zaterdag 28 december 2013

Goede tijden slechte tijden!!

Het lijkt wel een soap de laatste tijd!
En dan een Soap waar van je de naam eigenlijk niet wilt noemen, echt zo'n heel vervelende die elke dag weer voorbij komt.
Wat moeten we er mee aan elke dag worden alle registers open getrokken om een nieuwe aflevering goed in elkaar te zetten!
Dit doen we om geen slechte Soap te produceren zó één als de titel zegt.
Maar het begint er al goed op te lijken.
Alles maar dan ook alles wordt er aan gedaan om een enkel snoek, rakkert, rekel, dikke dame, Big mamma in de pan te krijgen. Nee het is Vette ellende de laatste tijd.
Al hele verhaal lijnen had ik al geschreven om elke aflevering goed voor de dag te komen.
Maar geen goede acteurs is ook geen goede aflevering, en dan wordt een Soap echt niets, je kunt van een drol echt niets lekkers maken. Dan ook nog de gezondheid die op het moment niet alles is Kolieken die de boel verzieken.
Er zit in de tussen tijd alweer en Dood aas sessie op, die mislukt is niets heeft opgeleverd.
Er is nog wel iets aan vis gevangen hoor dat is de plus punt, vorige week nog 1 van 67 cm .

Ook Rogier loste deze middag nog een rakkertje.
Het zijn van die momenten dat je al blij bent met 1 snoek.
Ze liggen vast op het moment, werpen totdat je een ons weegt op een plek, zo langzaam vissen dit seizoen heb ik nog nooit gedaan meestal is het werpen en lopen te gelijk maar nu elke stronk grasspriet die ik zie wordt belaagd met tientallen worpen, om maar een reactie van een snoek los te peuteren. En heb je een reactie los gepeuterd dan is het of een losschieter of een volger die zich daarna nooit meer laat zien. Het ligt aan het weer op dit moment ik ben er zeker van, het weer wisselt te veel van hoge naar lage druk en anders om te veel regen in één keer, water wat troebel is.
Het water wat  troebel is dat maakt in kleine sloten niet echt uit, die zien je aasje echt wel voorbij komen maar op breder water ga je er mee de mist in met je aasjes!
Dan afgelopen week zo beroerd als ik me voelde toch nog even langs het water, even de frisse wind door mijn laatste haren! Die middag even een goed uurtje en toen waren ze wel een klein beetje los, maar dan ook los van de haak totaal drie stuks. Wat een rot aflevering was dat weer.
Dan komen we al snel weer  op de vrijdag gisteren dus 27 december, ook weer een dagje dat ik niet echt fit was maar toch even naar buiten een paar uurtjes voor ik naar de huisarts moest even ter controle, dit na de zware kerstdagen. Maar het was goed medicijnen  die af en toe verkeerd vallen en daar moeten we het mee doen.
Dus na eerst even gewerkt te hebben konden we van start eerst dus een anderhalf uur voor het artsen bezoek daarna nog maar even, laten we zeggen dat het de middag een beetje breekt.
Rogier wist op het eerste deel een mooie rakkert te strikken van 71 cm.
Alleen de onthaak foto heb ik, na het meten was de rakkert ons te vlug af.

Daarna had ik een volger hoe groot is mij een raadsel, het was in ieder geval ook weer eens echt prut weer maar we hebben een nieuwe regen jas en deze is tot nu toe waterdicht en dat is bet belangrijkste.
Dan even de korte break bij de huisarts waar ik in de wachtkamer nog geen 5 minuten zat en in slaap viel.
Ook dat kan gebeuren!
Daarna weer vrolijk veder vissen ook weer in de volle regen daar komen we op een stuk waar ik elk jaar wel een keer of twee kom en er ook nog nooit al jaren lang geen snoek heb gevangen.
Maar op dit moment zij daar volop bouw en andere werkzaamheden bezig zijn.
Daar op dit stuk wilde ik eerst eigenlijk geen worp doe te troebel en ook vlak tegen de bouwplaats aan.
Maar toen kwam eindelijk een goed idee voor een goede aflevering, bouwen op een stuk kan ook de snoek in een hoek drijven, en misschien dit keer wel eens in de goede hoek je weet maar nooit.
Rogier had al een worp geplaatst en dit mooi langs wat mooie begroeïng over het water en ik plaats een mooie worp over de lengte richting.
Dit leek mijn aasje vast zetten op een stronk of iets dergelijks maar stronken happen niet nog een keer toe, hoe verwonderd dat ik hier over was!
Hier op dit stuk snoek, dus toch goed gegokt na toch een aardige dril kwam er eindelijk eens weer een mooie rakkert in de pan 84 cm.


Achter ons flitst alles in een sneltrein vaart voort maar deze rakkert zit in ieder geval weer eens in de pan.
Daarna maar eens naar de overkant daar was het een knopen en pruiken bende voor Rogier en mij, en besloten nog een stukje te gaan stropen we hebben er schijt aan, het is dan al donker en wie kan ons dan zien!
Maar dat levert niets op alleen kom ik er achter dat mijn BBZ een scheur in de kop heeft dus die moeten we maar weer een plakken.
Zaterdag 28 december, weer een ochtend van ziek zwak en misselijk maar, na even te hebben afgewacht toch even een paar uurtjes vissen.
Dit keer maar weer eens ergens waar ik liever niet meer ga, maar je weet het nooit!
Ook hier, is het de laatste jaren geen vetpot maar het is momenteel overal zoeken naar een visje in de pan.
En je moet toch alles uit de kast halen voor weer een aflevering voor een goede Soap!
De eerste minuten willen we toch niets vangen want een goed begin is meestal een slecht afloop van de rest van een episode dus we gooien het aas gewoon op stukken waar niets zit.
Na een goed 15 minuten vissen wordt het tijd om eens vat te gaan vangen en komen de overhangende takken en boom wortels aan de buurt daar waar zeker iets moet zitten, en het zit er ook eindelijk actie een redelijk formaat snoek slokt de Buster vol in de muil en denkt gelijk gatverdarie wat een stuk plastic heb ik nu weer in de muil en spuugt het gelijk weer uit.
Dan nog weer wat worpen maar niets, dan weer een kolk op een andere plek maar verder niets dan weer weg springend aas er zit er meer dan één.
Ik kijk en op mijn horloge, er moeten nog boodschappen gedaan worden, ik zet nog maar even door.
Dan nog maar weer een worp op de plek van de losser!
En klabam of bammes hoe je het ook noemen wilt het is vis in de pan een mooie rakkert van 74 cm komt in de pan.
 We zijn weer blij het rot gevoel van ziek zwak en misselijk zet zich om in een honger gevoel, ik ga een hapje eten.
Daarna neem ik nog een stuk water van vroeger mee, maar dit is totaal troebel en dik.
Maar mis daar toch nog een kleine rakkert, even later komen er nog twee struinende snoekvissers langs.
Die hebben er voor vandaag en de laatste tijd geen goed woord voor over slechte vangsten toeristen die de vis de kop in slaan en de auto in gooien dus resultaat weer een verziekte stek, dit wat ik al langer had vermoed hier.
Ik wijs ze nog een stuk aan, waar eventueel wat kan zitten, achter hun aan rijden gaan ze naar een ander stuk dus pak ik het aangewezen deel maar.
Daar los ik nog een leuke rakker en nog een kleine peuter!
Dan is het echt tijd om naar huis te rijden, het is alweer twee uur later dan de bedoeling.

Op naar een volgend avontuur en A JE TO!!!

maandag 16 december 2013

De oren gewassen!!

We hebben het vandaag maar niet over wat er de afgelopen week gevangen is wat dat was ronduit slecht. Niet dat er niets is gevangen maar gewoon niet noemenswaardig en dus niet iets om over naar huis te schrijven. Het is die gehele week behoorlijk taai geweest , eigenlijk het hele seizoen is niet sterk veel kleine snoek. Kleine snoek is op zich niet erg aan was genoeg, maar hoeveel gaan het er overleven! De aalscholvers liggen voortdurend op de loer en daar zijn die kleine rakkers toch echt niet tegen op gewassen vooral niet op de ondiepe stukken water, er moet echt wat aan gedaan worden deze Zwarte snoek weduwe de kop in te drukken te decimeren klinkt hard maar er zijn er veel te veel van.
 
Maar het uitzicht op een leuk weekend stond in het verschiet de zondag zouden er twee gasten komen van het forum, en ik had daar behoorlijk zin in.
Dus werden de voorbereidingen getroffen voor de zondag 15 December!
Zondag zou vroeg beginnen de nodige nieuwe aasjes waren ingeslagen, ik moet toch goed voor de dag komen. De twee mannen vinden altijd dat ik leuke snoeken vang, en dan moet je jezelf toch een beetje bewijzen ook.
Maar vissen blijft vissen en dat is onvoorspelbaar wat het brengt.
Na een zware en slechte nacht door weer eens een koliek aanval was ik lekker vroeg uit de veren, en de spullen waren gereed.
De gasten 1 uit Brielle en de ander uit Nijmegen, de twee broers  Jok en Michiel zouden rond 7.30 en 8.00 uur bij mij aanwezig zijn.
Stip op tijd waren deze mannen, en na een warm onthaal door een mooie Groene fles oude Bokma jenever (Al drink ik bijna gen alcohol deze fles zou zeker niet misstaan tussen mijn collectie)en een lekkere appeltaart die de mannen hadden meegebracht was het ijs al snel gebroken, dit zijn van die jongens waar je gauw mee aan de praat raakt en dat onder het genot van een bakkie leut en een glas.
Die oude jenever die sla ik nog wel een keer aan!
Na deze koffie pauze konden we op weg en de wildste verhalen kwamen naar boven.
Ik vroeg Jok en Michiel ook het bijgeloof verhaal van als je binnen een minuut of 10 de eerste snoek vangt het de rest van de dag niet veel meer is. Maar de jongens geloven daar niet in, we zullen het zien en geloven. Bij het water aan gekomen was het na een minuut of 10 raak Jok pakt de eerst snoek van goed in de 70 cm.
De eerste rakkert is in de pan, we hebben de rug nog niet toegekeerd of Jok lost nog een redelijke snoek!
Alhoewel het water troebel is gaat dit wel weer snel en gladjes te gladjes deze eerste snoek!
Het weer is goed zuidwestenwind ik geef aan na die tweede aanbeet dat ze wel eens los zouden
kunnen zijn!
Even later heeft Michiel ook een volger, in die tijd heb ik nog geen vis gezien en verbaas me hier over. Ondanks het troebele water kun je het kunstaas redelijk goed volgen, en als wij dat kunnen kan een snoek het zeker, en er zit hier echt genoeg.
Maar het duurt lang voor snoek nummer twee die ook weer gelost wordt door Jok.
En dan even later pakt hij dan wel snoek nummer twee goed tegen de 70 cm, deze rakkert had zijn neus al eerder laten zien, Jok moest toch nog wel even een paar extra worpen doen om hem echt wakker te schudden.

En dit terwijl ik daar onder de spoorbrug aan de andere kant ook een paar worpen had gedaan en ook aan deze zijde.
Net aan de andere kant had ik nog een mooie rakkert die ik maar net aan kon raken voor dat hij weer van de haak schoot deze rakkert was 71 cm. En dit weet ik, omdat ik  hem de week er voor ook al had gevangen!
We gaan verder nu is het Michiel die een beuk op zijn hengel krijgt Jok en ik aanschouwen het gevecht tussen Michiel en de snoek die het kunstaas toch die onderwater weet te houden af en toe een flinke kolk, maar er is enige twijfel te bespeuren bij Michiel!
Na toch wel een behoorlijke dril komt er toch wat anders naar boven dan een dikke snoek,
een dikke reusachtige brasem.
Eigenlijk kort een minuut of wat voor deze vangst hadden we het er nog over, of het vaak voorkwam dat er wel eens een brasem of wat anders aan de haak wordt geslagen en dan gelijk krijgen we dit, een slijmerige dikke brasem.
Verder is het moeizaam vissen weinig tot geen actie de snoeken liggen erg vast, actie de mannen hebben er zin in ze genieten van de polder en dat is het belangrijkste genieten van deze dag.
Maar ik zal ze toch graag nog wel wat meer vis willen laten zien, echt kennis laten maken met deze mooie polder wateren.
En zelf, wil ik er toch ook nog wel wat extra's zien te vangen!
We zetten door gaan eerst de auto even ophalen die staat ruim twee kilometer terug geparkeerd.
Ik wil ze nu toch een hot spot laten zien, maar eerst de auto en dan weer terug.
Nadat we de terug en heen tocht hadden overwonnen konden we weer wat werpen, maar dat werpen leverde ook niets tot weinig op. Jok stond toch echt op en hot spot te werpen had wel wat beroering op het water gezien maar kwam terug ik moest hem echt met een worp overtuigen dat er wat zat. En deze worp was gelijk raak een rakkert, van goed tegen de 70 cm  en dat weet ik lost na goed wild spartelend mijn swim bait uit zijn bek te werken. Deze rakkert heb ik een keer of twee gevangen en onderhand een keer of 10 gelost en nu weer hoe is het mogelijk ik moet echt nog en keer terug ik wil hem nog wel een keer zien of hij gegroeid is.
Kort er voor was ik dat nog aan het vertelen! Ik kom echt nog een keer terug voor deze rakkert hij moet er echt maar dan ook echt  nog een keer  uit.
Verder hadden we hier geen actie dus we gingen maar weer naar nog een mooi polder water hier in de buurt.
Maar ook daar weinig tot niets ik een kleine volger van een centimeter of 35 Jok een aanbeet en Michiel geloof ik ook nog een volger, maar dit weet ik niet zeker, en dit terwijl er zat snoek zit op dit stuk. Het is mij wel duidelijk dat ze niet los zijn, en intussen worden mijn oren gewassen door ene Jok. Die er toch duidelijk zin in heeft dat dacht ik al eerder te zien aan zijn grijns.
We pakken na dit stuk nog maar even een ander stukje mee op de route die ik wil volgen vandaag.
Hier pakt Michiel dan eindelijk zijn eerst rakkert van de dag 58 cm en dat weet ik, ook deze heb ik al eens gevangen. Ze staan er van te kijken dat ik welk snoeken er liggen, wat snoeken betreft heb ik een aardig goed geheugen zo over de jaren heen kan ik de snoeken die ik heb gevangen en de stekken aardig onthouden. Maar wat dat betreft zou dat bij karper vissers het zelfde zijn.

Op dit stuk pak ik gelukkig ook nog snoek nummer twee , 59 cm.

Verder ook hier op deze stek geen snoeken meer, en we gaan kijken of er groot spul te vangen is op naar de volgende stek van de uitgestippelde route. Normaal stippel ik geen route uit maar wil deze mannen toch wel even wat vis laten ruiken. Krijg wel de indruk dat het aardig lukt, alleen jammer dat ze niet echt los zijn. Op de volgende stek zijn al een paar jongens aan het dood aas vissen, na een praatje schijnen ze nog niets te hebben gevangen wel en los schieter en dat over enkel uren vissen daar is dat niet veel.
Wij hebben toch al wat jagend rakkers op deze stek gezien en geef de mannen toch wel de garantie dat hier echt grote rakkers zitten( nu nog eruit halen). Nu is eruit krijgen een echt ander verhaal,!
Na een goed 20 minuten is het Jok die een flinke aanbeet krijgt en deze na toch een leuke dril weet te verzilveren. Er komt een mooie dikke dame van goed 83 cm op de kant en in de pan, jongens roep ik nog de pan staat al op!
Echt een mooie dikke dame deze snoek, en weer die grijns van Jok!

Deze heeft mij duidelijk de oren gewassen, die zijn weer even schoon, Ik ben zo in verwarring dat ik niet eens meer weet welk aas ik aan de lijn moet binden om nog snoek op de kant en in de pan moet krijgen.
Ach eigenlijk heb ik ook wel weer schik ik kan laten zien dat hier toch wel vis zit en niet alleen maar sterke verhalen schrijf. Michiel heeft het duidelijk ook wat moelijker hij is een gedreven karper visser de foto's die ik gezien heb liegen er duidelijk niet om!
En hier met snoeken veegt zijn jongere broer even de vloer met hem aan met mij als bezem.
Michiel laat het er niet bij zitten fanatiek vist hij door, en pakt naderhand toch ook nog een leuke snoek van goed 70 cm.
We werpen deze stukken nog een paar keer extra uit maar het levert hierna niets meer op het is ook mooi geweest.
De mannen hebben nog een stukje te gaan in de auto drinken bij mij nog even een bakkie leut.
We spreken af de volgende keer in Brielle, eens kijken en dan neem ik, een stuk zeep mee om iemand de oren te wassen! Ik moet trouwens nog even een ander aasje kopen de één of andere swimbait van ITT!
Na dat de mannen weg waren heb ik toch maar een paar glazen oude Bokma Genever genomen ik moest dit even laten bezinken.

Op naar een volgend avontuur en A JE TO!
De teller staat op 131 stuks!

dinsdag 10 december 2013

Volgens Mike The Pike!! (Het is goud wat er blinkt)

De zaterdag 7 december maar eens een keer weer alleen op pad gegaan, na een zware week was dit wel even nodig.
Even het koppie leeg maken na een week met weinig slaap even het duffe gevoel uit de kop kwijt zien te raken, of frisse wind door de oren laten blazen.
Ik zocht vandaag maar eens een stuk op dicht in de buurt dus weinig kilometers rijden, en die stukken zijn er legio in de provincie Utrecht.
Dus een stek is dan gauw gevonden ik nam er maar eens één waar ik begin van het seizoen al eens was geweest. Deze stek daar had ik toen toch een paar leuke snoeken gevangen, en kon nu mooi eens kijken het er nu voor zou staan. Het zijn nu de beste maanden om een hengeltje te uit te werpen!
De eerste snoek was al gauw gevangen, en de dan na een korte dril kan 67 cm in de pan tevens mijn eerste foto met mijn tijdelijk nieuwe regenpak.
Dan is het lange tijd niets meer en dit terwijl ik er veel van had verwacht op een zaterdag vissen.
De tweede snoek komt dan pas na dik twee uur vissen, maar dan heb je ook wat.
Het is op een stuk waar ik eigenlijk niet nog een keer gezien wilde worden maar de wanhoop was voor mij nabij 1 snoek op zaterdag is niet genoeg.
Ik ga hier dus op jacht naar een snoek die Mike een paar weken geleden had gevangen, en op dit vis uitje een heftige discussie uitbrak tussen deze beide vis maten. Zo heftig dat ik Mike voor straf een keer niet heb meegenomen en in zijn snoeken sop liet gaar koken!
Na op deze stek eerst een pakje stink stokjes te hebben gekocht kon de jacht beginnen1
Na een kleine 15 minuten kwam deze rakkert van 76 cm naar het oppervlak en kon zo de pan in gewerkt worden.
Zo'n dagje vissen doet je toch wel goed zeker na weer een onrustige nacht van die Galblaas een koliek aanval noemen ze zo iets, het lijkt meer op een aanval van een regiment kozakken, die met een man of 40 je maag perforeren met een bajonet.
Maar na deze vangst was het weer lange tijd stil er moest weer actie ondernomen worden!
Het liep alweer tegen een uur of 16.00 in de middag en twee snoeken over bijna een hele dag vissen is nog steeds niet veel. Ik besluit het uit het verleden altijd raak stekje maar eens te bezoeken.
Dat altijd raak stekje is het al jaren niet meer maar ook nu weer de wanhoop is nabij hoe kom ik anders aan 250 snoeken dit seizoen!
Na twee worpen is op het altijd raak stekje uit het verleden toch weer eens raak, een snoek van 54 cm komt in de pan.
Het is tijd voor worp nummer drie en ook deze worp wordt verzilverd, en nu komt er een snoek van 56 cm in de pan.
Nog ben ik niet voor de volle 100% tevreden en besluit ergens te gaan vissen waar het niet mag en dan is het al donker. Nu zou je wel denken leert hij het dan nooit! NEE, NEE, NEE ik leer het nooit een oude vos verliest wel zijn haren maar niet zijn strekken. En laat het commentaar maar komen, iedereen doet wel eens iets wat God verboden heeft dus ik ook, maar dit is iets wat God niet verboden heeft Jezus was tenslotte ook een visser of was dat iemand anders uit de Bijbel!
En vissen werd toegestaan dus er zijn eigenlijk geen verboden visgronden.
Maar even nog wat anders ik wordt steeds bekender nu kwamen ze al vragen voor een handtekening terwijl ik bezig was met een vissessie.
Nu de verboden stek, daar het rondje gelopen maar toch niet op mijn gemak steeds schuchter om mij hen kijkend ging ik te werk en het resultaat daar 1 kleine volger.

Dan de Kop van het verhaal Het is altijd goud wat er blinkt!

Dat zullen we wel zien!
Zondag 8 december, stond in de agenda een afspraak vissessie met Mike.
Mike heeft voor werk gedaan hij weet een paar nieuwe stekken, aan mijn hoela ze waren al eens bezocht door mij op 1 na dan.
De eerste niet goed bereikbaar, op zondag dan kun je het erf niet op.
De tweede te ondiep en rondom vol hondenpoep niets dus, nou niets een halve benzine tank armer!
Dan maar wat ander water bezoeken , wat een drama Mike staat 2 snoeken voor en dat is dan al rond een uur of 13.00 en dan hebben we al een tijdje gevist Mike weet twee rakkers te vangen.
Erg mooi van kleur 64 cm maar waarom moet Mike deze nu vangen!
Dan de volgende rakkert ook voor Mike.
En dan die stomme grijns op zijn Face!
Het duurt lang voordat de eerste snoek voor mij op de kant komt, Mike komt met de opmerking Het IS GOUD WAT ER BLINKT VOOR MIJ, en weer geef ik hem de waarschuwing juich nooit te vroeg.
Na een lange tocht komt dan voor mij de eerst snoek op de kant na eerst twee lossers te hebben moeten verwerken, en ook nog een in twee stukken gegooide BBZ.
Eindelijk kan deze rakkert in de pan 56 cm.
Na nog eens een tijd door vissen kan eindelijk voor mij snoek nummer twee in de pan.
Deze rakkert 60 cm.
Eindelijk na vele uren vissen een beloning en we staan weer gelijk.
Maar Mike laat het er niet bij zitten en komt met de Joker op de proppen. Een afgekloven snoek van 71 cm.
Ik moet toegeven Mike lijkt de dag goed af te sluiten met dit af gekloven rakkertje!
Maar ik kom terug we bezoeken nog een mooie stek en pak daar ook snoek nummer 3 en exact ook 71 cm we staan weer gelijk.
Het is tijd om weer naar huis te rijden maar voor wij dat doen stook ik Kelly even heet.
Het is tijd voor een bak warme en verse thee.

Hierna rijden we naar huis het schemert alweer ik neem eens een andere route en kom in een plaats waar we al tijden geen interesse meer in hebben. Ik kom nu langs een stuk waar van ik sterke verhalen van vertel tegen Mike dat ik daar voor het eerst kwam en leuke snoeken had gevangen in een ver en lang gelden verleden.
Mike zijn interesse is gewekt hij wil mij met nog een paar snoeken om de oren slaan en zo de nederlaag van vandaag voor mij nog duidelijker maken als dat het al is!
Nou te maar dan ik waag nog een poging en geef toe om ook daar toch nog even te proberen een snoekje te vangen.
Verschillende worpen doen we hier, maar er komt niets in de pan dan naderen we een brug hier zou je wat verwachten maar niets helemaal niets.
Mike duidelijk gehaast loopt voorop en slaat de mooiste stukjes open stukjes die ik zelfs in het schemer nog goed kan zien!
Dan maar eens bij en in het water liggend stukje pol met riet en wat blad er om heen.
Daar met uiterst uitgekiende worp plaats ik de Buster vlak tegen deze riet pol, dit zijn de stukjes die Mike altijd laat liggen.
Hier klap er gelijk een mooie dikke rakkert vol op de Buster, Mike heeft nog niets in de gaten, pas tijdens het uit het water halen van de rakker merkt hij dat het mis is.
Na een foto even meten 76 cm eindelijk kan er weer een lach bij mij af. Grijns
Mike is volkomen van slag weer krijgt hij de deksel op de neus, ik heb zin om hem nog iets aan te drukken!
Weer loopt hij ergens voorbij wat hij niet moet doen een overhangende boom ik zeg nog tegen hem kijk dit soort stukjes sla je altijd over en juist daar liggen de snoeken en kik zeg nog let maar op er kan zo een snoek op duiken en met dat deze woorden uit mijn mond rollen duikt er een rakkert op!
67 cm.
Nu is het donker Mike heeft alles wat er aan goud blinkt aan mij overgedragen daar waar het hoort.
En dan nu naar huis, er zit bij thuis komst een ander rakkertje te wachten kleine Daan.

OP naar een volgend avontuur en A JE TO!!

De Teller staat op 123 snoeken.
 

donderdag 5 december 2013

Extrme Fishing!!

Wat een dag hebben we weer achter de rug!!
Vanochtend eerst even naar het ziekenhuis eigenlijk een beetje spoed afspraak.
Nadat ik afgelopen maandag eerst naar de huisarts was geweest, wegens maag darm klachten.
Ik loop al tijden met een paar gal stenen, die spelen de laatste tijd nogal een beetje op en in die mate.
Dat je in de nacht over de vloer kruipt van de pijn zitten liggen staan wat je ook maar bedenkt niets helpt. Alleen een zware pijnstiller, dan kom je weer slaap te kort meestal gebeurt dit s, nachts!
Dus gelukkig kon ik vroeg in het ziekenhuis terecht en de middag zou ik dan kunnen gaan vissen die had ik vrij genomen.
Na in het ziekenhuis van hot naar her te zijn gestuurd, werd er een echo gemaakt eerst niet dan wel dan niet dan wel!
Het werd dus wel en dit was ook de bedoeling de echo galmde galstenen en een galblaas ontsteking!
Nu dacht ik mooi kunnen ze hem gelijk verwijderen maar dat gaat niet door, dus eerst een maandje geen vette dingen eten(drama) en dan nog maar weer een echo en bloed onderzoek of dan de ontsteking minder zou zijn.
Nu ga het te groot risico, dus nog maar een maandje krepperen van de pijn in de nachtelijke uurtjes!
Zo onderzoeken voorbij toen weer naar huis Mike bellen en bellen en bellen tot je er een sik van kreeg.
Daarna sms, en nog een sms of tien Whats App , en dat ook x 10. daarna een bak kibbeling gehaald.
We laten maar eens gezond doen vis is gezond en kibbeling met saus dus ook. Daarna weer Mike bellen ik stond op het punt om weg te gaan zonder Mike, en bij het naar de auto toe lopen krijg ik net een sms dat hij wel mee wilde.
Eigenlijk mocht hij de 31 jarige Mike niet van zijn moeder van wege code rood wind alarm.
Maar hij ging mee, het waaide flink maar code rood is bij mij code groen van gaan!!
Nu is het vandaag geen zuidwester storm, als ik het goed had noordoost of zo iets.
Dus gelijk een test of de snoeken dan ook goed bijten.
Bij de eerste stek had ik zeer hoge verwachtingen, maar dit werd na een goed anderhalf uur vissen finaal de grond in geboord met 1 snoek van 57 cm in de pan en een losser. voor mij en een losser voor Mike.
Daarna vlug de auto weer in wat en kou dit was wel code rood de handen zagen er in ieder geval, wel zo uit.
Dan nog even een andere stek maar daar was het niets wel weer code handen rood!
Toen even naar de Mac Mike gelijk een Big Mac armer gemaakt ik zou alleen naar de Mac gaan als hij trakteerde.
Die vlug naar binnen gewerkt zo'n vet arm dieet doet je goed!
Hierna maar naar de volgende stek en daar was het ook niets hier werd het code geel wind alarm ook de regen kwam flink in je gezicht terecht van deze wind hou ik nou maar dan de zuidwester!
Het blijkt dat de wind van vandaag de snoeken niet wakker maakt deze blijven lekker in hun warme nest. En gelijk hebben ze
Volgende stek hier pakt Mike eindelijk zijn eerste snoek 63 cm.
De wind wordt nu steeds heftiger code oranje regenen doet het inmiddels ook flink af en toe heb je het gevoel dat je het water in wordt geblazen.
Na Mike zijn snoek pak ik er ook nog maar 1 ook 63 cm.
Het weer is echt prut, maar we gaan door en geven niet op.
Ik los hier nog twee leuke snoeken, 1 er van heeft nog een ker zin om het aas te pakken maar spuugt hem toch maar weer uit.
Volgende stek daar pak ik al snel snoek nummer 3 en los er ook nog 1 snoek nummer 3, is 62 cm en kan in de pan.
We beginnen al aardig nat te worden de wind helpt de regen daar aardig bij, en toch geven we niet op!
We pakken de volgende stek, ik overtuig Mike ervan dat daar nog wat rakkertjes zitten Mike heeft het zichtbaar koud. We zijn inmiddels aangekomen op de volgende stek heir is het dan eindelijk code rood!
Eindelijk Extreme Fishing daar gaan we voor niet wat je op Discovery Channel of iets dergelijks ziet, daar worden de vissen aan de lijn geknoopt of door een ander gevangen en dan doorgegeven aan die nep acteur.
Bij ons niet dat is echt je wordt compleet bijna van de kant het water in geblazen, dit zijn de echte vissers!

Maar nadat we dit een goed half uur hebben gedaan en niets gevangen gaan we toch maar naar huis het is dan al weer donker. Het begint flink te hagelen boven de provincie het weer wordt te Extreem.
We zij dor en door nat naar huis en even een Pizza halen!

Op naar een volgend avontuur en A JE TO!
De teller staat op 114 snoeken nog 136 te gaan.

zondag 1 december 2013

Paraplu, en daarna toch weer een beetje geluk

Afgelopen vrijdag was het weer eens tijd om naar de waterkant te rijden.
En dit keer met de nieuwe auto een Citroën Berlingo!
Wat een zee van ruimte zit daar in, kan nu gemakkelijk alle visbenodigdheden mooi meenemen.
En dit zonder problemen, de Bellyboat past er nu in zijn opgeblazen toestand mooi in.
Dus vissen maar ik had uit voor zorg maar een dood aas middagje ingepland, er moeten nog een paar meters in de pan komen.
Dus dat werd de vrijdagmiddag, er werd regen voor speld en, als het om regen gaat hebben ze het altijd bij het rechte eind de weermannen en vrouwen. En altijd op mijn vrije middag moet het regenen!
Maar ik was goed voorbereid de visparaplu mee in de auto.
Bij het water aangekomen snel eerst de hengels even uit werpen met dood aas, en dan even omkleden.
Dit gaat handig met een Berlingo door de grote achterklep van de wagen kun je daar mooi onder schuilen. De warmte kleding werd aangetrokken, de stoel en paraplu werd opgezet.
En nu maar weer wachten, en wachten duurt lang vooral als je geen aanbeet krijgt.
Maar ik zat lekker droog onder de plu dus wat kan je gebeuren!
Na dat ik de hengels een keer of drie had verplaatst, begon  de wind aardig aan te zwengelen, maar wat kan je gebeuren ik zit lekker droog en uit de wind!
Dan is er een goede windvlaag en "DUIZEND, BOMMEN EN GRANATEN" F@#%$%$#%%&*((*&**&^%"weg K#@#%^&^@%%&^**&^% "paraplu echt in stukken knats kapot, niets meer van heel "DUIZEND, BOMMEN EN GRANATEN" einde dood aas sessie.
Hierna, was ik mooi dakloos en dat in een seconde want langer duurde het niet dat het dak boven mijn hoofd werd weggerukt.
Hierna nog even gaan werpen, twee lossers en diep maar dan ook diep de smoor in over mijn PARAPLU!

Dan vandaag weer eens een keer een dagje werpen met Mike the Pike!
Af en toe moet ik hem toch maar mee nemen, hij moet toch de kans krijgen om een snoekje te vangen.
En hoe kan dat beter dan met een goede vis gids zoals ik, iemand die hem toch nog zijn snoekje gunt.
Mike stond dit keer bijna stipt klaar om te vissen, hij had er blijkbaar goed zin in.
En dat om 9.10 uur op de zondag ochtend, waarschijnlijk niet uit geweest op de zaterdag avond.
De spullen van Mike vlug ingeladen en op naar het water, eerst nog even sigaretten halen met een flinke omweg, anders kom ik de dag niet door. De eerste stek heb ik al weer vrij snel een losser, daarna nog weer 1 het begint al weer goed Mike heeft er weer schik van dat dit gebeurd.
Maar ik laat me niet kennen. De eerst vis komt na een goed half uur voor mij op de kant.
En 52 cm kan dan in de pan.
Helaas is Mike niet in de buurt om een foto te maken dus doen we het maar zo.
Na dat we hier alleen maar lossers hebben verkassen we maar weer naar een andere stek.
Daar is het na een 20 minuten weer raak voor mij en snoek nummer twee kan in de pan 74 cm.
Mike moet toch eens leren fotograferen dat vanaf boven foto's maken is niet best maar we doen het er maar weer mee.
Na een 45 minuten houden we het op deze stek ook maart weer voor gezien, Rogier zou ook in de middag nog even langs komen en wil toch niet ergens midden in de wildernis staan waar hij ons niet kan vinden dus we gaan richting de woonwijken.(Aan de rand1)
Nou
daar loopt Mike gelijk al naar een hotspot, en ik roep hem nog na ik pak eerst deze aan de overkant van de weg en kom zo de andere halen, en zo gezegd zo gedaan, en na 1 worp aan de overkant pak ik daar een snoek van 66cm.

En gelijk daarna waar Mike al had gegooid( zo zie je maar dat ik eerst Mike laat vissen) 2 worpen en pak daar een snoek van 73 cm ook in de pan.
Hierna is Mike een keer aan de beurt en pakt een snoek van goed in de 50 cm.
Daarna pakt hij op de zelfde plek als waar ik de snoek van 73 cm ving  ook  nog een snoek van74 cm maar dan praten we over een minuut of 20 later.
Mike verdwijnt uit beeld is een geheel nadere kan top gegaan dan ik.
Dan pak ik nog weer ergens een snoek van 60 cm  cm grijs van kleur.
Mik belt naderhand op dat hij de grootste van de dag heeft, (maar je weet de dag duurt lang!)
En krijgt zo 76 cm in de pan een voorbijganger zet hem op de foto.
Het is tijd om te verkassen, het duurt even voordat Mike weer ter plekke is, Rogier heeft intussen gebeld dat hij onderweg is en kan straks aan haken.
Op de volgende stek pakt Mike nog een snoekje van 66 cm, dit is er een van de twee die hij er achter aan kreeg.

De tweede pakte ik want dan wordt ik hebberig en is het samen delen.
Ik neem dan de kleinste wel 54 cm.
Ik sta dan inmiddels op 6 snoeken en Mike op drie we lopen zo aardig gelijk op.
Dan scheiden onze wegen zich en we wachten op Rogier Mike gaat naar links de wijk in ik naar rechts ik heb in de loop van de dag toch al weer 4 lossers gehad, en het wordt weer tijd op vis in de pan!
Maar dat gaat niet zo makkelijk als ik dacht het is alle zeilen bij zetten om dit waar te maken.
Maar na 20 minuten bel ik Mike dat ik een trieste mededeling voor hem heb, en dat we beide nu een snoek van 76 cm hebben.
En dat is dan nummer 7 hier krijg ik een goed gevoel bij eindelijk weer eens een dagje met aardige vis in de pan.
In tussen is Rogier er en we voegen ons samen, en besluiten naar de laatste stek te gaan.
Daar aangekomen kijken Mike en Rogier een beetje beteuterd, van moet hier vis zitten!
Dat is altijd afwachten maar vis zit er, het eerste stukje niet, Mike is weer uit zicht verdwenen, en denkt nu dat  het 2 tegen 1 is. Rogier en ik vissen samen op en na een klein kwartiertje is het raak en er kan weer een snoek van 68 cm voor mij in de pan.
 Dan nog een stuk verderop snoek nummer 9 en deze is 74 cm

Even later heb ik nog weer een lossers Rogier nog een volger dan ik weer een volger dan ik weer een losser.
Dan scheiden onze wegen ik heb haast ik wil snoek nummer 10 nog in de pan zien te krijgen en doe dat op een nieuw stuk.
En niet zonder resultaat een snoek van 66 cm komt op de kant. het begint al donker te worden.
Mike heeft nog de kleinste van de dag gevangen 35 cm en nog 1 van 67 cm niet op de foto.

Snoekje van Mike nog 50 cm.
En de kleinste 35 cm.
Intussen is het echt Donker, Donker en moeten we naar huis!
Eigenlijk een dagje vissen met weinig rare dingen met wel veel vis in totaal 16 stuks 10 lossers en twee volgers Top dagje eigenlijk!

Op naar een volgend avontuur en A JE TO!

Vogels kijken.

Ik.heb weer wat gefotografeerd de laatste tijd. Hier het resultaat. Veel kijk plezier. ...