunstaas al enkele minuten uit het water was.

Hier zou je haast een kater aan overhouden de weersomstandigheden zijn goed, wat is er mis vandaag.
Ik ben nu toch bijna op het punt gekomen om de polder maar weer te laten voor wat het is.
De knop wordt door gehakt ik loop langzaam werpen de route terug misschien dat er nog iets gebeurd.
Nog een paar worpen en dan ineens "Hé Sukkel Kijk Uit" wat nu weer ik schrik me rot !
Weer eens een fietser die denkt dat ik het op hem voorzien heb met mijn Buster.
Ik laat me niet zomaar voor sukkel uit maken roep hem nog even na kom maar eens even terug zal ik je leren wat een sukkel is "Eikel'' ! Die fietser had ik nooit kunnen raken de afstand er tussen veel te groot. Roep hem nog een keer na "Zak Hooi"!
Ik zal hem krijgen ben bijna bij de auto ik ga er op af sukkel tegen mij!
De spullen worden in de auto gelegd moet toch die kant van de fietser op komt helemaal goed.
Tijdens de rit naar de andere stek kom ik hem inderdaad tegen met zijn fiets.
Nu en beetje voorzichtig benaderen met de auto, en dan net als ik echt vlak achter hem ben"Teterte. Toetertoet"zal je krijegn sukkel hooibaal.
Hij schrik zich echt een hoedje wild slingeren de berm in en er weer uit de weg op. Wild zwaaiend met gebalde vuist zwaait hij mij toe of is dit van nijd! Zo die heb ik terug gepakt dit doet hij niet nog een keer mij zo te laten schrikken als ik met uiterste concentratie aan het vissen ben.
Zo en nu naar de volgende stek even een paar worpen doen.
Daar is het na een worp of zes dat ik de eerst losser heb, hoe is het mogelijk, een snoek van leuk formaat die een Buster vol in de bek heeft en weer los laat! Ik had hier voor net een leuk kleurtje Buster aan de speld geknoopt en dan toch lossen! Tijdens het aanknopen van deze Buster had ik het gevoel dat er wat mee was maar wat dan! Toch nog even na kijken dat ding en ja hoor "DUIZEND BOMMEN EN GRANATEN" er mist een dreg ben net de achterste ook nog dus dat was het water er aan mankeerde geen staart dreg. Dan krijg je dit soort missers het oog war de split ring en dreg aan zitten was kapot daarom stom, stom, stom. Zal die fietser daarom sukkel hebben gezegd!
Vlug doe ik even een andere Buster aan de speld en we gaan verder de losser haal ik zo wel op dei heeft de dreggen niet gevoeld . Nog geen twee meter verder snoek nummer twee vol op de Buster en deze blijft hangen eindelijk vis in de pan 68 cm. Deze rakkert had ik nodig om weer een beetje vertrouwen te krijgen.
Nog even een stukje verder lopen, hier is niets meer dus weer terug naar de losser.
Twee worpen en raak ook deze blijft hangen en weer een mooie rakkert van 65 cm in de pan.

Mooi twee snoeken in korte tijd eindelijk weer een beetje gevoel van snoek.
Dan nog even een ander stukje van dit water,  er moet nog wat zitten maar na een worp of wat gooi ik in een rottig stuk touw wat in het water hangt en dat rottige stuk touw daar heb ik twee weken geleden ook al een Buster op verspeeld. Hoek krijg ik ze terug, maar even aan bellen bij de boer en vragen of ik even via zijn tuin de Busters mag pakken anders is het dure hap. Twee Busters met titanium onderlijn er aan kosten toch gauw 50,00 euro.
Van de boer mag ik de tuin wel even gebruiken om de Busters op te halen en het touw met de twee Busters wordt uit het water gehaald en de Busters er af.
Zo en nu maar weer naar stek nummer 3!
Daar is het echt helemaal niets en ik ga maar richting huis, en tijdens die terug tocht kom ik toch nog een stukje tegen van vorig seizoen. Kijken of hier nog wat te halen valt.
Hier is het na enkele worpen feest rakker nummer drie kan in de pan 61 cm en zwaar gehavend.
Dan op dezelfde plek nog weer een losser ik ga even een stukje verder misschien pik ik deze losser straks nog mee.
Dat stukje verder op los ik weer een snoek en volgens mij van redelijk formaat. Ook hier loop ik verder doe een par worpen elders mar het wordt al laat de huishoudelijke verplichtingen roepen mij.
Terug naar de tweede losser, e''en worp heb ik nodig en er is weer vis in de pan een mooie stevige rakkert van 71 cm.
Dan naar de eerste losser daar krijg nog een kleine volger achter de Buster aan,  niet de geloste snoek.
Dan nog maar een worp en baf weer een losser ook weer een andere als de geloste snoek.
Volgens mij zit hier een nest vol met deze rakkers, krijg ze alleen niet in de pan.
En nu moet ik echt naar huis.
Deze stek bezoek ik nog wel een keer er zit meer in de gehavende snoek zegt mij genoeg er zit groot spul!

Op naar een volgend avontuur en A JE TO!

De Pet!

De pet! Een soort Ilja Gort pet nog nooit gewassen. Ik pak hem net op van de kapstok, hij was een beetje hard, mag ook wel na een 10 jaar of...