zaterdag 23 november 2013

Heilige Witte Kat!!

Gisteren weer een dood aas sessie!
Zo het was weer mogelijk om een middagje te gaan vissen Rogier belde mij of ik ging vissen.
Hij weet inmiddels dat ik de vrijdag middag vrij ben, en dan is een afspraak gauw gemaakt om te gaan vissen.
Dus de vrijdag middag stond vast, Rogier zou om 12.00 bij mij op het werk zijn en van daaruit samen verder naar een vis stek.
Maar het liep, iets anders, gelukkig voor mij ik moest toch nog op het werk iets afronden en hoefde dan niet als een gestrest iemand gelijk in de auto te springen. En zo konden we rond 12.30 wegrijden, maar eerst nog even bevroren sardienen halen bij de plaatselijke visboer, gelijk werd er nog een grote bak kibbeling met saus ingeslagen. Wat een goede en lekkere kibbeling hebben ze daar, misschien wat vaker daar halen, want er si een duidelijk verschil tussen kibbeling en kibbeling.
En zeker hoe ze gebakken zijn en bij deze visboer kunnen ze dat perfect, om je vingers bij af te likken.
Dat moet sowieso wel wat hoe maak je anders je vingers schoon. Zo na deze boodschap en lunch konden we er tegen aan en de koude in want warm was het gisteren niet echt, we moeten nu nog aan de kou gaan wennen, na de temperaturen van de laatste tijd.
Na dat we eenmaal op de snelweg zaten, zagen we in de verte al dat er een file in aanbouw was dus we konden nog net een andere route kiezen, zodat de rest van de reis vlot verliep.
Totdat ik natuurlijk op het laatst weer zat te dromen!
Maar al met al waren we rond 13.30 op de plek waar we wilde zijn, de spullen vlug de auto uit en klaar maken om te vissen.
Er waren al twee vissers bezig dus de ruimte was beperkt, wil je een beetje dood aas vissen moet je af en toe ook wat verplaatsen, en dat werd nu een beetje beperkt.
Dood aas vissen doe ik zoals ik al een geschreven heb door om het uur soms eerder een stuk door te schuiven. Mijn mening is hierin dat als je in een uur geen aanbeet heb je gewoon even verplaatst en de snoek op zoekt. En tot nu toe werkt dat wel al zou het kunnen zijn dat je het misschien een keer te snel doet. Mijn hengels werden het eerst klaar gemaakt voor actie daarna de hengel van Rogier, Rogier wil er altijd het mijne van weten en dat is goed, niet dat ik bij het dood aas vissen de wijsheid in pacht heb want dat is niet zo, ik zie mijzelf nog steeds als beginner ondanks dat ik er al een par snoeken door heb gevangen..
Bij de uitleg van de opbouw van de dood aas montage heb ik Rogier alles zelf laten doen, dat is de beste manier wel door aanwijzingen natuurlijk. Ook had hij op het internet al wat voor studie gedaan dus had het gauw door, en zo zaten we dan met drie hengels af te wachten, of er een snoek zou toe happen.
Nadat we al goed en 45 minuten zaten en constant lastig gevallen werden door eenden, meerkoeten zwanen futen en een vrouw die zo nodig eerst brood vanaf het balkon ging voeren en naderhand nog een emmer water over onze dobbers gooide. Was het tijd om de hengels een eindje door te schuiven, en dat ging op de nu volgende wijze: Ik draaide de twee hengels van mij in en ging ze uitstallen op stek twee. Daarna stoel en mandje op halen van stek één tijdens deze terug tocht naar mijn stoel en mandje kom ik de witte kat van vorige week zondag weer tegen!
Dan zou je wel denken daar heb je hem weer met zijn kat, maar inderdaad ik , moest gelijk weer denken aan afgelopen zondag de kat liep nu over een brug en gelijk kwam dezelfde gedacht weer op van afgelopen zondag het verhaal van de Egyptenaren tijden het langs die kat aflopen dag ik laat ik maar wat lieve gebaren daar dat beestje doen en zo ging het hard op dag lieve kat piessst, piessst  prrrrr, prrrrrr. Dan zou je wel denken die is gek maar je weet het toch maar nooit wat er gebeurt, en alle beetjes helpen en misschien ook deze kat weer! Terug bij Rogier stoel en mandje gepakt en samen met Rogier naar mijn hengels die net enkele minuten waren uitgestald op stek twee.
Een meter of tien daarvoor dacht ik wat gek mijn dobber is verplaatst! En nog iets dichterbij wat gek de dobber gaat er vandoor, dus ik als een gek naar de hengel sprinten want dit is natuurlijk vis snel werd de lijn strak gedraaid en aangeslagen, en de spanning stond erop de spanning van snoek aan de lijn. Vlot met wat actie kwam er een mooie rakkert van 72 cm op de kant Rogier stond dit met grote ogen gade te slaan.

Bij mijzelf was het ongeloof ook groot en verteld Rogier weer van de kat nadat we de snoek terug hadden gezet vanuit de pan! Rogier is niet van het bijgeloof gebeuren, maar ik begin er nu toch wel een beetje in te geloven in dat bijgeloof. Het is wel raar dat je er aan denkt en het ook weer gebeurd en dan echt binnen enkele minuten een snoek op de kant komt hier door!
Want meer dan een minuut of drie zou het niet zijn geweest!
Na dit voorval nog een goed 40 minuten op deze stek daarna nog twee andere stukken geprobeerd maar geen aanbeet meer geregistreerd.
Het was donker toen we de hengels in de auto deden en weer huiswaarts keerde.


Op naar een volgend dood aas avontuur en A JE TO!!
Dit was snoek nummer 100 van het seizoen.

Toch nog even na gelezen op internet er bestond wel een heilige Birmaanse kat.
Maar die zag er niet uit als mijn heilige witte kat!

Katten in het oude Egypte

Alle moderne huiskatten hebben hun prinselijke leventje aan de wilde Egyptische kat te danken. Zo’n 4000 jaar geleden veroverde dit dier de harten van de mens en werden ze voor het eerst als huisdier gehouden. Maar hoe is dit in z’n werk gegaan?


Domesticatie van de wilde kat De Egyptenaren waren in het bezit van enorme graanvoorraden, netjes opgeslagen in schuren. Dit graan diende om de vele tienduizenden werkkrachten te voeden verantwoordelijk voor het bouwen van de piramides en tempels. De bewakers van de graanschuren hadden regelmatig last van muizenplagen. De vraatzucht van dit ongedierte zorgde voor grote verliezen, tot ze merkten dat de wilde Egyptische katten wel erg goede jagers waren… Ze begonnen deze katten te fokken tot ze een kattensoort hadden die klein en dapper was. Daarnaast was het ook belangrijk dat de katten een aangenaam karakter hadden tegenover mensen. Ze zetten de katten in als wapen tegen de muizen en de graanvoorraden waren gered! Bovendien ontstond zo de eerste gedomesticeerde kat: de Egptische Mau. Dit kattenras bestaat tegenwoordig nog steeds.


De Egyptische Mau
Dit kattenras ziet er prachtig uit met zijn elegante lijf en grijze gevlekte vacht. De vachtharen zijn kort en zijdezacht en hij is in het bezit van een stel mooie groene ogen. Qua karakter is dit kattenras over het algemeen erg levendig en speels. Hij is sociaal tegenover andere katten. 


De kat, een heilig dier
De katten stegen langzaam maar zeker in aanzien in de Egyptische cultuur. Rond 1.000 jaar voor Christus was de kat in Egypte een heilig dier geworden. De Egyptenaren vereerden zelfs een kattengodin, Bastet genaamd. Ze had de macht om een zonsverduistering op te roepen en werd ook met vruchtbaarheid geassocieerd. Ze had een belangrijke plaats in de Egyptische godsdienst. De tempel Bastet bij Bubastis in de Nijldelta werd het centrum van de kataanbidding. De kat had ieders hart veroverd, zelfs de farao’s hielden katten in hun paleizen. Mishandeling van dit ‘heilige dier’ werd zwaar afgestraft. Zo werd een soldaat die met zijn strijdwagen een kat overreed zelfs ter dood veroordeeld.


Kattige kunst
Er werden later prachtige muurschilderingen gevonden waarop Egyptische katten afgebeeld staan. Er zijn ook heel wat indrukwekkende kattenbeelden gevonden in en om de piramides.


Overlijden van de Egyptische kat…
In Egypte was het de gewoonte om bij een overlijden de eigen wenkbrauwen af te scheren als teken van rouw. Ook bij het overlijden van een kat werd deze traditie uitgevoerd. Sommige katten werden gemummificeerd om hen een plaatsje in het hiernamaals te garanderen. Ze kregen ook geschenken mee in hun graf. Ze werden daarna op speciale kerkhoven begraven. Prins Tutmosis, de broer van farao Akhnaton, legde zijn dode kat in een vergulde kistje en liet dat in de grafkamers van zijn broers piramide bijzetten. Vlakbij de grote piramide van Cheops werd een kleine piramide gebouwd, die als graf diende voor de zeventien katten van deze farao.


Verspreiding naar Europa
De Egyptenaren dachten dat zij hun macht en voorspoed voor een deel aan hun katten dankten, daarom was het uitvoeren van katten streng verboden. De kusthavens werden streng gecontroleerd op illegale uitvoer van deze heilige dieren. Zo kwam het dat er in Egypte lang katten rondliepen die nergens anders voorkwamen. Tot de Romeinen het land overnamen… de huiskat werd al snel naar Europa gebracht en verspreidde zich door handel en zeevaart razendsnel over het continent.


De Egyptische Mau is zijn koninklijke status nooit vergeten, hij gedraagt zich tegenwoordig nog even sierlijk en staat graag in het middelpunt van de belangstelling!

Ook deze katten leken niet op die heilige witte kat van mij!
Wel de afbeelding van het beeldje van de kat.
 Die heilige kat die ik tegen kwam zij wel MAU, MAU zou het hem dan toch geweest zijn!!! 

zondag 17 november 2013

Ouwe koek!

Het is nu zaterdagavond dat ik maar vast begin te schrijven!
Mag dit nog wel schrijven noemen tikken op een toetsenbord en voor een beeld scherm kijken wat er dan verschijnt JA het is schrijven!
Ik schrijf het tik maar vast op anders vergeet ik misschien de helft morgen zondag staat er een dood aas sessie gepland en ik ga alleen dan is alle vis mooi voor mij Mike had dit weekend dacht ik wel kunnen vissen, maar deze sessie gepland en ook eigenlijk weer niet kwam uit de lucht vallen, eerst dacht ik er van het weekend geen tijd voor te hebben het loopt anders moeders de vrouw moet werken dat was vandaag en morgen ook, dus eerst vandaag even de boodschappen gedaan en het huis aan kant! en dan mooi een dood aas dagje in het verschiet. Het is dan ook de eerste dood aas sessie van het seizoen 2013/2014.
Als ontbijt nemen we lekker suikerbrood mee, dat is andere koek geen ouwe!
Ik hoop alleen dat het niet harken wordt in een tuin zonder onkruid, we wachten maar af wat het wordt de spullen zijn klaar gemaakt dobbers lood weer aan de lijn, morgen even alles in de auto.
Hoe laat weten we nog niet kan vroeg zijn maar het hoeft niet alles mag en kan!
De rest zien we morgen dan wel weer.

Nou het is zover voor dat ik ga eerst nog even een thermosfles met water vullen zodat ik straks een bakkie thee kan nemen en een kom Cup A Soup, een paar sneetjes Fries Suikerbrood al  komt het wel uit de supermarkt. Maar om nu even naar Friesland te rijden voor een versgebakken brood gaat me te ver .

Na dat dit alles klaar is gaat het de auto in het is gelukkig rustig op de weg en zijn vlot op de plaats van bestemming.
De stoel wordt klaar gezet hengels uit geworpen en daar zitten we dan de eerste dood aas sessie van het seizoen.
En je zult wel denken wat voor aas gebruikt hij nou dat zijn sardientjes en wel van vorig jaar dus ouwe koek!
De eerste fuut moet natuurlijk weer door de lijn zwemmen. Maar na een doordringend Kissst, kisssst geroep wist de fuut zich ra uit de voeten te zwemmen.
Het water ligt er vlak als een spiegel bij geen ideaal weer, om te snoeken maar we moeten het er dan maar mee doen. Dit is een zondag ochtend dood aas vissen op snoek.
De eerste sneetjes suikerbrood zijn inmiddels naar binnen gewerkt, dan is het tijd voor een kom warme thee. Na goed 30 minuten vissen besluit ik de hengels iets te verplaatsen ze worden iets meer verspreid!
Dit doe ik even tijdens de thee pauze. Af en toe is er wat roering op het water te bespeuren, het blijkt achteraf fuut nummer twee te zijn. Als het de ochtend niets wordt kan ik altijd nog gaan struinen. De Jerkbait hengel is paraat! Na bijna een uur zitten loopt er aan de overzijde van het water een witte kat!
En er begint weer van alles door mijn hoofd te spoken er wordt van alles en nog wat gedacht wat niets met vissen te maken heeft. De Egyptenaren die sterk in katten geloofde en deze vereerde.
Ja je moet er maar op komen en dan vooral een witte kat wat voor een geluk moet deze wel niet brengen.
Door het lange turen naar de dobber begint deze haast echt te bewegen!
Ik sta op het punt de hengels weer te verplaatsen, dan komt het moment dat ik één van de dobbers toch echt zie bewegen. Toch even goed in de ogen wrijven! Ach het s gezicht bedrog, en toch ook weer niet de dobber verplaatst zich nu wel erg snel. En dan nog sneller aftellen maar weer 1, 3, 6, 10 enz lijn strak draaien en aanslaan. Mis de rakkert is weg echt veel spanning voelde ik niet dus groot zal hij niet geweest zijn.
Nu de andere hengel verplaatsen even een stuk in de buurt van de aanbeet.
In ieder geval heb ik de eerste aanbeet van het seizoen gehad op de dood aas hengel.
Even later loopt er weer een kat nu zwart met wit, zou het helpen ik begin er haast in te geloven.
Dan nog even een plaspauze erbij het moet nu helemaal goed komen!
Na het zien van kat nummer twee  zie ik weer  1 van de dobbers verplaatsen, meer weg sprinten!
Nu iets meer geduld en het tellen kan weer beginnen en niet op de kleuterklas manier!
Even wachten en flink aanslaan Take 3 en hangen. Een ferme dril is het resultaat na een kleine 4 minuten kan deze rakkert van precies 1 meter in de pan!
Na 20 minuten de boel weer opgepakt en op een nieuw stuk uitgeworpen, ook daar loopt weer een kat.
Volop aasvisjes op deze stek maar na 365 minuten niets geen reactie het wordt drukker en drukker verschillend trimmers, en auto's die voorbij komen.
Het wordt tijd om in te pakken het is al bijna weer 1 uur de tijd vliegt.
Ik ga nog even wat werpen op een andere stek!
Daar pluk ik nog twee snoeken van 72 cm uit het water, even later belt Rogier nog of ik aan het vissen ben.

Die voegt zich naderhand bij me en vissen samen nog wat op beide hebben nog een losser en verder helemaal niets.
We maken nog even een praatje met een man die ik wel wat vaker tegen kom die dan ook net nog en snoek heeft gevangen.
Deze man vist altijd met spinners en weet ze echt wel te vangen.

Het is weer tijd om naar huis te gaan ik ben tevreden ik heb gevangen wat ik wilde een meter snoek!
Nog 9 te gaan de teller staat op 98 stuks.

Op naar een volgend avontuur!

zaterdag 16 november 2013

Toch maar liever vissen!!!

Hé, hé eindelijk weer tijd om wat te schrijven, nou ja tijd normaal gesprokken heb ik veel meer tijd om een stukje te plaatsen. Het lijkt steeds drukker te worden!
Of zou het komen door dat we wat ouder worden en het niet allemaal zo snel meer kunnen volgen dat kan natuurlijk ook, laten we het daar maar op houden.
Dan kan ik me er vast beter op voorbereiden.
Vorige week of nu het is maar welke datum er op het kop stukje komt omdat ik dat zaterdag 09/11 2013 alvast had opgeschreven maar het was in ieder geval het weekend van de vis beurs.
De vrijdagmiddag had ik weer eens gepland met Mike the Pike, als je hem niet opbelt laat hij ook niets van zich horen( dit moeten we maar eens veranderen) . Na even bellen van mijn kant heb, had hij wel weer eens zin in een middagje  rakkers vangen. Zo dan gelijk uit het werk Mike thuis afgehaald en richting het water, we hadden natuurlijk eerst weer een andere stek in gedachten bij het weg rijden maar komen dan toch altijd of bijna altijd weer op een andere stek dan de bedoeling was weer uit! Ook hadden we naar de vis beurs kunnen gaan maar dan is het weer een dag niet gevist en dat doe ik toch liever, dus liever vissen. We beginnen maar eerst op een breed stuk op deze stek wat al gauw verruild wordt door een ander stuk en daar begint ons visavontuur!
Ik heb mijn geheime wapen mee genomen de "Lepto" maar deze gebruiken we maar niet Mike begint al hard op te mompelen "Nee Hé" maar dit was een bang makkertje vandaag is het eens tijd voor wat anders!
Mike vist met de Buster, en ik vis met de eigenbouw Buster deze is ietsje groter 1 cm in omvang en ietsje pietsje zwaarder. Voordeel hij zinkt iets meer, nadeel er zit geen kogel in dus het rammelaar effect is er niet. Uitgeprobeerd heb ik hem nog niet ondanks dat hij al twee jaar in mijn vis kamer hing. Dus dit keer mag hij het water eens zien en tijd voor iets anders Mike kan weer opgelucht adem halen! Na een goed half uur vissen is het tijd voor iets leuks, ik heb een aanbeet ik laat nog even niets merken want anders staat Mike binnen de kortste keren op mijn stekje te werpen.
Ik werp nog maar eens, en dat met resultaat een leuke rakkert van 67 cm duikt vol op mijn zelf gemaakte Buster, die ik omdoop tot "AGUU", Mike is snel ter plaatse om het resultaat te aanschouwen.

Flink aangevreten is deze rakker en teken dat er nog ergens een flinke rakker rond dwaalt!
We gaan verder dit Busters versus eigenbouw Buster, na een kleine 5 minuten is het weer raak op de eigenbouw er komt weer eeb rakkert op de kant en in de pan 63 cm, ik ben geheel in mijn nopjes!
Mike baalt duidelijk van deze vangsten en heeft er al bijna weer genoeg van.

We pakken nog een ander stuk van de wijk maar, dat levert na flink werpen helemaal niets op.
We bezoeken nog een andere stek daar hebben we nog wel een volger maar verder ook niets!
Mike staat nog op de nul dus we bezoeken op het laatst nog een ander stuk daar weet hij toch nog een rakkertje te strikken, en is er blij mee.
Een mooie rakkert van 73 cm is het resultaat.
Her en der kijken we nog naar een andere stek uit en die worden dan ook bezocht, en flink uitgepeuterd maar geen snoek meer te vinden. We gaan naar huis het is inmiddels alweer donker.

Dan komen we aan op de zaterdag naar de vis beurs of vissen eigenlijk zat het in de planning dat er helemaal geen vis beurs of visdag op het menu zou staan maar alles liep anders!
De vis beurs laten we de vis beurs ik ga toch liever vissen, de vis beurs kost altijd onnodig geld en ik heb genoeg om mee te vissen nieuwtjes zullen er haast niet zijn dus wat missen we aan de vis beurs!
De toch lekker vissen vrouwlief moet de hooiberg versieren die is afgehuurd voor de verjaardag van haar moeder en ik kan lekker struinen daar in de buurt. Het weer zit mee zon een beetje wind wat wil je nog meer het is het mooiste weer van de wereld. Maar zeker geen ideaal visweer, we zien wel ik heb geen haast op zo'n dag gewoon lekker vissen meer niet.
Ik ben koud de auto uit gezet, en sta na drie stappen aan het water worp één niets worp twee raak ,
Vol duikt er en mooie rakkert op mijn BBZ flink gaat deze wildebras te keer maar geeft het na enkele minuten toch op en zo kan de eerst van deze zaterdag, in de pan 71 cm.
We gaan naar de overkant daar zie ik na enkele worpen in een bepaalde hoek actie wild springen er vissen in het rond gevolgd door een flinke kolk in het water. De rakkert is wakker geschud ik had er al enkele worpen gedaan maar dat leverde niets op maar hij is op brute wijze wakker geschud.
Ik doe nog enkele worpen maar het blijft verder stil, ik laat hem weer even indutten om hem straks op te halen.
Na een 25 minuten vissen niets geen reactie meer op de rest van deze stek dan weer terug naar het begin. Het is tijd om op te staan, ik ga het rakkertje eens flink laten schrikken, klats de BBZ komt op het water terecht, mooi zwemt dit aasje toch door het water dit moet een snoek toch een prettig gezicht vinden het is net echt vis. dan nog maar een worp ik heb een toeschouwer een buurtbewoner toont interesse en komt kijken nog een worp en dan Baf vol op de BBZ snoek nummer twee is op de kant en kan in de pan 73 cm de buurtbewoner wordt gevraagd een foto te maken en zo gebeurt het ook.
Verder laat ik dit stuk met rust en ga weer verder de volgend stek is aan de buurt, het is een klein stukje lopen alles moet vandaag verder met de benenwagen!
Op dit stuk los ik weer eens enkele snoeken, het duurt ook zeker bijna een uur voor snoek nummer drie.
Die klapt met vol geweld op het aas en geeft behoorlijk sport ik heb hem niet snel aan de kant dus snel een foto en weer terug 74 cm, alleen helaas bij thuis komst is deze foto toch niet echt geweldig.

Het was een beste rakker lekker dik in het vel jammer van de foto!
We zetten onze weg voort het is niet echt geweldig maar wat ik al zij het weer zit mee ik pak nog twee leuke vissen 1 x 59 en 1 keer 45 cm en daar moet ik het maar mee doen maar 5 snoeken in een paar uurtjes en wat lossers is toch wel mooi.

Even later wordt er gebeld vrouwlief is klaar en we gaan weer richting huis even later wordt ik opgehaald aan het water wat een luxe niets terug lopen naar de auto gewoon instappen en weg wezen fijn wat wil je nog meer op zo'n dag!!

Dan zijn we inmiddels bijna een week verder het is donderdag zoon Roderick moet naar de kaakdokter er moeten twee verstandskiezen verwijderd worden, en ik moet er vroeg uit ik dacht lekker uit te slapen en rond een uur of tien in de ochtend daar te moeten zijn, maar dat werd 6.45 aanwezig in het ziekenhuis wat een drama echt wakker worden kan ik niet dus Roderick weg gebracht deze kon rond 12.00 uur weer worden opgehaald als het mee zou zitten.
Wat te doen in de tussen liggen de tijd, vissen natuurlijk alleen dat bracht niet veel 1 snoekje van rond de 50 cm meer niet.
Ik bel Mike nog even op mof hij zin heeft om na een uur of 1 nog te gaan vissen , ik ga er vanuit dat ik Roderick dan wel weer heb opgehaald.
En dat is achteraf ook zo in plaats van 2 verstandskiezen hebben ze alle vier zijn verstandskiezen getrokken(weg verstand!).
Mik wordt opgehaald en wil gaan vissen op een stek waar een echte snoek visser niet dood aan het water gevonden wil worden, maar vooruit maar! Mik zweert erbij dat er snoek zit en dat hij er al een keer en volger of aanbeet of iets heeft gevangen. Ik ben er meer van overtuigd dat ze er ooit 1 hebben losgelaten en meer niet. Aan de slag dan maar Mik heeft zijn zin al snel heeft hij een misser, en daar blijft het ook bij we vervolgen de weg om dit stuk water 25 meter breed en 50 meter lang en een afdak erboven nat worden we niet, het lijkt een beetje op indoor snoeken ik ben er niet kapot van.
Maar na een 15 minuten heeft Mike beet bijna op de zelfde plek als de misser  en een leuke snoek ik geef het toe is een feit 74 cm. Het is gelijk tijd om een andere stek aan te doen.
Voor het volgende stuk water hoeven we niet ver te rijden, Mike wil er eerst niet maar dan toch weer wel, ik weet zeker dat er snoek zit niet dat ik er ooit veel heb gevangen hooguit 2 en enkele lossers in twee, drie sessies maar dat kan net een verkeerd moment geweest zijn(of dit)!
De auto wordt neer gezet en weg gaan beginnen ik doe een worp richting een duiker, en gelijk volgt de actie van Mike er naast , ik doe maar een stap of wat naar links om nu met twee stuks aas in die hoek te gooien is niets .
Mike doet worp twee en het is raak, ik heb bij mijn worp een volger.
De rakkert van Mike mag er zijn 77 cm schoon in de pan.
Tijdens zijn onthaak sessie Los ik de voorgaande volger, en de volgende worp heb ik nog weer een andere volger, dan ga ik Mike even helpen met het onthaken van de snoek hij heeft moete om de snoek van de haken te ontdoen dus assistentie  is vereist, de snoek kan het water weer in.
Ik doe nog enkel worpen op de plek van de volger en de losser en besluit ze even met rust te laten.
Maar dan Mike, Mike is vast besloten daar nog verder te werpen hier door ontstaat er een discussie van hier tot TOKIO ik geef Mike het advies het even te laten rusten en na een minuut of tien nog een kans te geven maar Mike denkt dat ik hem de snoeken niet gun en begint nu van ik heb er nog geen worp gedaan, hier te kort en daar te lang!
Mike, MIke leer er nu toch eens iets van even met  rust laten en de boel niet tot murf gooien.
Hier krijg ik echt de smoor in en ga verder met vissen Mike loopt traag op en denkt dat ik straks als een speer weer terug ga naar die stek. Ik dacht echt dat Mike mij wel beter kon dan vandaag.
Wis hem altijd wel een snoek aan haal hem altijd op om te vissen gun hem al de snoeken van de wereld. Maar nu komen met je vist altijd voor mij uit dit en dat, klopt ik vis snel maar voor mij uit lopen mag altijd wat hij ook de laatste tij wel deed.
Ik zet de weg voort heb nog twee losser Mike was maar mee opgelopen had je er tenminste nog één kunnen pakken. Dan tijdens het uit het water halen van het aas heb ik het gevoel dat ik vast zit dit tijdens het weer in zetten van een worp.
Ik geef twee flinke rukken aan de hengel en ik blijk vast te zitten aan een flinke rakkert van een snoek.
Alleen trek bij ruk drie het aas uit de bek en dit terwijl de snoek al half kant water lag.
Dat krijg je als je uit je concentratie word gehaald!
Ik ga terug , Mik is als een speer weer op de stek en doet zijn worpen net zoals ik en weer begin ik aan de uitleg van voorgaande discussie, Mike denkt echt dat ik hem geen snoek gun, raar maar waar, maar waarom hal ik hem dan altijd op?
Volgende keer dan misschien maar weer alleen dan zijn alle snoeken echt voor mij!!
Maar zo kinderachtig zijn we toch ook weer niet, en nodig hem uit om vrijdag middag weer te gaan vissen , deze dag is hij bezet.

Vrijdag eerst even werken en dan naar het water, tijdens werktijd krijg ik en sms van Rogier dit rond 11.30 wat ik vandaag ga doen, gelijk een sms terug rond 12.00 bij mij op het werk gaan we samen vissen. Rogier verschijnt volgens afspraak mooi op tij op het werk en samen rijden we vandaar uit naar een mooi stek in de polder!
Het wordt een drama, ik wordt compleet weg gevist door deze beginnende visser na een minuut of 1, twee heeft hij al een rakkert van 69 cm op de kant die ook gelijk weer het water in glipt.
Ik vertel hem dat ik hem niet meer mee neem want die snoeken zijn eigenlijk van mij!
We gaan verder even later weer een losser voor Rogier ik ben na een uurtje vissen pas aan de beurt en die rakkert los ik. Dan Rogier weer een losser en nog 1 dan weer een volger.
Dan na weer goed 30 minuten weer een losser en dat waren beide leuke snoeken van tegen de 70 cm.
Ik snap er niets van over al waar ik ha gegooid klapt er bij Rogier wel wat op ik heb het nakijken!
Dit kan gebeuren had ik maar alleen gegaan dan waren ze voor mij, maar natuurlijk gun ik Rogier zijn visjes wel, maar volgende keer mag hij niet meer mee!
We verkassen Rogier heeft nu twee snoeken ik nul coma nul.
Volgende stek helemaal geen vis te bekennen ik vis nog een mooi dwars slootje af waar altijd nog wel een wat zit maar niets. Dan doet Rogier een worp en pats een snoekje van een formaat dubbele haring komt op de kant snoek nummer drie voor Rogier. Hij vind hem klein maar ik was er vandaag maar wat blij mee geweest! En dit de datum 15/11 2013.

Het is donker geworden we gaan naar huis  ik heb knap honger weinig gegeten.

Op naar een volgend avontuur en A JE TO volgende keer alleen!(ouwe hebberd!)

De teller staat op 95 stuks van dit seizoen nog 155 stuks te gaan waaronder 10 meter snoeken.

zaterdag 2 november 2013

Mieren!!!

Beste lezers hebben jullie ook een hekel aan mieren, Nou ik in ieder geval wel!
Mieren in de zomer lopen ze overal in de keuken, op de stoep in de tuin langs het water, deze kleine rakkertjes. Ze komen af op alles wat zoet is.
Maar vandaag de gehele middag weer langs het water, Mike The Pike was weer eens van de partij.
Er werd de stek opgezocht waar ik afgelopen maandag de meter snoek in het water zag rolllen.
Ik laat het er niet zomaar bij zitten dus samen met Mike gingen we een poging wagen om deze meter in de pan te werken.
Twee vissers hebben meer kans dan één, dus met zwaar materieel (twee hengels met Buster) werd de te bevissen stek belaagd.
Na dit gehele stuk echt tot op de millimeter te hebben afgevist kwamen we tot de conclusie dat die meter snoek er geen zin in had of op een ander stuk zijn onderkomen had gezocht, ook niet gek.
Het lek wel oorlog een soort diepte bommen aanval, ik zou me dan ook zelf uit de voeten maken.
Na een klein uurtje vertoeven op deze stekken hadden we ieder een snoek van 40 cm, ik loste nog een redelijke rakker van rond de 67 cm.

Dan weer een paar keer een plas pauze! Hierna weer wat werpen, maar geen vis die ook maar zin had om zijn neus te laten zien. Het werd tijd voor een hapje eten en waar kun je dat beter dan bij Mac Donalds. Maar dan weer een drama verschrikt betast ik alle broek zakken alles wordt binnenste buiten gekeerd, de Auto sleutels" Duizend Bommen En Granaten" roep ik uit! De auto sleutels die zitten nog in het contactslot en de autodeuren zijn op slot, hoe kan dit nu weer gebeuren. Dat gebeurt mij zelden of nooit hooguit de derde keer is mij dit overkomen in 33 jaar tijd. Maar we hebben altijd een oplossing als een volleerde auto kraker ga ik te werk en met een beetje pielen krijg ik het slot open. In alle haast dat ik naar het water wilde kun je wel eens je sleutels uit het contact te halen, de rest van de dag controleer ik goed of de sleutels uit het contact zijn, het kost te veel kostbare vistijd zulk soort geintjes. En u op naar Mac en deze vereerde we met een bezoek Mike een chilli chicken burger en een gewoonbroodje hamburger en voor mij een Big Tasty.
Tijdens deze lunch, zie ik wat op mijn mouw lopen een mier, en dat in deze tijd van het jaar.
Deze  mier mar vlug het raam uit gewerkt, maar de volgende zat al weer op mijn kin, dan weer 1 in mijn nek dan weer drie over mijn buik dan worden het er meer toch zeker wel en hele kudde!
What The F&^&^#@%&mieren!
Waarschijnlijk heb ik deze mieren kudde, opgedaan tijdens één van de plas pauzes ergens tussen de struiken. Hier hoor je toch echt geen last meer te hebben in deze tijd van het jaar.
Op een gegeven moment voel je ze overal in je nek op je rug, niet te geloven, daarom heb ik nu een hekel aan mieren, ze zijn er altijd!
Nadat we tijdens de rit naar de volgende stek nog de nodige mieren hadden verwijderd konden we weer verder vissen.
Op de nieuwe stek waar ik eigenlijk geen interesse in had, zeg ik tegen Mike bij de eerste worp deze snoek is voor mij en gelijk duikt er een leuk rakkertje van goed 60 cm op de Buster, Mike weer van dat zeg jij ook altijd. Alleen valk voor de kant weer eens eraf. op de rest van deze stek helemaal niets meer op een losser na voor Mike.
Het wordt inmiddels tijd voor weer een paar rakkers, dus weer naar een volgende stek.
Deze heb ik enkele weken geleden op een vrijdag middag bezocht het enige wat ik die dag gezien had was een losser. Maar ik weet dat er meer op die stek te halen valt.
Dus even een paar worpen, Mike doet op aanwijzing van mij een worp maar niet waar ik bedoelde.
Hier had ik toen die enige losser, dan doe ik maar een worp iets verder niets. Dan plaats ik een worp op de plek waar Mike de eerste worp deed en klats snoek erop en gelijk weer eraf.
Mike doet nog een paar worpen en de laatste doet zijn Buster op een gezonken boot belanden en dan is het na lang pieren weg Buster(gniffel, gniffel).

Deze plek verlaten we weer snel Mike heeft hier geen vispas voor dus en illegaal vissen dat doen wij niet!
Dus volgende stek, hier moet toch wel wat te halen zijn het wordt immers hoog tijd.
Ik zie Mike naar rechts lopen en roep nog naar hem Mike daar zit niets, luisteren!!!
Dan ga ik maar mijn weg naar links, ik zie Mike de hoek om lopen, en kort hierna pak ik heel in het geniep rakkertje nummer twee en die kan in de pan 68 cm.
Deze gaat na het meten en het fotootje weer retour ik doe nu een worp links van mij en pak gelijk snoek nummer 3 en deze rakkert is 75 cm snel, sneller, snelst vlugger kan bijna niet!
Dan is het weer (Gniffel, Gniffel, Gniffel) in de verte zie ik Mike om het hoekje gluren ik houd de snoek nog even voor hem in het zicht! Binnen No Time staat Mike op nog geen 20 meter van me af te vissen. Maar vertel hem dat er niets meer te halen valt.
Dan stop er nog een auto met twee vriendelijk roofvissers waarvan 1 er van mij herkend ik wordt toch wel aardig beroemd!
Deze roofvisser heeft ook een Blog ben alleen de naam er van kwijt misschien als hij dit verhaal leest kan hij zijn  blog even in een bericht plaatsen!
Daarna stopt auto twee met ook weer roofvissers, uit de verhalen te horen was het niet best.
Mike en ik verlaten ook deze stek weer het wordt al laat en ik wil toch nog wat snoekjes in de pan hebben minimaal twee dan sta ik op 90 stuks. Op de volgende stek is het ook hier weer raak voor mij.
Mike concentreert zich op een snoek van 90 cm, van mij mag hij!
Ik pak de kleinere wel, ik gun Mike beste een grote snoek!
Hij ziet in de tussen tijd niet dat ik weer een rakkertje van 55 cm  in de pan werk, en een ruime snoek van 70 cm los.
Natuurlijk ziet hij deze vis in een oog hoek en staat dan weer bijna als een speer naast mij te vissen.
De snoek van 70 cm heeft er zin is flink jagend komt hij verschillende keren achter de Buster van Mike en mij aan, maar dat we hem in de pan krijgen is een ander verhaal!.
OP naar nog een stek ik vind het sneu voor Mike 1 snoek en dan nog aan het begin van de middag dat kan natuurlijk niet.
We gaan een goede stek voor hem op zoeken, daar aangekomen weet hij binnen 10 minuten snoek nummer twee voor hem in de pan te werken 68 cm het is dan inmiddels dan al aan het schemeren.
Het wordt weer tijd om naar huis te gaan straks krijgen we nog weer een bekeuring om dat we na zonsondergang staan te vissen illegaal dus(visstroperij) ik zeg het er maar bij!
Dit moeten we niet hebben we worden in de gaten gehouden van alle kanten.
Vanmiddag toch nog weer totaal 6 snoeken in de pan en een losser of 8 eigenlijk niet echt slecht.

Op naar een volgend avontuur en A JE TO!!!

Vogels kijken.

Ik.heb weer wat gefotografeerd de laatste tijd. Hier het resultaat. Veel kijk plezier. ...