donderdag 30 januari 2014

Zou de kou nu roet in het eten gaan gooien!

Zo na een kort even afwezig te zijn geweest ben ik nu weer precent!!
Er kan weer woden gevist, en dat heb ik deze week dan ook een paar keer gedaan.
Ik kan er weer vol tegen aan, en zo gaan we weer verder met onze missie van het bij elkaar sprokkelen van de 250 snoeken.
Maar zou de invallende kou roet in het eten gaan gooien!
Vandaag lag er al op verschillende stukken water ijs en dat moeten we niet hebben.
Dit kan de missie in gevaar brengen!!
De laatste dagen zijn er weer aardig wat snoeken in de pan gekomen ook mijn vismaatjes hebben leuke snoeken kunne scooren, het wordt geen uitgebreid verslag, er komen dus wel wat foto's voorbij.
Het is even te druk om een uitgebreid verslag te plaatsten.
Wel heb ik op marktplaats nog een mooi boek kunnen kopen dit om de koude periode mooie te kunnen lezen.
Het is een vis dagboek van Muriel Foster met vangst verslagen  tussen 1913 en 1945.
Deze vliegvissende vrouw heeft de vangsten hier mooi in beschreven dus weer lekker wat te lezen.



En dat voor maar 10,00 euro koopje toch dat soort boekjes kun je niet aan je neus voorbij laten gaan vooral niet als je er zo lang naar op zoek bent en dan toch ook weer zomaar tegen komt.
Hier nog een nieuwe aanwinst voor het volgend seiszoen.
Dan gaan we eens proberen wat snoekbaars en baars in de pan zien te krijgen.

Maar we starten ook nog een nieuwe rubriek .
Zo nu en dan zullen er oude rotten in het vak voorbij gaan komen en dan vissers van boven de 70 de mannen die al misschien duizenden snoeken hebben gevangen.
Het wordt een spuur toch en zo nu en dan komt er 1 of twee voorbij waneer ik ze tegen ga komen tijdens mijn vis sessie's.
Hier alvast twee zonder naam want daar beginnen we niet aan.
w

Een bekende  visser uit Zeist met eigen gebouwde spinners!!!
Ene een bekende visser uit Utrecht!

Zo hoop ik er nog een par tegen te komendeze mannen hebben al menig snoekje in de pan weten te werken(dus niet in de pan om op te eten).
En zo komen we bij de foto's met de laatst gevangen snoeken ook al ontbreken er een paar.
Zo nu weer even genoeg vanaf het weekend komen we weer met gewone update's van de visserij iets meer tijd hoop ik dan weer.

Op naar een nieuw avontuur en A JE TO!!!

De teller staat inmiddels op 172 stuks.

vrijdag 17 januari 2014

Meteoriet!!!!!

Zondag 12-01-2014
Vandaag had ik afgesproken om maar weer eens met Rogier te gaan vissen.
De bedoeling was vroeg maar doordat er een festiviteit was de avond er voor werd dit toch een aanzienlijk stuk later. Als je dan rond een uurtje of 3.00 in de ochtend je bed in kruipt mag je toch echt wel even uitslapen! Mike the Pike kon de zondag niet had waarschijnlijk de discotheek bezocht.
Dus rond een uur of 12.00 stond Rogier bij mij voor de deur en gingen we samen richting de polder.
Het had de nacht toch nog iets gevroren en dat gaf op de dag helder weer en dat is een slecht teken het water lag er te glad bij, en niet door het ijs in ieder geval maar te weinig wind en het beetje wind wat er stond kwam uit de verkeerde hoek. Vandaag moesten er toch een paar snoekjes in de pan komen. Het zouden voorlopig wel eens de laatste kunnen zijn.
Maandag 13-01-2014 gaat bij mij de galblaas uit het lichaam en dat doet me gelijk aan hemel lichamen
 
en  meteorieten  denken, hoe en waarom snap ik zelf nog niet eens, het zal wel weer een reden hebben.Maar vandaag zondag gaan we er toch nog even lekker op uit even de gedachten verzetten voor de operatie van maandag.
Het blijven altijd spannende momenten en wanneer er na de operatie weer gevist kan worden weet ik ook niet.
Dus profiteren van deze zondag ook al zijn de elementen ons niet echt gezind.
We komen aan in de polder en dat op een stuk waar normaal gesproken toch zeker wel een rakkertje zit.
Het eerst halfuur valt tegen en dat is goed want vang je gelijk wat is het ook weer niet goed.
Maar een half uur niets is ook toch weer niet geweldig, maar toch komt hierna de eerste voor mij in de pan een mooie rakkert van 35 cm kan in de pan.
Zo is de eerste van deze moeizame zondagmiddag toch een feit ik wil het vandaag een beetje afronden op 150 snoeken om straks niet al te ver op mijn schema achter te gaan lopen ik sta er nu nog goed voor , eigenlijk ik loop nog voor op het seizoen 2011/2012 dus dit moet ik zien vast te houden.
Na nog wel een aardig tijdje vissen komt eindelijk snoek nummer twee in de pan ook weer een geweldige rakkert van wel 48 cm vis is vis en snoek is snoek.
Dan nog een vergeten vangst van enkele dagen er voor 53 cm.
Ik prop hem er hier maar bij het zou zonde zijn als ik hem vergeet.
op die dag ook nog een leuke rakkert van 64 cm gevangen maar die wilde toen niet op de foto.
Maar we gaan weer verder waar we gebleven waren anders wordt de verwarring te groot en dat moeten we niet hebben.
Al is het op het moment wel de bedoeling wat groter spul te verwachten het is tenslotte winter en dan verwacht je toch wel wat groter spul maar we hebben het niet voor het zeggen en na toch wel enkele uren vissen mag je blij zijn dat je toch wat vangt. Maar het gaat heel moeizaam we gaan dan maar eens naar onze laatste stek kijken of er nog een snoekje uit geplukt kan worden.
We moeten hevig ons best doen ik wijs Rogier nog een stukje aan waar echt wel een leuke rakkert zit die ik een tijdje terug met Jok en Michiel ook al had gemist, ik heb met deze rakker nog steeds een appeltje te schillen , na enkele worpen is hij mij weer te slim af hij blijft bij een begroeting met zijn staart. Rogier waagt hier ook nog een paar worpen aan en pakt dan toch nog een andere rakkert van 53 cm.
Zo zie je dat werpen op een zelfde stek altij zijn nut heeft in de winter ze liggen dan vaker bij elkaar en kun je op dezelfde plek altijd nog wat extra's vangen.
We werpen nog een stukje uit waarvan ik weet dat daar een rakkert of dame van goed in de 90 cm ligt en die wil ik dit seizoen toch nog wel een keer vangen, om te kijken of ze weer wat gegroeid is.
Na flink wat worpen is het raak ik ben echt in de veronderstelling dat dit de dikke rakkert is.
Maar zodra het beestje wat dichterbij komt is het toch een kleinere rakkert van 75 cm rond ook niet mis en mag er van mij bij in de pan.
Rogier die de smaak nu ook te pakken heeft waagt er ook nog een worp aan en pakt ook nog een leuke rakkert van 58 cm en dan kunnen we toch de dag nog afsluiten met 5 snoerken en weinig lossers of missers, en volgers.

Al met al toch weer een geslaagd middagje zo net voor een operatie.
Het was een moment om toch de gedachten ergens anders te hebben want thuis zitten en zenuwachtig zijn daar hebben we ook niets aan.
En zo komen we bij de maandag de meteorieten dag operatie geslaag wel veel slapen, en dan is het tijd om de galsteen eens te gaan bekijken of zal ik zeggen meteoriet!!

Zo voelde de boosdoener in iedergeval wel aan deze kleine rakkert van een meteoriet!


Op naar een volgend avontuur al zal dit wel weer even kunnen gaan duren A JE TO!!!


De teller staat inmiddels op 153 stuks!!





zondag 5 januari 2014

Billy The Kid!!!!

Ja vandaag weer vissen het wordt een gewoonte die lekker gewoon is en we er in houden!
Afgesproken voor van dag is om met Rogier en Mike The Pike het water onveilig te maken.
Nadat we afgelopen vrijdag een redelijk goede stek hadden gevonden die we jaren geleden ooit hadden bezocht maar niet voldeed aan onze verwachtingen was het afgelopen vrijdag het daar goed vertoeven. Dus vandaag voor herhaling vatbaar, we hebben nog niet alle snoeken in de pan gehad dus er kunnen er nog een paar bij.
Voor ons was het vroeg uit de veren rond 8.30 stonden we gedrieën al langs de water kant.
Nadat we de eerste 15 minuten samen opliepen was Mike daarna al weer verdwenen die had het rappe tempo vissen al snel onder de knie.
Rogier en ik visten samen op, na een kleine 20 minuten was de eerste snoek voor mij een feit en 67 cm kon in de pan.

We gingen vlot weer verder en snoek nummer twee kwam al snel daarna om de hoek kijken.

Deze had het kat en muis spel volgens mij uit gevonden, de pesterijen van deze rakkert waren niet van de lucht tot zes of zeven keer toe dacht hij Rogier en mij te foppen, Rogier had ik erbij geroepen na de zesde keer misschien dat zijn aasje een beter effect zou hebben.
Nadat ik het bijna had opgegeven ging ik het eens van de andere kant proberen, deze muis moest toch in de pan komen.
En ja hoor na een benadering van de andere kant trapte de muis in de val en kon snoek nummer twee 77 cm ook in de pan.

Hierna slaat bij mij de draad om de top en knats weg Buster en de reel sloeg vast door een kleine pruik. Snel werd er een andere reel opgehaald uit de auto, en in de tussen tijd verspeelde Rogier zijn eerst rakkertje.
We gan verder Mike is in geen velden of wegen te bekennen! Dus er moest even een gebeld worden hoe de stand van zaken was.
Mike bleek naar zijn zeggen nog geen vis te hebben gevangen!
Na een klein kwartier kwam Mike dan weer onze kant op en de gluiperd had een rakkert van 93 cm in de pan gewerkt en dat helemaal in het geniep.
Hij was weer geheel in zijn nopjes en begon gelijk al van dit is de grootste van vandaag, gelijk werd er door Rogier en mij op de rem getrapt van zeg dit nou niet de dag is nog lang.
Maar O, O, O wat zal het moeilijk kunnen worden om hier over heen te gaan 93 cm is niet mis.
We gingen vrolijk verder, we kwamen op en ander stuk terecht, hier slaat Mike toe met getrokken pistool haak hij weer een dikke rakker maar schiet gelijk weer los.
Oeps bijna was het onmogelijk geworden dit op deze dag te gaan evenaren, maar het was mooi geweest als deze rakkert in de pan was gekomen.
Hierna zie ik in mijn rechter ooghoek een mooie duiker liggen, plaats er een mooie worp voor langs maar levert niets op! Dan ga ik maar boven op de duiker staan en doe een worp meer naar rechts een hoek in en dan is het Bammes in eerste instantie denk ik dat ik muurvast  op de bodem zit geparkeerd.
Maar er komt beweging in met deze worp is het een schot in de roos, diep blijft de Buster onder water.
Ik roep de jongens vast om klaar te gaan staan om een foto te maken, Mike is helemaal verschrikt en denkt dat deze dikke dame de meter grens gaat passeren maar ik stel hem gerust dat hij er onder zit.
Na een ferme en mooie dril kan de rakkert eindelijk op de kan 95 cm, ik vraag nog even aan Mike wie de grootste vandaag heeft gevangen!


Mijn dag is al goed hoorde ik Mike vroeg in de ochtend nog roepen, maar die van mij nu ook.
Hierna krijg ik nog op en ander stuk behoorlijke aanbeet maar weet deze niet in een zilveren dollar om te zetten.
Dan blijf het lange tijd stil we hebben haast Rogier moet ons over een kleine twee uur weer verlaten.
We besluiten de woonwijken weer in te gaan Mike wijst ons een plek bij een brug waar een grote rakkert moet liggen dat is de tweede brug hij blijft bij de eerste hangen en Rogier en ik hebben het vermoeden dat het ook brug 1 is waar de rakkert is.
Dan even later zien we gedrieën een flinke kolk bij brug twee en heel snel trek ik mijn revolver, euh hengel zoals Billy The Kid
dat vroeger deed, en meer in een reflex, eigenlijk  op dat moment was ik misschien vandaag de hebberd.  Maar dat is ook mijn  reflex een kolk en, en werpen. Ik zag ook Mike in mijn ooghoek reageren. En dan krijg je zulk soort worpen, en meteen is het Bammes en hangen even later komt snoek nummer 4 op de kant 91 cm.
Hier door ontstaat  enige, onenigheid dat dit de snoek voor Rogier had kunnen zijn ja op dat moment was ik misschien en beetje een Hebberd. We zijn er op dat moment wel weer over eens dat wie dan ook er geworpen had of alle drie tegelijk mijn reflex het snelste was!
We gaan weer verder het is dan weer tijden niets, Mike blijkt naderhand nog een rakkertje van 35 cm

te hebben gevangen ergens waar wij niet bij mochten zijn, en miste hier door wel de vangst van Rogier een mooie snoekbaars, van 71 cm.
Rogier die in zijn vissersbestaan nog nooit en snoekbaars had gevangen was er zeer content mee.
Daarna was het tijd voor Rogier om weg te gaan, Mike in ik moesten de rest van de middag samen verder.
Mike weet de jerkbait hengel van mij door hem in gebruik nog even in drie stukken te toveren, en is hier behoorlijk door van slag dat hij bijna niet meer verder wilde vissen.
Maar we hadden nog een reserve bij ons dus door vissen met die hap.
Ik haalde nog een half nat pak door een sloot over te steken die toch iets dieper was dan ik dacht.
Daarna raakt Mike nog een Buster kwijt zijn laatste dus die is geen bedreiging meer voor me voorlopig!

Tegen het einde van de middag komt voor mij nog rakkert nummer 5 in de pan ook 77 cm.
Hierna besluiten we deze vis gronden te verlaten en naar his te gaan, het is weer mooi geweest.

Op naar een volgend avontuur en A JE TO!!

de teller staat op 146 stuks.



zaterdag 4 januari 2014

Vuile hebberd!

Na toch wel een knappe tijd me ziek zwak en misselijk te hebben gevoeld, gaat het op dit moment, even afkloppen redelijk.
De galblaas ontsteking is weg maar dat neemt niet weg dat de galblaas als nog verwijderd moet worden.
Maar dat de ontsteking weg is geeft al weer een beter gevoel, al zit de vermoeidheid van de slapeloze nachten er nog volledig in.
Na dat ik gisteren een halve dag had gewerkt kon er weer fris en fruitig gevist worden nou ja fris, half dan. Het kost de laatste tijd moeite om mij er toe te zetten ik moet er twee keer over na denken.
Kort voordat ik van het werk zou weg rijden Mike The Pike maar weer eens gebeld, want zelf bellen doet hij niet en als je hem niet belt is hij nog verwonderd ook, maar we nemen het maar zoals hij niet het is. Hij had wel zin in een middagje struinen. Voordat ik hem ging ophalen eerst nog even wat te eten gehaald dit in de vorm van een Turkse pizza met vlees, ik moest even vieren dat de galblaas ontsteking weg was, en nu het nog kan voor de operatie deze nog zonder probleem genuttigd kan worden. Na de operatie wordt het uitkijken wat er gegeten gaat worden en gaan we voor een gezonder hapje in plaats van bijvoorbeeld twee Turkse pizza's wordt het er dan nog één.
Daarna Mike opgepikt en naar een water waar we jaren niet meer kwamen omdat het naar ons zeggen niets meer was. Maar hier pas toch wel een paar leuke vissen hadden gevangen, ik ten minste.
We waren kort bezig en ik had al de eerste losser misser of hoe je het noemen wilt.
Ik stond er vol verbazing naar te kijken Mike had er een schrik reactie van gekregen.
Er zit dus op meerdere plaatsen snoek en dat geeft hoop voor deze plaats in hartje Nederland.
Veel is er over deze groei kern geschreven in alle visbladen komt er wel iets over voorbij, maar onze ervaring was er anders mee. Maar misschien net op de niet goede visdagen geweest en dan wordt je er al gauw negatief over
Koud waren we dus bezig en er kwam ook al een visser aan met de wildste verhalen, hij zou ons wel een stukje gidsen hij wist een paar goede stukken en waar wij op het moment stonden was het slecht.
De wildste verhalen waren wissen van dik over de meter dikke snoeken van 90, 80 en 70 cm komen in de verhalen voorbij.
Nou we kregen er zin in, de visser viste snel voor zijn doen vertelde hij maar ik kon er niets van merken een worpje hier en daar langs een pol en de rest niets, dit gaf mij al gauw de indruk van een verse beginner, echt verschil tussen reel en molen ging hem ook te ver maar hij had dit spul in bestelling de reel dan tenminste! Even later doemde visser nummer twee op ook deze kende hij, ik ook wel eens tegen gekomen in een hengelsport zaak.
Deze zag er al professioneel uit, een mooie splitcane spinhengel lieslaarzen schepnet op de rug mooie spinner aan de lijn hoed op. Hij zou niet misstaan in een film zoals A Passion For Angling!
Of andere natuur films!
We liepen wat op met onze gids en visser nummer drie doemde op, ik kreeg er de kriebels van wat een drukte op een paar vierkante vismeter water!
Deze visser was struinend aan het dood aas vissen volledig in vis kleding deze leek er ook wel een beetje verstand van te hebben( hier komen we later op terug.
Mike en ik hadden zoiets van hoe raken we onze gids in onze krappe vistijd kwijt. Niet dat de man onaardig is maar we kunnen zelf de stekken wel ontdekken.
Mike en ik gingen in onze eigen tempo door vissen en de gids was al snel verdwenen.
Nadat dit was gebeurd kon ik al snel de eerste rakkert op de kant werken 67 cm deze die pas na de vierde keer echt fel toe hapte.
Mike die druk harkend bezig was aan de overkant moest ik maar eens een bezoek brengen.
Hier is wat loos als hij bijna als een standbeeld op een plek staat is er iets loos.
En het klopt hij had al een snoek gelost een dikkerd naar zijn zeggen, had ook nog twee nu al paaiende snoeken gezien( zou kunnen maar ze liggen in de winter sowieso bij elkaar en zeker op zo'n stukje waar hij bezig was.
Ik vraag nog waarom niet even dor geven dat er wat ligt, maar Mike is de laatste tijd een Vuile hebberd en houdt het liefst alles voor zich zelf.
Even later komen er nog weer twee visser aan in de auto dit keer twee bekende waarvan er één bij was waar ik even niet mee door een deur kon maar dat is voor mij verleden tijd en de handen werden van beide kanten vriendelijk geschud. Zij hadden in ieder  geval al een snoek van 93 cm op de kant gekregen foto heb ik gezien op het forum dus het verhaal klopt als een bus ik weet ook waar dus goed voor een bezoek de volgende keer misschien. Na vertrek  van de twee vissers gaat Mike weer stug door op de plaats waar hij bijna elk polletje heeft glad geharkt door te gaan ik doe er ook maar een paar worpen. Even later pakt Mike hier als nog een mooie snoek van 74 cm.
Hierna besluiten we even een plaspauze te nemen en gaan richting de woonwijken stug is het hier!
Ik los daar nog een keer een snoek of twee ook Mike verspeelt hier en dikke rakkert.
Dan gaat Mike links om ik rechts het duurt lang voordat ik iets van Mike hoor we komen intussen ook nog weer een andere visser tegen die zegt een meter snoek te hebben verspeeld.
Mik belt na een kleine 45 minuten waar ik ben en deel hem mee al weer in de buurt van de auto te zijn maar geen vis meer te hebben gezien en Mike verklaart het zelfde.
De dood aas visser had intussen een snoek van 93 cm gevangen dus er zit voldoende spul voor nog eens een keer een bezoek.
De regen begint ondertussen te vallen en ook denk ik bezoek te krijgen van politie maar blijken achteraf mij niet te moeten hebben en bellen ergens bij een huis aan.
Ik heb mijn vis vergunning van de AUHV nog niet binnen wat is daar nu weer fout gegaan.
Nog weer later regent het wel heel hard en ook hagel stenen zijn nu van de partij donder en bliksem komt ook kijken.
We gaan de auto in en gaan naar een andere stek, deze waar we pas zijn geweest.
Mike is het er niet geheel mee eens, en begint van alweer op die stek, ik vertel hem dat ik daar nog niet alle vis heb gevangen en het zeker een goede stek is om nog een keer te bezoeken dit omdat er echt meer zit al we vorige keer zijn tegen gekomen.
En dat we misschien dezelfde erbij vangen dat is dan maar zo.
Even later komt hij met het verhaal dat hij tijdens het vissen in de woonwijken nog twee snoeken heeft gevangen."WAT EEN VUILE GLUIPERIGE HEBBRT"  ja komt hij even later dat ik ook zo ben tjonge, jonge jonge.
Dan nog weer klagen dat we naar een zelfde stek gaan, ik besluit een ander stuk te nemen, en dit vind hij achteraf alweer niets. De vissen die hij heeft gevangen op deze gluiperige manier komen niet op mijn Blog ondanks dat het mooie vissen zijn. En flikt hij dit de volgende keer weer mag hij echt niet meer mee! Klaar . uit. Dit weekend gaat hij waarschijnlijk mee maar dan moet hij wel een beetje manieren leren we vissen met zij tweeën samen uit is samen thuis en niet anders.
En leren niet meer over mijn lijn te gooien anders brand ik zijn lijn met mijn sigaret door.
Even later gaan we toch naar de mijn bedoelde stek toe daar ga ik eens als een speer naar het water ik weet dat er wat ligt doe een worp en Mike er strak één naast. Ik dan maar aan de andere kant en we hebben gelijktijdig beet Mike pakt hier een mooie 74 er ik achteraf 1 van 76 die van mij glijdt na het op de kant zijn geweest weer eens in het water dit was een mooie dubbel hook up alleen niet op de foto.
Wel die van Mike, voor deze keer dan maar wel op de foto.
Zeker een mooie snoek en Mie mar over deze stek dat het een grapje was om er niet naar toe te gaan.
We lopen nog wat door regen hagel bliksem of niet.
Ik los weer eens een snoek, we gaan weer terug ik laat nog zien waar ik de snoek weer het water in liet glijden en doe een worp waar ongeveer Mike ook en wipt deze er nog een keer uit exact dezelfde plek.
En wat blijkt wat ik Mike eerder vertelde net een slagje groter 76 cm.
Hierna duiken we de auto maar in het weer is noodweer geworden en we zijn ook net de auto in het is donker en gaan naar huis op naar zondag.

Op naar een nieuw avontuur en A JE TO!

Hier nog wat foto's van vorige vangsten ook die twee van Mike de Vuile Hebberd er nog bij.









De volgende keer kan Mike lopend naar huis!

De teller staat op 142 stuks!!

De Pet!

De pet! Een soort Ilja Gort pet nog nooit gewassen. Ik pak hem net op van de kapstok, hij was een beetje hard, mag ook wel na een 10 jaar of...